Marţi,
24.11.2020
Innorat
Acum
2°C

Regiunea Sibiu-Alba-Hunedoara: Sibiul este o capitala cunoscuta si recunoscuta! Trebuie sa subintelegeti anumite lucruri pe care nu le pot rosti...

03 Septembrie 2013 11:12

Președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat marți că asocierea județelor Sibiu, Alba și Hunedoara în noua regiune Sibiu nu vine în urma rivalității cu Brașovul ci în urma unor analize foarte profunde și pertinente efectuate de experți pe plan național. Printre criterii se regăsesc: portul tradițional, cântecele populare și colaborarea din moși strămoși.

”Decizia înființării acestei regiuni vine în urma unor analize foarte amănunțite realizate de experți, inclusiv din Academia Română. Sibiul cu Alba și Hunedoara au o comuniune legată în timp. Avem același costum popular, cântăm la fel, jiene și învârtite... această comunitate s-a născut pe criterii științifice clare. Eu am făcut mai mult decât am povestit în această perioadă. Am avut consultări cu colegii din Alba și Hunedoara”, a declarat Ioan Cindrea.

Cât privește viitoarea capitală de regiune, Cindrea a lăsat să se înțeleagă că sigur va fi Sibiul, fără a putea face alte declarații pe această temă, în acest moment. ”În regiune Sibiul este o capitală cunoscută și recunoscută. Trebuie să înțelegeți anumite lucruri, pe care nu le pot rosti acum”, a mai declarat Cindrea. Posibilitatea ca Alba-Iulia să dețină titulatura de capitală a ieșit din discuție în momentul în care autoritățile din Alba au refuzat să participe la dezbaterea organizată acum aproape două luni, cu ministrul Liviu Dragnea. ”Ca să câștigi trebuie să participi”, a mai spus președintele Consiliului Județean Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

24 comentarii

sibian

Acum 7 ani

Doamne ajuta eu sunt foarte bucuros. Sibiul a fost capitala culturala europeana si a adus doar prestigiu Romaniei.Este un oras care ii sta bine cu statutul de capitala! Asa ca Alba si Hundeoara trebuie sa fie mandra ca capitala lor este capitala culturala a Romaniei si a Europei.
Raspunde

eu

Acum 7 ani

Era evident...Alba Iulia in afara de cetate si istoria sa,n-are nimic.In rest,e un oras care nu-mi spune nimic...
Raspunde

Ardealul de Sud

Acum 7 ani

Decizie foarte buna. Hunedoara si Deva saluta Sibiul ca si capitala regionala.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

incep sa apara merituosii....
Raspunde

Simerianu\'

Acum 7 ani

Ardealul sa ramana unit!
Raspunde

D

Acum 7 ani

Regiunea Sibiu se va lega rapid prin autostrada de Europa civilizata. In Estul Sibiului...drum infundat spre regiunea Nitalin
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Este o decizie aproape bună. Adevărata regiune trebuia să mai conţină judeţele Vîlcea şi Gorj. Nu sunt oltean dar între aceste judeţe au existat mereu contacte mai ales peste munţi prin crescătorii de oi. Mulţi oameni din nordul judeţelor mai sus amintite sunt de fapt sibieni care au emigrat cu oile lor cu tot ( vlaşini ), aşa cum în cele 3 judeţe din Ardeal sunt destui oameni din Vîlcea şi Gorj!
Raspunde

Eugen Dananae

Acum 7 ani

Brasov si Mures sa fie arondate Sibiului, pentru ca Sibiul este superior tuturor judetelor cu exceptia CJ, cred.
Raspunde

e clar :

Acum 7 ani

ne imbracam, cantam si jucam jiene /invartite (...) a stabilit Academia post -RSR. Acum ca am aflat ne putem uni. E dintr -un film cu t..p..i? Unde -s argumentele economice, geografice, sociologice? Alzara.
Raspunde

@8

Acum 7 ani

Eu sunt sigur ca este peste Cluj. SIBIUL E PE PRIMUL LOC! Nicăieri nu mai găsești atâtia prosti fuduli ca in Sibiu . Cu siguranță Sibiul e pe primul loc
Raspunde

@10

Acum 7 ani

+1
Raspunde

@10

Acum 7 ani

mai iasovene tu incepi sa ma stresezi cu prezenta ta pe aici.lectureaza hartiile din regiunea ta metropolitana si lasane pe noi cu problemele noastre....
Raspunde

@12

Acum 7 ani

Timisorean ...rectificam un pic Fuduli prosti stresati si un pic corigenti la limba romana
Raspunde

La poplaca

Acum 7 ani

Limba romana se invata pe imas printre oi
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

timisorean cu originile in moldova....
Raspunde

@15

Acum 7 ani

Oltenia bre ..ca si tine de altfel... Doar ca eu nu am stat sa iau ***de la brasoveni
Raspunde

@86.123.250.45

Acum 7 ani

bai mascariciule ce dreak ai ,ai intrat in tura de noapte pe undeva unde tai frunza la caini si nu ai ce face?nu mai posta tampenii veneticule ca devii agasant de penibil compri??
Raspunde

@17

Acum 7 ani

Ce compri bai prostule...nu compri nimic...ca nu dau bani la prosti...sa compri tu , ca ai bani esti bogatan de sibiu..
Raspunde

alba

Acum 7 ani

Vrem capitala la Alba Iulia sau Deva, nu la tiganii din sibiu.
Raspunde

Salvati Rosia Montana

Acum 7 ani

Miting in Piata Mare la ora 19. Va multumesc. facebook.com/events/622733087779554/
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Cindrea-------NU AI NICIUN MERIT!Lasa vrajeala!DNA----te mananca!!!!la cate afaceri mudare ai facut!!!!
Raspunde

eu

Acum 7 ani

@19 vrabia malai viseaza...
Raspunde

VM

Acum 7 ani

Ardealul sa ramina unit,nu cred ca regionalisarea aduce ceva ,trebuie schimbari esentiale conduse de oameni corecti si patrioti,,,totusi cred ca Sibiul paote sta alaturi de judete ca si Alba ,Brasov sau Mures,din muncte puncte de vedere si istoric vorbind ,trebuiesc lasate la o parte ambitiile personale in aceasta problema
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Dc minte Cindrea?A fost vicele de consiliu judetean de la alba su alti primari din judet.Dar au iesit din sala poate asta a vrut sa spuna.Ca cine pleaca la plimbare isi pierde locul de onoare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus