Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Inghetata de casa

Încercați rețeta propusă de Mary Berry pentru o înghețată de casă, cu o mulțime de variante de arome la alegere.

Ingrediente:

- 4 ouă, separate

- 100g zahăr pudră

- 300ml smântână

Aroma de vanilie:

- 1 linguriță de extract de vanilie

Aromă de ghimbir:

- 100g ghimbir tocat din borcan (conservat anume pentru prăjituri), se adaugă 4 linguri de sirop din borcanul

Aromă de cafea și coniac:

- 2-3 linguri esență de cafea

- 2 linguri de coniac

Aromă de zmeură:

- 150ml de piure de zmeură (ai putea folosi, de asemenea, căpșuni)

Aromă de rom și stafide:

- 100g stafide înmuiate în rom, cam 4 linguri

Metodă de preparare:

Bateți albușurile într-un bol mare până devin o spumă tare.

Încet se amesteca în ea zahăr pudră, apoi se amestecă în continuare până când albușuri de ou devin o cremă tare și lucioasă.

Bateți crema într-un castron separat până se întărește apoi adăugați smântâna, gălbenușurile și aroma aleasă (a se vedea lista de ingrediente) în amestecul de bezea și amestecți până sunt bine combinate.

Apoi se toarnă într-un vas de plastic și se lasă la congelat timp de cel puțin două ore.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/no-churn_ice_cream_72012

Ghimbirul

Originar din India și China, ghimbirul este unul dintre cele mai vechi și populare condimente. Ghimbirul sau ghimber (Zingiber officinale) este o plantă erbacee perenă din regiunile tropicale. Se cultivă în special în India, China, Indonezia, Nepal, Nigeria, Bangladesh, Japonia, Thailanda, Filipine, Sri Lanka. Partea care se consumă din această plantă este numită rădăcină, dar este, de fapt, un rizom (tulpina groasă – organ de rezervă). Rizomul de ghimbir atinge 5 cm în lungime și are o formă noduroasă. Se comercializează proaspăt, murat sau sub formă uscată de pudră sau fulgi.

Vizualizari: 661

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus