Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Investitii de 100.000 euro in caminele studentesti. Tarifele rezista

08 Septembrie 2013 22:34

Au mai rămas două săptămâni până când studenţii veniţi la Sibiu din toată ţara, vor bate la uşile căminelor studenţeşti pentru a ocupa o cameră, în care vor fi cazaţi până la sfârşitul anului universitar.

Reprezentaţii universităţii spun că reparaţiile au fost finalizate şi în 15 septembrie vor urma lucrările de igienizare, după care studenţii vor putea fi cazaţi. Directorul adjunct al departamentului administrativ al Universității „Lucian Blaga”, Ramona Todericiu, povesteşte că aproape toate căminele sibiene au trecut prin lucrări de reabilitare și modernizare, la fel ca şi cantina.

“În vară am făcut o sumă de reparaţii, unele mai mari, cum au fost subzidirea de la Căminul 4, o lucrarea care a durat mai mult, dar absolut necesară, pentru că acolo de câte ori ploua se inunda subsolul, iar situaţia trebuia remediată. Tot aşa pe lângă zugrăvit, reparaţii sanitare şi achiziţii de saltele şi lenjerii pentru paturi, o altă lucrare mare a fost realizată la Căminul 7, unde s-au făcut reparaţii la conducta principală de alimentare cu apă, care era afectată şi a trebuit schimbată. La cantină s-au făcut şi anul acesta reparaţii, bucătăria a fost modernizată, s-a zugrăvit şi a fost înlocuită gresia. Reparaţiile au cuprins bineînţeles toate căminele, cu excepţia căminului Academica, pentru că acesta arată impecabil”, a spus Ramona Todericiu.

Două cămine vor intra în reparaţii capitale

Reprezentaţii ULBS spun că reparaţiile, atât cele din vară, cât şi cele desfăşurate în a doua parte a anului universitar 2012-2013, de la lucrări de întreţinere, reparaţii şi modernizări, au costat aproximativ 100.000 euro (450.000 lei).

“Am făcut cât de mult s-a putut, toate investiţiile fiind făcute din bani proprii. Până la sfârşitul acestui an nu cred că mai primim bani de la buget pentru alte investiţii, tocmai de aceea ce concentrăm pe planul pentru 2014, când cu siguranţă Căminul 1 şi Căminul 2 vor intra în reparaţii capitale”, mai spune Ramona Todericiu.

Directorul adjunct al departamentului administrativ al Universității „Lucian Blaga” spune că anul acesta s-a înaintat propunere către Senatul universităţii pentru menţinerea tarifelor, fără nicio majorare.

“Noi am înaintat Senatului universităţii propunere ca anul acesta tarifele să rămână neschimbate, ca anul trecut. Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu pune la dispoziţia studenţilor săi aproape 2.000 de locuri de cazare, în cele cinci cămine aflate în proprietatea universităţii şi cele trei cămine aflate în administrare şi la toate vrem ca tarifele de cazare să se păstreze în acest an universitar la nivelul anului trecut”, mai spune Ramona Todericiu.

Cazare pe categorii

În anul universitar 2012-2013, studenţii au achitat pentru cazare între 135 lei (copii cadre didactice buget, studenţi străini, bursieri ai statului român şi orfani) şi 615 lei (Căminul Academica).

Pentru a evita aglomeraţia, cazarea studenţilor în căminele ULBS se va face pe parcursul a patru zile. În 26 septembrie sunt primiţi studenţii din anii IV-VI şi masteranzii, în  27 septembrie vor fi cazaţi studenţii din anul III, iar în perioada  28-29 septembrie, studenţii din anii II şi I. Locurile care nu se vor ocupa, vor fi redistribuite de Comisia Centrală de Cazare, în 2 octombrie, studenţilor aflaţi pe lista de aşteptare, care întrunesc condiţiile de cazare.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus