Sâmbătă,
27.04.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Disponibilizari la Posta sibiana: 70 de oameni isi pierd locul de munca. Majoritatea sunt " din cei de jos"

Din cei peste 500 de angajați ai Oficiului județean de poștă Sibiu, aproximativ 70 vor fi disponibilizați, spune Ioan Trânbițaș, șeful Oficiului. ”Cum și când nu am fost înștiințați, deocamdată”, completează el. Potrivit negocierilor la nivel național, disponibilizările sunt programate în această toamnă. La Sibiu, majoritatea disponibilizată va proveni din rândul ”pălmașilor”. ”Din cei aproximativ 70 de lucrători, cea mai mare parte vor proveni din zona operativă, adică oficianți și factori poștali”, completează Trânbițaș. El susține că restructurările nu vor duce la închiderea de oficii poștale. ”Cel mult vom trece, în unele locuri, de la structura de oficii poștale la cea de agenții. Însă vom face în așa fel încât la nivel de Sibiu și Mediaș să nu fie resimțite pentru clienți aceste reduceri. Toate cartierele vor fi deservite”.

”Faceți cât puteți”

Disponibilizările de personal vor afecta cel mai mult oficiile poștale din satele județului. ”Oricum volumul de muncă e mare. Dacă rămân eu singur, cu patru ore, pe câteva sate, cum credeți că voi reuși să împart la termen ceea ce e de dus? Așa am întrebat la centru. Și mi-au răspuns «să fac cât pot». E bătaie de joc pentru noi, cei de jos. Șefii rămân cu posturile”, a declarat un oficiant poștal din zona rurală pentru Turnul Sfatului.

Criterii de disponibilizare și salarii compensatorii

Conducerea Poștei Române și reprezentanții sindicali ai angajaților au semnat un protocol referitor la disponibilizările programate în septembrie anul acesta. Protocolul, citat de hotnews.ro, prevede mai multe criterii pentru stabilirea ”ordinii de prioritate la concedierea colectivă din cadrul Companiei Naționale Poșta Română”: evaluările pe 2012, opțiunile angajaților (mai vreți sau nu? – n.r.), teste scrise, precum și eventuale abateri disciplinare înregistrate în trecut (absențe nemotivate, pierderi de valori sau lipsă de gestiune).
”Prioritate” la concediere vor avea însă salariații care cumulează mai multe funcții în unități diferite, angajații care dețin și firme, precum și cei care dețin terenuri agricole. Cei disponibilizați vor primi între trei și 30 de salarii compensatorii, în funcție de vechime.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

postalionu\'

Acum 10 ani

normal ca asa se intampla peste tot. smecherii fura si plebea trage. daca am vrut capitalism asta avem
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

oricum serviciile Postei lasa de dorit. Pachetele ajung deteriorate etc mai bine platim mai mult la Fan Courier si coletul ajunge intact.
Raspunde

@2

Acum 10 ani

iar serviciile private de coletarie abia asteapta sa-ti primeasca coletul. Aia de la Posta nu stiu cum sa te trimita acasa, completezi 100 de formulare tipizate sa trimiti un amarat de colet cu ramburs. Si ajunge si in 3 zile in Brasov. Comunisti au fost comunisti sunt inca.
Raspunde

cugetator

Acum 10 ani

BRAVO BRAVO , DISTRUGE-TI TOT CE ESTE ROMANESC . VIN UNGURI SI IA POSTA CU SEDII , LOGISTICA TOT SI TELEFOANE ,VA STIE SI PE VECEU , LE-AM SCRIS LA SEFII DE 6 LUNI ACEST LUCRU , VOR STI SI CITE HIRTI FOLOSITI . - C F R SA CHINUIT , CONSTRUIT 100 ANI LA SINE , SA DISTRUS IN 10 ANI . TOATE INTREPRINDERILE DIN SIBIU COSTRUITE SI NELUATE 800 ANI DE MAFIA ALIATA AUSTRO - UNGARA , LUPTA DE INDEPENDENTA , O DAM PE NISTE HIRTI VERZI FACUTE LA EI FARA NUMAR , LA TIPARNITA NEMTEASCA A LOR .
Raspunde

puah

Acum 10 ani

Posta Romana a ajuns o .... Acum 25 de ani dura 3 minute sa ridici un colet. Acum in era vitezei dureaza 15 minute ca au inventat un sistem total nefunctional. Daca ai trei persoane in fata astepti garantat o juma de ora. Am trimis vineri o recomandata la Bistrita, a ajuns dupa aproape o saptamina, joi! Si daca mergeam pe jos ajungeam mai repede.
Raspunde

corector

Acum 10 ani

Traian Deleanu, numele corect al șefului Oficiului Sibiu este Ioan Trânbițaș. Ți-am mai spus: FESTINA LENTE! Alte comentarii?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Trânbiţaş sau Trâmbiţaş, <br>El îi dă afară pe poştaşi!
Raspunde

regionalizare

Acum 10 ani

bai tradatori ai neamului asta inseamna regionalizarea gindita de neo -comunisti locuri de munca mai putine la noi[sibiu ]si mai multe la ei [brasov ]pe bani sibienilor ,asa se intimpla si cu cfr cu telefoanele etc ,toti factori de decizie din sibiu au stat pasiv la inpartirea deconcentratelor fara s-a spuna o vorbulita ,astia de la centru din ticalosia pe care o poarta impotriva sibiului si cu obedienta si pupincurismului alesilor nostri in curind ne vor face niste simpli platitori de taxe la viitoarele regionale si uite asa pe bani nostri isi mai trage un patinoar un sediu ultramodern mai un stadion si alte lucruri inutile ,dar din grandomanie dupa acea se falesc pe bani nostri bai parlamentari de sibiu aratati ca reprezentati sibieni si eliminati dintre voi detractori si vinzatori ,una spuneti in campanie si alta se intimpla ,nu de alta dar se pierd locuri de munca si scadeti notorietatea sibiului ,nu mai candidati si lasati oameni care se implica in valoarea sibiului ,la viitoarele alegeri veti avea o mare surpriza toti vinzatori sibiului
Raspunde

@ regionalizare

Acum 10 ani

Ba analfabetule, tu chiar crezi ca are cineva rabdare sa-ti citeasca ineptiile agramate? Dar vad ca te incapatanezi si ti se invartoseaza glandul atunci cad repeti in prostie aceleasi tampenii scrise agramat! Ba, chiar nu ti-a rusine sa-ti expui lipsa de scoala pe aici? Si asa, anonim... si tot este rusinos! Ce esti: tigan, ungur sau sas? Ca nu le ai cu limba romana...
Raspunde

@cugetator

Acum 10 ani

Tot binele pt.noi a venit din rasari (URSS)si din sud (Bizant)si doar civilizatia vin vest !!!
Raspunde

SIBIANUL

Acum 10 ani

CENTRALISMUL din Posta Romana o distruge !!! Decizile de la Bucuresti fac numai RAU in TARA !!! Toti trebuie sa execute ordinile de la Buc.si apoi sa raspunda de ce nu marge posta...
Raspunde

ptr 10

Acum 10 ani

din vest vin gheyyyyyyyyy, papa de la roma , care trimetea copii de 10 ani in cruciade.
Raspunde

magog

Acum 10 ani

cu ala de la colete ce se intampla? scapam de el?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus