Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Dragnea ii raspunde lui Johannis: Nu stiu ce e la Sibiu timp scurt si lung. Noi in sud suntem mai agitati

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a replicat miercuri prim-vicepreşedintelui PNL Klaus Iohannis, el arătând că se discută de doi ani de regionalizare şi că proiectul este prevăzut de programul de guvernare al USL şi că nu ştie ce înseamnă la Sibiu timp lung sau scurt, în sud oamenii fiind mai "agitaţi".

Solicitat să comenteze declaraţiile lui Iohannis potrivit cărora nu se va face regionalizarea nici anul acesta, nici anul viitor, Dragnea a precizat: "Eu nu sunt aşa de vizionar ca domnul Klaus Iohannis. Şi nici nu pot să fiu atât de hotărât. Poate dumnealui are informaţii mult mai bune decât le am eu".

"Eu nu am experienţa domnului Iohannis în privinţa regionalizării. Numai că aceste păreri le-am auzit de-a lungul ultimilor zece ani de la foarte mulţi cetăţeni care spuneau şi acum zece ani că regionalizarea nu se poate face aşa pe genunchi. Şi au trecut zece ani şi mai avem puţin şi începem", a adăugat Dragnea.

El a spus că este de acord cu faptul că regionalizarea va fi implementată în doi sau trei ani, dar a subliniat că este important să se înceapă procesul.

"Noi discutăm din 2011 de regionalizare. Am pus în programul de guvernare al USL. Avem doi ani de când discutăm. Acum nu ştiu la Sibiu ce înseamnă timp scurt şi timp lung. Noi în sud suntem puţin mai agitaţi. Dacă domnul Iohannis nu doreşte, o să vedem dacă în afară de el mai găsim şi alţi oameni care să suţină aceste două proiecte", a precizat Dragnea.

Întrebat dacă nerealizarea descentralizării şi regionalizării reprezintă un motiv de despărţire în USL, Dragnea a răspuns: "Oricum nu este un motiv de bucurie. Şi nu este un motiv care să ne asigure, să ne dea garanţia că putem avea foarte multă încredere unii în alţii. Încerc să-mi găsesc cu atenţie cuvintele. Sunt două proiecte asumate în programul de guvernare".

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că realizarea regionalizării nu va putea avea loc nici anul acesta, nici anul viitor, întrucât nu se va modifica Constituţia ca să permită acest lucru, menţionând că acest proces nu trebuie făcut de dragul fondurilor europene.

"Nu există un punct de vedere elaborat, care poate fi comunicat, vorbesc de punct de vedere elaborat în cadrul PNL. Lucrurile se discută, nu am ajuns la o concluzie finală pe care putem să o înaintăm partenerilor noştri în USL, discuţiile continuă şi, atunci când vom fi pregătiţi să prezentăm un punct de vedere pe care ni-l însuşim cu toţii, vom face acest lucru", a susţinut Iohannis.

Liderul PNL a precizat că este o "abordare posibilă" modificarea legii de înfiinţare a regiunilor de dezvoltare, "dacă prin asta rezolvăm ceva făcând o jumătate de pas în direcţia regionalizării sau nu". El a menţionat că la nivelul PNL nu a fost finalizată discuţia nici în ceea ce priveşte numărul regiunilor de dezvoltare.

Iohannis a fost întrebat dacă în urma şedinţelor grupului de lucru din PNL pe regionalizare, pe care îl conduce, au existat concluzii preliminare privind regionalizarea.

"Nu avem un punct de vedere comun, sunt păreri diferite la multe capitole şi nu am considerat că în această fază este obligatoriu să forţăm ajungerea la o concluzie doar ca să avem una. După părerea noastră, regionalizarea nu se va petrece nici în anul acesta, nici în anul următor. Şi atunci nu suntem în niciun caz sub presiunea timpului şi decât să venim cu o concluzie preliminară care nu ne reprezintă, mai bine venim cu o concluzie finală care este bine gândită şi care necesită un pic mai mult timp de dezbatere şi de gândire", a afirmat liderul PNL.

De asemenea, el a afirmat că trebuie să fie făcută diferenţa între "regionalizare de dragul fondurilor europene", care i se pare greşită, şi cea "de dragul modernizării administraţiei", pe care o consideră corectă.

"Ca să putem să folosim fondurile europene este evident că trebuie să avem acele entităţi care gestionează fondurile pentru dezvoltare regională - lucru făcut până acum de agenţiile de dezvoltare. Dacă modificăm legea regiunilor de dezvoltare înfiinţând un alt număr decât cel existent, trebuie înfiinţate alte agenţii sau desfiinţate unele de acuma şi acelea vor trebui să semneze contractele pe fondurile europene. Este o chestiune care se poate discuta, este în discuţie, şi vom da un răspuns în timp rezonabil, însă asta nu este ceea ce înţeleg eu prin regionalizarea României", a explicat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că "regionalizarea administrativă" se va putea realiza doar prin modificarea Constituţiei.

"De aceea am spus că nu vom avea regionalizare nici anul acesta, nici anul viitor, fiindcă nu vom avea Constituţie modificată, sau cel puţin este extrem de puţin probabil", a mai spus Iohannis.

Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL că are termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizează o regionalizare preliminară, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

27 comentarii

hmmm

Acum 10 ani

Deci mai pe scurt Dragnea si-a sters ciubotele murdare de mocirla de presul numit Iohanus
Raspunde

un sas

Acum 10 ani

Sasalaul asta in loc sa fi stat pe curu lui ia tre p n l si orasul ii praf nu stim pe unde sa mai circuli cu masinile.
Raspunde

pt.sas

Acum 10 ani

Mergi in ma ta pe jos sasule. Vreti masini atunci acceptati traficul, snobi inculti, jegosi si paraziti de 2 lei. Se vede ca nu ai ajuns prin vest. Sa mai inveti cand, unde, de ce si in ce conditii te urci la volan. Sper sa suferi si mai mult din cauza traficului si a parcarilor puturosule!!!
Raspunde

pt. cei 3 olteni

Acum 10 ani

Ce faceti mai fomistilor in ardeal. Mergeti acasa si reginalizati-va
Raspunde

Liviu Dragnea

Acum 10 ani

sa va iau Ardealu\' in pool.a !!!!
Raspunde

XXX

Acum 10 ani

Ma intreb ce spaga ia Dragnea de il arede asa tare de sibiu. Sa regionalizeze sudul de unde e si gata. Nu degeaba a facut dumnezeu carpatii in forma asta. Ar trebuii sa stie ca nu au ce cauta sau se implica in partea asta a carpatilor.
Raspunde

Liviu Dragnea

Acum 10 ani

joseph ? unde mortzyy ma-tii esti? nu zici tu nimic?????
Raspunde

federalizare

Acum 10 ani

dute mai regatene si veziti de saracia voastra ca de 70 de ani stati numai cu miinile in buzunarele sibienilor ,ba desteptule ce se intimpla acum in tara este fata perversa a comunismului a vrut induystrializare fortata ,si consecintele sunt dezastruoase ,numai este caeru s-a cumpere toate produsele facute in acea perioada de trista amintire esti intro competitie,deschisa ,ba de te dai vicepremier voi nu sunteti nici la unghia mica a lui johannis ,tu tarane strai si asculta cin acest om iti spune ceva ca este benefic pentru noi narodu ,tu si gastile voastre mafiote zise partide vati descurcat ,dute si veziti de saracia voastra din sud si nuti baga nasul unde nu te pricepi ,autonomie locala adevarata nu regionalizare pentru a va servi interesele baronilor cu clanta mare si plini de tupeu imi ajunge 70 de ani s-a va tot intretinem ,pe voi orcum nu va ajuta capu ,lasati orgolile si veniti pe burta la johannis,s-a va dea lecti de menegment performant ,si voi sudistilor plecati la voi in mocirla voastra si nu mai dati cu noroi in cel mai bun primar din tara chicuirilor voastre ,nu va place la sibiu nu va opreste nimeni ,dacos va asteapta ,pleceti cu cit plecati mai multi ramin locuri de munca pentru sibieni
Raspunde

@8

Acum 10 ani

Bai agramatule...sa inteleg din comentariul tau ca nu ii mai faceti statuie lui Dragnea la Sibiu..? Ca parca era vorba...nu-i asa?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ba zic, băi, zic că dacă nu puneai cratima la mă-tii, te lua mama draqului !
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

\" Citeşte totul despre: Braşov, dosar de politician, Elena Udrea, George Scripcaru, mită, OPC, PDL, primar Braşov, Silviu Manastire DOSAR DE POLITICIAN: George Scripcaru, vioara întâi a Braşovului DOSAR DE POLITICIAN: George Scripcaru, vioara întâi a Braşovului / FOTO: Mediafax Primarul Scripcaru este şi lider al Partidului Democrat Liberal. Pe vremea în care PDL era condus de Elena Udrea şi Emil Boc, primăria Braşov era finanţată cu sume exorbitante de la Ministerul Dezvoltării. George jongla cu milioanele de euro şi îi jura credinţă Elenei şi lui Emil. Cu prima ocazie însă, după alegerile locale din 2012, primarul Scripcaru a sărit la gâtul lui Boc. Atunci, fostul premier a fost trădat de toţi baronii partidului pe care i-a hrănit în anii în care PDL a fost la putere. Despre Udrea baronasul Scripcaru spunea ofuscat că “îşi afişa decolteul în timp ce PDL tăia pensii şi salarii”. Evident, decolteul cu pricina era afişat tocmai la Braşov, unde Elena Udrea venea să taie panglică proiectelor pe care le finanţa ministerul pentru ca George Scripcaru să câştige încă un mandat de primar. Şi l-a câştigat, inclusiv cu banii de la Dezvoltare. După cum observaţi prima calitate a primarului de Braşov este loialitatea şi moralitatea politică desăvârşită. În timpul alegerilor parlamentare din 2012 George Scripcaru şi-a dovedit încă o dată măiestria. S-a împăcat cu vechiul său duşman politic de la PNL, anume Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Căncescu şi Scripcaru călăresc împreună judeţul Braşov, ca doi adevăraţi lorzi de aproape 10 ani. Căncescu a început să apară tot mai des la televiziunea controlată de primarul Scripcaru. Cei doi au pus batista pe ţambal şi s-au aliat împotriva PSD. Apoi, Scripcaru a anunţat că dacă trebuie, pentru binele Braşovului, se va sacrifica şi va dezerta la PNL, numai ca oraşul să primească statutul de capitală regională. În 2010, cu doi ani înainte, acelaşi George Scripcaru era hotărât să fugă tocmai la PSD fiind speriat de dezastrul electoral în care PDL intrase după ce a tăiat pensiile şi salariile bugetarilor. Aşadar, primarul de Braşov nu are o culoare politică definită, în funcţie de interese poate fi orice şi aliatul oricui. Supărarea baronului Scripcaru era însă alta. Întotdeauna un baron are grijă de următoarele lucruri: să facă bani, să controleze politic feuda pe care o conduce şi să aibă grijă să scape de dosarele penale. Ei, aici Scripcaru s-a împiedicat rău de tot. Edilul ar fi cercetat (nimeni nu ştie exact în ce stadiu este dosarul) penru complicitate la luare de mită. Dosarul în care Scripacaru a fost chemat să dea cu subsemnatul este disjuns din cel al fostului şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru. Şeful OPC a fost prins în flagrant când primea 60.000 de euro de la patronul unei firme, pentru a-i elibera o autorizaţie de funcţionare. Banii au fost ceruţi pentru revocarea unei decizii a OPC prin care activitatea firmei cu pricina fusese închisă. Pirmarul Scripcaru a negat orice implicare în dosar spunând că a fost citat că simplu martor. Alţi acuzaţi în dosar sunt fostul prefect al Braşovului,Ion Gontea şi fostul subprefect Carol Ambruş. Ancheta a rămas în coadă de peşte, acarul Păun fiind găsit în persoana şefului OPC. Procurorii suspectează că banii ar fi trebuit să ajungă şi la şefii PDL locali. Până la scandalul “mitei de la OPC” Scripcaru fusese destul de grijuliu cu propria imagine. Numele său mai apăruse în scandalul unor retrocedări de terenuri pentru câţiva cetăţeni germani anchetaţi penal dar şi în dosarul în care controversatul om de afaceri braşovean Ioan Neculaie a făcut un schimb de terenuri avantajos tocmai cu primăria Braşov. Din ambele dosare primarul a ieşit basma curată. Deşi este o apariţie discretă la Bucureşti, primarul Braşovului controlează din umbră un adevărat trust de presă în oraş. Din echipa de loctotenenti fideli a baronaşului fac parte oamenii de afaceri Cristina Antonie şi Liviu Deaconu. Cei doi sunt angajaţii postului local de televiziune RTT Braşov care este gestionat pe hârtie de preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Braşov, Carmen Ţop Ferghete. Adresa televiziunii este identică cu cea a mai multor companii de publicitate şi afişaj stradal. Patronii acestor firme sunt tocmai locotenenţii lui Scripcaru, aminititi anterior, Cristina Antonie şi Liviu Deaconu. Cei doi deţin monopolul afişajelor şi panotajelor stradale din Braşov (în proporţie de peste 80%) conform unor relatări din presă locală. Una peste alta, George Scripcaru a reuşit să modernizeze Braşovul şi să-l facă unul dintre cele mai atractive oraşe pentru investiţii în turism şi industrie, comparabil cu Sibiul şi Clujul. Dacă între timp nu fuge la PNL sau PSD, deomocrat liberalii vor beneficia de abilitatea micului baronaş de a aduce voturi şi resurse la partid. Problema e că Scripcaru a obosit şi ar vrea să se retragă în glorie, fără dosare penale dacă se poate. Politica, aşa cum zicea zilele trecute Traian Băsescu, nu se poate face cu maici de la mânăstiri, ci cu baroni iuţi de mână care ştiu cum se face politică adevărată… Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: ***www.realitatea.net/dosar-de-politician-george-scripcaru-vioara-intai-a-brasovului_1284462.html#ixzz2gdw2gQxO Follow us: @realitatea on Twitter
Raspunde

Liviu Dragnea

Acum 10 ani

mama-ta,maica-ta, a(al)mama-tii,MA-TII !!! asa-i corect idiotule !!!! Vezi DOOM Dictionarul rtografic ortoepic si morfologic format paper nu online unde o sugi toata ziua
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Ce-ai mei a dat strechea in tine....da-l naibii pe Scripcaru..e la fel ca si toti ceilalti..spre diferenta de tine eu nu am sentimente fata de el.. Brasovul se va dezvolta cu sau fara el..dupa cum competia regionala Sibiul a pierdut -o pe mana lui Johannis.. De fapt nici nu cred ca e vina lui...nu avea ce sa faca si s-ar putea s ai dreptate..a scos maxim din oraselul vostru...atata poate.. Vezi cand ti-am zis pe unde se trec carpatii m ai injurat... Acum nici macar pbema aia nu se pune..ci oportunitatea Sibiu Brasov In sfarsit apare o discutie logica..daca la valorile viitoare de trafic Brasov Bucuresti..va putea sa preia tot traficul de pe Valea Oltului ..Cluj ..si ungurime.. Uita te la articolul de Capital in care iti da valorile traficului acum....vezi cum e Dn1 a +DN1 fata de Valea Oltului..si ti se mai spulbera un mit. In acest moment Brasovul spulbera economic Sibiul.. Numai in ultima saptamana trei mari jucatori din automotive au deschis capacitati de productie de peste 100 milioane... Ca sa te necajesc afla ca , Continental si Draexlmaier muta capacitati de la voi si de la Satu Mare la Bv... Indicar a dat drumul ieri la productie.. Stabilus mai pune de o sectie ..si Miele aduce tot departamentul de proiectare.. IBM a inchiriat un spatiu langa sediul REGIONAL EBS..si desi stiu ca toti spui ca nu e important..AUCHAN a inceput constructia celui mare centru de divertisment din Romania( nu cel mai mare mall..cum gresit titreaza ziarele..cele din Bucuresti sunt mult mai mari..si cred ca si Timisoara este mai mare).. Corelat cu Centrul de Divertisment din Poiana care atentie costa 67 milione( cat a accesat sibiul intr -un an)..si cu Aqua Park..se configureaza o caracteristica a zonei.. Asa cum spui tu va fi clar zona de distrarctii a pietei din Bucuresti si tot ce poate cara Otopeni. Ieri asa pe sustache..au inaugurat viitoru sediu Regional al Procuraturii...si ghici unde..in noua zona de bussines de langa gara de care iti vorbeam.. Deci avem ..gara in mijlocul orasului...langa gara Mall Auchan. Doua hoteluri de 4 stele , deja doua sedii Regionale...Finate si Procuratura..zona de sport ..squash, Bazin Olimpic , Patinoar Olimpic folosit ca si sala Polivalenta...inca un mall a lui Adamescu...toate astea in timp ce in Sibiu..agramatii tai imi spun cum e Sibiul Capitala Internationala a gastronomiei si toti ceilalti sunt .....frustati....!!!!!!!! Cred ca singurul care a inteles ce se intampla e Johannis..ca din pacate voi nu intelegeti nimic.. Si nu te amagi...cu sa fara Scripcaru lucrurile vor merge la fel... E timpul ca si voi sa credeti ca si in Sibiu cu sau fara Johannis o sa mergeti inainte..si abia atunci se va putea colabora cu voi..pana atunci insa mai aveti de invatat
Raspunde

XXX

Acum 10 ani

Bai fratilor de ce va certati atat. Se rezolva simplu : Punem sita pe olt si pasapoarte la trecerea carpatilor si atunci nu mai avem nici un stres cu oltenii si alte specimene din sudul tari.E foarte simplu si nu ne mai certam nici cu regionalizare nici cu nimic. Forma geografica a facut regionalizare si selectie naturala de sute de ani. Am fost noi tampiti ca nu am ajutat-o si am fost ingaduitori sa va lasam sa veniti sa vedeti europa si zone civilizate al tarii. Nu ai nici o legatura cu zona respectiva atunci ciocu mic si vezi cum creste prazu la tine in ograda.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

XXX, te-nșeli amarnic. Dacă am face ce spui tu, Ardealul ar da faliment în 20 de ani, adică fix într-o generație. <br> Există o teorie în sociologie care spune că migrația civilizației se face est la vest și de la nord la sud, și conform acestei teorii Ardealul se depopulează anual, tinerii ardeleni preferând să emigreze în vest, Ungaria, Germania, țările nordice, lăsând în urmă un deficit de forță de muncă. Nu știu ce ne-am face fără fluxul de \"sudiști\" care vin să muncească în Sibiu, plătind chirii, taxe și impozite, cheltuindu-și banii pe mâncare, haine, mașini etc. <br>Brașovul are un mare avantaj din punctul ăsta de vedere pentru că are resurse mult mai mari de forță de muncă ieftină (Moldova și o parte din Muntenia) infrastuctura foarte bună și apropriere de capitală. <br> Eu însă, sunt convins că odată cu falimentul Oltchim, o să avem un oarecare excedent de forță de muncă și în Sibiu. Dacă s-ar face și autostradă Sibiu Pitești, Sibiul ar fi departe.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

erata, de la sud la nord.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Și încă un avantaj, nu de ignorat, oltenii sunt mai buni muncitori decât moldovenii. Nu e o chestie rasistă, ci una constatată.
Raspunde

XXX

Acum 10 ani

Daca ridici nivelul de trai la lvl Germaniei, ungariei samd. lucru care il poti face usor daca nu mai ai gropi de bani uriase din afara ardealului, nu ar mai pleca oamenii si cel mai bun exemplu e perioada in care sasii au fost extraordinar de multumiti de viata lor de aici. Au construit orase intregi si infrastructuri similare cu cele din tarile bogate.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Ufufuf tot mic nazist ai ramas Joseph.. Tecmanaca astaia de la redactie ca le bagi teorianlui Alfred Roesenberg..si te gasesc dupa IP ..ai grija mei.. Uite sa te ajut....sociologic teoria spune ca migratia se face dupa resurse..iar civilizatia nu se exporta geografic.. Ca sa intelegi ...acumularile culturale ( asa numitele culturi dominante) nu creeaza neaparat civilizatii.. Sau ca sa fiu mai explicit culturile periferice au creat cele mai mari civilizatii... Persii....fata de bailonieni akadieni si mezi Macedonenii ..fata de greci.... Romanii fata de etrusci Si ca sa distrug entuziasmul tau arian TURCII OTOMANI( NU Seleucizi ) fata de bizantini.. Americani au civilizat continentul de la est la vest La fel si Persii.. Romanii de sud la nord.. La fel si incasii.. Mai vrei exemple...? Asadar teoria ta si a lui Roesenberg mergea la indoctrinatii de nazisti...dar putea fi usor combatuta.. Moldova a avut o perioada de glorie intre 1300 si 1600..din cauza pozitiei fata de resurse..o data cu mutarea axei comerciale a cazut rapid.. Muntenia a putu sa mai profite de coada ImperiuluinOtoman ..iar Transilvania ..a reusit sa ramana ( periferic dar a ramas) ancorata la noua axa de resurse din Centrul si Vestul Europei.. Acum axele s au schimbat si o sa vedem ce e.. Sunt de acord cu teoria ta asupra fortei de munca....ca sa creasca Sibiul trebuie sa importe cat mai multa , din Sud din Hunedoara de oriunde.. Ca un fapt divers ai sa vezi cand se vor da rezultatele ca Buzaul si Secuimea aduc in aceiasi masura forta de munca ca si Moldova.. Tu esti peiorativ dar acum din Moldova vin ff multi softisti la Brasov..din Iasi..sindovada e ceea ce face IBM la Bv si Bucuresti.. Dar tu te ai complacut sa accepti gogomania spusa de Primar cum ca Sibiul are somaj zero si ca de aia nu mai vin noi investitori.. Aplaudati aplaudati ..gogomania economjca spusa si mergeti la fund.. Pai normal cu somaj zero ..si Oltchim inchis ..ar trebui sa aveti deja vrei 10.000 de harnicuti( iar este parerea ta) din Vacea sa vrea de munca.. Daca nu apar ..ceva nu e in regula Sibiu ..asta sa te gandesti
Raspunde

strateg

Acum 10 ani

Dragneo din cauza agitatiei sintem pe ultimul loc in Europa.Lucrurile valoroase se fac cu strategie,gindite,in timp si durabil.Altfel iese o fusareala de cacao.Ba ala cu brasovu-vezi-ti de oile tale,cine crezi ca-ti citeste aberatiile,frustrarile si realizarile pe banii sibienilor.
Raspunde

@20 strateg

Acum 10 ani

Autointitulatule \"strateg\" nu inteleg de ce folosesti expresia \"pe banii sibienilor\" ca sibienii sunt cam rupti in fund
Raspunde

@20

Acum 10 ani

Strategul sibian , vezi ca ieri seara lucrurile au fost gandite...avem 8 regiuni de dezvoltare...sigur Sibiul nu e Capitala..meciul se joaca intre Tg Mures si Brasov..cu sanse 50...50
Raspunde

@strategu

Acum 10 ani

Daca stateam pe banii sibienilor geti begeti eram morti de foame de mult. Nu ajunge ca va mancati de sub unghii destul? De unde sa mai ramana si pt altii?
Raspunde

@22

Acum 10 ani

Nu mi-ar parea corect sa fie tg mures dar oricum tot e mai bine decat sibiu. Macar tg muresenii sunt mai destupati la minte decat sibienii
Raspunde

Eugen Emerich

Acum 10 ani

Mai rar parveninti sa fie inteligenti in Sibiu ... din pacate tot mai multi prosti se gasesc sa emigreze in Sibiu denigrandu-l
Raspunde

@ Eugen Emerich

Acum 10 ani

Esti un sas prost - pleonasm! - si cu basini (ale sasului) in cap! Aia care au venit in Sibiu au imigrat, doar tu sasalaule ai emigrat in Munchen, de unde postezi! Sictir cu aerele tale de superioritate ariana, Auslander ce esti!
Raspunde

@26

Acum 10 ani

In loc de auslander se poate folosi termenul de bozgor, este mai reprezentativ!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus