Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Deputatul Cazan la conferinta Cybersecurity: Am prins primul haker din Sibiu!

Deputatul PNL Mircea Cazan s-a lăudat miercuri la conferinţa ”Cybersecurity- provocări şi soluţii pentru securitatea informatică” cum a adus internetul în Sibiu și a prins primul haker.  Evenimentul s-a desfăşurat sub patronajul şi în prezenţa Ambasadorului Elveţiei E.S. Jean- Hubert Lebet. ”Anul 1997: Am fost prima companie care a oferit servicii de Internet în Sibiu şi în zonă- ISP. Cum am adus internetul?  Simplu: cu maşina, un router şi 2 modemuri US Robotics şi o conexiune pe cupru de max. 33kbps. Acesta a fost începutul unei perioade de pionierat acum mai bine de 16 ani. (...) Evident, cu creşterea curiozității şi pătrunderea a tot mai mulți în lumea virtuală a Internetului apar si primele încercări de fraudă pe Internet şi implicit primele infracțiuni pe Internet. Unul dintre primele cazuri, poate chiar din România, l-am avut în anul 2000, acum mai bine de 13 ani, când un tânar sparge parolele de la mai multe căsuțe postale şi îşi crează posibilitatea de avea mai multe conexiuni pe dial-up. Astăzi pare o absurditate ce vă povestesc, dar acum 13 ani erau primele încercări de a se sparge sistemele de securitate şi unii chiar au reuşit. Ce s-a întâmplat?  Împreună cu Poliția am reusit să identificăm IP şi să îl găsim pe aşa zisul „haker”. A fost o premieră si pentru Poliţia Română”, și-a amintit Cazan.
La conferință au participat actori naţionali şi internaţionali din domeniul securităţii cibernetice, ONG-uri şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private.  Din mediul naţional au participat reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului: Ministerul Societăţii Informaţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul  Afacerilor Externe, reprezentanţi ai Parlamentului şi ai Serviciului Român de Informaţii.
Din mediul internaţional au participat Marco Obiso- World coordinator for cybersecurity  la International Telecomunications Union (ITU, ONU, Geneva), experţi guvernamentali elveţieni, francezi şi italieni şi specialişti de la ILCE ( l’Institut de Lutte contre la Criminalité Economique, Neuchatel Elveţia).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

14 comentarii

Tyr

Acum 9 ani

Opa au descoperit sibienii calculatorul! Sau o fi unu din valcea in vizita la sibiu?
Raspunde

ha ha ha

Acum 9 ani

asa zisii hackeri erau angajati chiar la verena, firma mascariciului. internet cafeul/ISP-ul din fundul curtii cu pensiune. mascariciu asta de cazan nu stie cum sa-si mai faca reclama, pe calea cisnadiei si-a vopsit poarta gradinitei in culorile PNL, asa dedicat este partidului.
Raspunde

Vera

Acum 9 ani

Un om fara suflet.Isi face reclama intrand cu bocancii portocalii in sufletul unui copil pe care il numesta \"Haker\".Acum ,acest cazan se ocupa cu distribuirea galetilor si cizmelor portocalli.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Vera dragă, e timpul pentru un control oftalmologic, cred că suferi de daltonism.
Raspunde

sa-l chis\' in freza

Acum 9 ani

asa cum s-a scris mai sus pe Anton Pann unde isi are una din zeciile e resedinte domnul Cazan chiar in fundul curtii pensiunii Verena pe care o detine prin anii 2000 era primul din SIbiu care detinea un internet cafe si cam toti heckerasi isi petreceau timpul pe la dansul. Asa ca domnu Cazan cine pe cine prinde?
Raspunde

bebe carabina

Acum 9 ani

Ba eu stiu niste hakeri la brasov,bucuresti,alba etc. care fura legalizat Sibiul prin deconcentrate,buget,firme de paza etc. de ani si ani de zile [prin legi date tot de ei] de care nimeni nu ii ia la intrebari si sa explice sibienilor de ce li se fura banii si in ce buzunare merg.
Raspunde

@6 bebe

Acum 9 ani

Prietene taci ca arati doar cat esti de prost! Si bucurestiul si brasovul primesc mai putini bani decat sibiul de la buget (raport intre bani dati si bani primiti). Sibiul suge bani de la bucuresti si brasov nu invers
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Dar asa se intampla: hotul strga cel mai tare -hotu
Raspunde

@7

Acum 9 ani

Lasa-te de manipulari ieftine ca nu-i nimeni prost.Esti cumva vreo sugativa din banii sibienilor si prezinti situatia invers,perversule.
Raspunde

@9

Acum 9 ani

Ia uite aici mai bolovanel cum sta situatia : ***www.gandul.info/financiar/harta-banilor-din-romania-cat-da-si-cat-primeste-inapoi-de-la-bugetul-de-stat-judetul-tau-9444892
Raspunde

@9

Acum 9 ani

Deci vezi ca pana la urma esti ?
Raspunde

bebe carabina

Acum 9 ani

Ce-ati facut cu judetul asta in ultimii 70 de ani ba bolostrot prost?Numai politici de furt,sabotaj,izolare,manipulare, imprastierea industriei sibiene in toata tara si falimentarea ei,subordonarea continua sub cizma brasovului si alte scirnavii de-ale voastre,pe cine crezi ca prostesti ba gugustiuce.
Raspunde

@12

Acum 9 ani

Pe tine nu poate nimeni sa te mai prosteasca pt ca esti deja pprost. Oricum eu nu am incercat sa prostesc pe nimeni am dat doar niste statistici pe care nu l-am facut nici eu si nici brasovenii.
Raspunde

@12

Acum 9 ani

Erata le-am in loc de l-am. Uite ca pana la urma ma prostesc eu daca discut cu tine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus