Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Micii afaceristi ai Sibiului. Bani din moartea lui Cioaba

Vizavi de casa familiei Cioabă se află un trotuar. La trotuar, două magazine. Unul de accesorii pentru motociclete și altul de piese auto. Cel de-al doilea, mai modest.

Fiecare dintre cele două magazine are și câte un proprietar. Niciunul dintre ei nu a fost încântat când, odată cu aflarea veștii morții lui Florin Cioabă, spațiul din față le-a fost ocupat de o armată de jurnaliști și de echipamentele lor. Dar, pentru că relațiile se dezvoltă în timp, așa s-a întâmplat și în cazul conviețuirii dintre cele două părți.

Proprietarul de la accesorii pentru motociclete, cu vederi mai degrabă de extremă dreapta în cazul de față, a tratat subiectul din scurt: “Să nu cumva să întoarceți camerele de luat vederi în partea asta! În niciun caz nu vreau să îmi asociez imaginea cu evenimentul ăsta”. Solicitarea sa a fost ușor de îndeplinit, atâta vreme cât presa nu a fost deloc interesată, săptămâna trecută, de motocicliști.

Vederile proprietarului de la piese auto au fost confundate, inițial, ca fiind socialiste. Omul le-a adus jurnaliștilor, în a doua zi petrecută pe trotuarul din fața magazinului său, înghețată la cornet. Cine s-a servit, a avut surpriza să afle că, de fapt, vederile sunt de natură liberală: proprietarul magazinului le-a cerut, ulterior, prețul corect: 1,90 de lei bucata. În zilele următoare, oferta de la piese auto s-a îmbogățit cu apă plată și minerală ținută la rece (2 lei bucata) și cafea 2 în 1 sau la filtru (1,50 de lei bucata). Economia subterană duduie.

Și pentru ultra-naționaliștii provinciali: da, l-am întrebat pe proprietarul de la piese auto din ce origini se trage. Declarația sa oficială este că e sibian get-beget. Apucăturile bișnițărești traversează toate granițele minții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Florin Cioabă

Vizualizari: 327

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus