Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Concert aniversar Verdi-Wagner “200 de ani de la nastere"

Filarmonica de Stat Sibiu organizează joi, 26 septembrie 2013, în deschiderea Festivalului Internaţional al Artei lirice, un concert aniversar Verdi-Wagner “200 de ani de la naştere”. Pe scenă, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, vor urca soprana Anda Louise-Bogza, baritonul Anooshah Golesorkhi şi dirijorul Walter E. Gugerbauer. Programul concertului cuprinde lucrări semnate de cei doi compozitori aniversaţi în acest an.

Nume de rezonanţă internaţională, primsolistă a Operei din Praga, Anda-Louise Bogza este protagonista unei cariere strălucite, evoluând pe scene cunoscute din Europa, Asia şi America. Remarcabile succese au fost spectacolele cu rolul Aida (la Staatsoper Viena, Deutsche Oper Berlin, Opera din Leipzig, New Israeli Opera Tel Aviv), cu rolul Tosca (la Festivalul “Maggio Musicale Fiorentino”, la Opera de Stat din München, la Opera din Frankfurt, la Semperoper Dresda, la Arena di Verona, la Teatrul de Operă din Roma, sau la Operele Naţionale din Bordeaux, Bratislava, Bucureşti, Riga), cu rolul Katia Kabanova la Suntory Hall Tokio, cu Donna Anna la Opera din Marsilia, cu Abigaille la Teatrul Acropolis Atena, cu Manon Lescaut la Verona. A realizat CD-uri editate de “Arte Nova Classics”. Absolventă a Academiei de muzică din Praga, a obţinut premiul “Thalie” pentru rolul Minnie din “Fata din Far West” şi Premiul I şi Premiul Publicului la Concursul Internaţional de Canto de la Viena.

Baritonul Anooshah Golesorkhi se bucură de un mare prestigiu în urma prestaţiilor solistice de pe cele mai renumite scene de operă/concert din America (Metropolitan, operele din San Francisco, San Diego, Florida, Montreal, Quebec, Washington D.C., Carnegie Hall ş.a), în roluri de referinţă din Rigoletto, Traviata, Nabucco, Othello, Tosca, Boema, Cavalleria Rusticana, Samson şi Dalila, Adriana Lecouvreur etc. Rezident în München, de origine persană, Anooshah Golesorkhi este născut în California, stat în care şi-a făcut şi studiile universitare: a absolvit compoziţia muzicală dar şi chimia la Universitatea din San Diego.

Născut la Linz, dirijorul Walter E. Gugerbauer a studiat la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Viena. Din 1979 până în 1982 a fost dirijor al Corului de Băieţi din Viena, realizând, cu acest cor de renume mondial, aproximativ 250 de concerte în Europa şi Asia. Din 1982 până în 1987 a fost director muzical şi dirijor de cor la Teatrul Municipal Heidelberg, apoi, în perioada 1987-1990 a fost director muzical la Teatrul de Stat Hanovra. A realizat înregistrări radio şi a colaborat cu artişti de seamă, precum Grace Bumbry, Agnes Baltsa, Salminen, René Kollo, Vadim Repin, Grigori Sokolov ş.a.

Concertul “Verdi-Wagner - 200 de ani de la naştere” va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, joi, 26 septembrie 2013, cu începere de la ora 19. Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Bilete a Sălii Thalia. Preţul unui bilet este de 20 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus