Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Deszapezire ”turbo”: drumuri curatate cu 60 de km/ora

Înainte de venirea zăpezii, societatea Drumuri și Poduri Sibiu va achiziționa o turbofreză menită să deszăpezească la viteză sporită drumurile județene. Alături de aceasta va mai fi cumpărat și un tractor de mare viteză, alături de trei sărărițe, toate investițiile urmând să ofere șoferilor sibieni drumuri mai bune la iarnă. Potrivit autorităților județene, actualele utilaje au o viteză medie de 10 km/h, în timp ce deszăpezesc.
Până la venirea zăpezii, angajații DP lucrează pe timp de ploaie la parazăpezi. ”Avem rezerve de sare suficiente, deocamdată, aproximativ 2700 de tone. În plus, angajații Drumuri și Poduri lucrează și la fabricarea de parazăpezi din lemn, o parte din aceștia urmând să fie amplasați pentru protecția drumului spre Păltiniș, în zona Vălari. Din această toamnă, acolo vom planta și arbori, astfel încât în timp să existe o barieră naturală împotriva zăpezii viscolite”, spune Ioan Banciu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

alex

Acum 10 ani

felicitari
Raspunde

SIBIAN

Acum 10 ani

Pe Valari ar trebuii niste brazi plantati paralel cu drumul ..dar ..mai e o treaba ..dupa ce vor creste nu o sa mai aiba turistul ..sibianul sau cine urca in Palti acea priveliste minunata spre sud.. dar ..trebuie pt ca de ani buni cind bate vintul aduce zapada pe drum.Dra pina or creste acei brazi ... sint foarte buen acele parazapezi instalate .Anul trecut s-a dovedit cit de bune au fost si l-au amplasat si la ceva distanta de drum ,E bine! Bravo !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus