Sâmbătă,
13.09.2025
Ceata
Acum
12°C

Clatite cu sos de ciocolata

Încercați rețeta de clătite a lui James Martin, cu un sos de ciocolată demn de Ziua Clătitei. Ingrediente:

Pentru clătite:

- 85g făină

- 1 ou

- ½ l lapte (aprox)

- ulei

Pentru sos de ciocolată:

- 55 g zahăr pudră

- apa fierbinte pentru stropire

- 30g pudră de cacao

Metodă de preparare:

Pentru a face clatite, amestecați făina, oul și laptele într-un bol pentru a face un aluat.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se toarnă amestecul într-un vas, lăsând în tigaie doar puțin.

Puneți amestec de clătite și îl întindeți pe toata suprafața tigăii. Se prajește clătita timp de 1-2 minute pe fiecare parte sau până devine aurie.

Repetați pentru a face clatite suplimentare.

Pentru sos, se amestecă zahărul, apa și cacao împreună într-o oală la foc mic. Adăugați apă în funcție de cât de gros vrei să-l faci.

Pentru a servi, transferă clatitele pe o farfurie de servire și cerne peste ea sos de ciocolata.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/pancakeswithchocolat_76457

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 1249

Comentarii

4 comentarii

joseph

Acum 12 ani

O reţetă pentru cartofi prăjiţi nu băgaţi? Sau ochiuri?
Raspunde

@1

Acum 12 ani

Asa ceva complicat nu baga astia,trebuie sa fii bucatar-sef la Hilton sau Marriot sa poti face o paparada sau niste cartofi frantuzesti,o felie de pita cu unsoare e iarasi foarte complicat pt unii(unele)!!multumit batrane??
Raspunde

urmeaza

Acum 12 ani

supa de oase de meduza, aripioare de porc la gratar, ceafa de pui inabusita , whisky cu gheata prajita.
Raspunde

@3

Acum 12 ani

...creier pane de tantar,fudulii de rama la gratar,tocanita de picioare in cap(ul) tau,,libelula la protap si lichid de frana flambat-toate la pachet pt tine-kostenlos fur dich!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus