Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Muzeul Brukenthal a pierdut procesul cu angajatii

Tribunalul Sibiu a dat dreptate unei părți dintre angajații Muzeului Național Brukenthal care în vara anului trecut au dat în judecată instituția pentru a-și recupera o parte dintre tăierile salariale.
Simona Stănculescu, specialist în restaurare-conservare, a deschis în luna aprilie a anului trecut o acțiune în instanță prin care își cerea înapoi o parte din banii tăiați. În scurt timp, Simonei Stănculescu i s-au alăturat în proces alți 19 angajați. ”Litigiul a fost generat de nemulțumirea salariaților legată de existența unor diferențe între salariile în plată pentru funcțiile de cercetător știinţific grad II gradație 5, muzeograf grad II bază, restaurator grad II gradație I și grad I A gradație 5, respectiv supraveghetor muzeu, diferențe rezultate ca urmare a aplicării legislaţiei în domeniu și care a pus în practică măsurile de austeritate stabilite de Guvernul României”, a transmis la momentul respectiv conducerea muzeului sibian.
După nu mai puțin de 26 de termene de judecată, în data de 7 octombrie Tribunalul Sibiu a anunțat sentința, admițând că Simona Stănculescu și alți câțiva angajați trebuie să-și primească banii înapoi. ”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Stănculescu Simona Maria, în contradictoriu cu pârâtul Muzeul Naţional Brukenthal. Obligă pârâtul să emită decizii de salarizare cu încadrarea corespunzătoare după cum urmează: Stănculescu Simona Maria, restaurator gr. IA, la nivelul lunii aprilie 2008 – salariul de bază de 1325,34 lei lunar în loc de 1126 lei lunar, Tăuşan Ioan, muzeograf gr. II la nivelul lunii octombrie 2008 – salariul de bază de 877 lei lunar în loc de 689 lei lunar, Fota Maria, restaurator gr. IA, la nivelul lunii aprilie 2008 – salariul de bază de 1328 lei lunar în loc de 1126 lei lunar, Todor Elod, restaurator gr. II, la nivelul lunii aprilie 2008 – salariul de bază de 831 lei lunar în loc de 777 lei lunar, Dordea Camelia - restaurator gr. IA, la nivelul lunii aprilie 2008 – salariul de bază de 1182 lei lunar în loc de 1089 lei lunar, Buleteanu Gh., restaurator gr. IA, la nivelul lunii aprilie 2008 – salariul de bază de 1182 lei lunar în loc de 1042 lei lunar”, se arată în sentința Tribunalului Sibiu. În plus, muzeul a mai fost obligat de instanță să plătească cheltuielile de judecată și banii pierduți de angajați din diferențele salariale de pe perioada procesului. Cererile celorlalți angajați au fost respinse.
Contactat de Turnul Sfatului pentru a comenta situația, directorul general al Muzeului Național Brukenthal, Sabin Adrian Luca, s-a ferit să ofere un punct de vedere ferm. ”Sentința judecătorească cu privire la care dvs. solicitați informații nu a fost comunicată instituției noastre și prin urmare nu suntem în măsură a formula puncte de vedere cu privire la dispozițiile din cuprinsul acesteia”, a transmis în scris directorul general Sabin Adrian Luca. În acest proces Muzeul Brukenthal nu a avut angajat avocat, fiind reprezentat de consilierul juridic Vasile Mircea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

muzeu

Acum 9 ani

bai asta cu finantarea muzeelor de catre ministeru culturi este o discriminare pe fata ,cum s-a nu finantezi cel mai important muzeu de arta din tara si al 10 din lume ,cita frustrare pe mitici de la bucale ,asa a incercat si cu cel mai valoros muzeu al satului din europa [sibiu ] ba sabotorilor de la ministeru inculturi opritiva din sabotaj ,stiu ca este dureros pentru voi dar lasati s-a triumfe valoarea
Raspunde

www

Acum 9 ani

Vai, vai pe ce salarii se cere performanta la o institutie de gradul si faima muzeului Brukenthal.
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Al zecelea din lume??????... Ia numestele pe celelalte noua...hahahaha....scump domne scump
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus