Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Interviu cu chef Florin Dumitrescu: Am două restaurante unde mănânc în Sibiu

Interviu cu chef Florin Dumitrescu: Am două restaurante unde mănânc în Sibiu

Celebrul bucătar Florin Dumitrescu este noul amabasador al gastronomiei Sibiului, după ce reprezentanții proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 au încheiat un parteneriat cu lanțul de magazine Lidl. Cum va reprezenta chef Dumitrescu Sibiul și cât de optimist este în privința Regiunii Gastronomice, aflați în rândurile de mai jos.

 

Ați declarat că vă aflați chiar în Sibiu, la Muzeul Național Brukenthal, în clipa în care ați aflat că Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană. Nu-mi ziceți că erați ca turist...

Aaa, nu, nu eram ca turist, venisem tot în cadrul unui eveniment gastronomic Lidl, Muzeul Cămărilor Ascunse.

Ce bunătăți ascund cămările din regiunea Sibiului?

Sincer să fiu, bucătăria Sibiului astăzi mi se pare foarte interesantă și cred că ascunde multe bunătăți. În principal datorită faptului că orice drum din România trece prin Sibiu, adică dacă pleci din București spre Cluj sau să ieși din țară, treci prin Sibiu, dacă vii din Moldova și mergi spre vest, treci prin Sibiu, și atunci, de regulă primul popas pe care îl fac la drum lung este în Sibiu. Am două restaurante unde mănânc de fiecare dată când ajung în Sibiu. S-ar putea să-i greșesc numele primului, cred că Syndicat Gourmet îi zice, e pe o străduță prăfuită, lângă niște scări mari care urcă în piață.

Așa-i zice, l-ați nimerit.

Nu țin minte foarte exact numele, dar știu sigur că am ieșit din cârciuma respectivă și am luat scările în piept. Syndicat Gourmet este un restaurant care respectă producătorii locali, îmi place ce fac băieții de acolo și merită tot respectul.

Și cel de-al doilea restaurant?

Hmm... Iarăși îmi scapă numele exact. E în Cisnădioara, într-o livadă cu meri...

Apfelhaus.

Exact. Și e pe același principiu, livada cu produse proaspete în spatele restaurantului. Genul de apropiere foarte interesantă dintre producător și client. Rezultatul este mâncare bună și gustoasă.

46801405_1994641047297442_3731315712426246144_n

Ca ambasador al gastronomiei sibiene, ce veți transmite oamenilor? Pe lângă clișeele ”Haideți la Sibiu că eu sunt eu ambasador acolo”.

Este foarte important în momentul acesta să atingem cât mai mulți oameni cu mâncarea românească, adică faptul că pentru prima oară avem în magazinele Lidl o săptămână atât de targetată pe produse locale din Sibiului mie mi se pare un lucru extraordinar. Până acum era Săptămâna italiană, Săptămâna franțuzească, era pe țări și acum vine un oraș, vine o regiune să spună că și noi avem cu ce ne mândri. Nu e nici măcar ”Săptămâna românească”, e ”Săptămâna sibiană”, produse locale din Sibiu. Contează foarte mult ca oamenii din toată România să cunoască Sibiul așa cum este el culinar. Și doi, este important pentru cei din străinătate să înțeleagă cum este România prin Sibiu.

Dintre preparatele bucătăriei sibiene, ce ți se pare cel mai gustos?

Dacă e să mă întrebi pe mine, având în vedere că pentru mine Sibiul este adesea un popas, o să spun inconfundabil ciolanul cu fasole. Deși lista este foarte lungă și pot enumera o mulțime de alte preparate.

 

”A venit vremea ca noi, noua generație de bucătari a României, să punem gastronomia românească pe harta lumii, iar primul pas poate fi proiectul Regiunii Gastronomie Europene 2019”-Florin Dumitrescu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Misu

Acum 3 ani

la regiunea gastronomica sibiana nu se putea gasi un partener autohton ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Benone Sorostinean

Acum 3 ani

Eu eram ferm convins ca se refera la cele 2 mari restaurante sibiene, cunoscute la nivel mondial pentru dusmania cauzata de titlul cea mai buna ciorba de burta din universul cunoscut! Localuri multinationale care fac cinste Sibiului!
Raspunde

Schwartz R.

Acum 3 ani

Amaratul asta de bucatar nici macar liceul nu a fost in stare sa il termine , iar autoritatile il protapesc in functia de " ambasador " . La restaurantul din Bucuresti unde "gateste" el bate vantul !
Raspunde

gosodrul

Acum 3 ani

Am auzit ca nu gateste decat mici! Asta stiu si eu fara sa fiu masterchef!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus