Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Made in RO - Targul de design romanesc care a unit sibienii si clujenii

Muzeul ASTRA din Sibiu a găzduit pe 7 și 8 septembrie expoziția Made in RO, care a adus mai aproape de sibieni, dar și de clujeni și alți locuitori ai Transilvaniei obiecte de design, toate create de designeri români care explorează spațiul motivelor tradiționale reinterpretate contemporan.

Evenimentul Made in RO de la Sibiu, organizat de Fundația DALA și Designist.ro, face parte din programul de Animații Culturale „Anima ASTRA” – organizat de Fundația Dala și aparține unei serii de evenimente culturale desfășurate cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de existență a Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber din România.

Vizitatorii au avut ocazia să facă cunoștință cu aceste obiecte în cadrul tradițional oferit de siturile muzeului, cu monumente vechi de sute de ani, care reprezintă de fapt sursa de inspirație a designerilor invitați să expună. O reîntoarcere la tradiție, o regăsire a valorilor și a identității - se remarcă ca o tendință în design-ul românesc contemporan.

“Așa cum Muzeul ASTRA ne arată o lume creată în decursul unei istorii în care românii și-au delimitat un spațiu al lor, care să-i deosebească de alții, care să-i facă unici și să le dea un sentiment al apartenenței, al statorniciei, așa și designerii contemporani revin la tradiții, la obiceiuri, la zicale, la arta populară și la meșteșuguri, la motivele tradiționale ale iei pentru a crea obiecte de design noi, contemporane, care să-i deosebească și să-i facă unici în peisajul designului de obiect european și chiar est european, spațiu cu care împărțim o istorie comună”, spun organozatorii.

Au expus designerii Ciprian Vrabie, Cai verzi pe pereți, Alina Turdean, The Craft LAB by Irina Neacșu, Alexandra Constantinescu, ArhiDot Design, Mihai Stamati, Ideogram Studio, Una ca Luna, Mihaela Ivana, Sucita Goodies, Iutta, Mândra Chic, Minitremu, Ioana Corduneanu, Ciprian Manda şi Ruxandra Sacaliș.

Made in RO - Târg de design românesc este un concept al DESIGNIST.RO, lider de opinie pe zona de design, arhitectură şi industrii creative în online-ul românesc. Evenimentul reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susţinut de designist.ro, prima platformă online din România care aduce în atentia publicului designerii români prin conţinut original, de foarte bună calitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus