Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Ultimele doua giratorii de anul acesta

Pe lângă cele cinci sensuri giratorii la care se lucrează în prezent, alături de cele 30 de astfel de sensuri existente urmează să mai apară două. Valoarea aproximată a acestora este de 460.000 de lei.

Redeschiderea circulației pe principalele străzi aflate acum în lucru va coincide cu amplasarea unor noi sensuri giratorii în intersecțiile din Sibiu. Până acum, în diferite stadii de execuție au fost conturate cinci astfel de girații: cel de la intersecţia străzii Gheorghe Dima cu Calea Cisnădiei, intersecţia străzii Bahluiului cu Calea Dumbrăvii, cel din Piaţa Sadu, cel de la intersecţia străzilor Octavian Goga cu Nicolaus Olahus şi cel de la intersecţia străzii Cristian cu Calea Poplăcii.
Alături de acestea, reprezentanții primăriei au anunțat acum câteva zile că anul acesta va fi amenajat un sens giratoriu și la intersecția străzilor Victoriei cu Avrigului. Valoarea acestuia este aproximată la 210.000 de lei, cu tot cu TVA. ”În anumite momente ale zilei, fluxul mare de autovehicule care se deplasează pe strada Avrig în direcția cartierelor Hipodrom, Vasile Aaron, precum și către ieșirea din Sibiu spre DN1, determină un acces anevoios în intersecția a participanților la trafic care vin dinspre zona centrală pe bulevardul Victoriei. Având în vedere acest lucru și ținând cont de redeschiderea circulației pe Calea Poplăcii (fapt care va determina o intensificare a circulației în această intersecție), pentru fluidizarea și îmbunătățirea condițiilor de trafic se propune amenajarea unui sens giratoriu”, se arată în raportul ce însoțește proiectul de hotărâre pentru aprobarea investiției. Sensul giratoriu va avea un diametru de 16 metri (spre comparație, giratoriul recent construit la Metro are un diametru de 22 de metri, iar cel de la intersecția Dima cu Cisnădiei, de 11 metri). În mijlocul viitorului sens giratoriu va fi amplasat un stâlp de iluminat.

Un giratoriu şi pentru cartierul Ştrand

Proiectul investiţiei din capătul bulevardului Victoriei va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de joi. Tot atunci, va fi supus votului şi proiectul unui sens giratoriu în cartierul Ştrand, la intersecţia străzilor Maramureşului şi Profesor Aurel Popa. "În prezent ieşirea din strada prof. A. Popa în intersecţie se face sub incidenţa indicatorului care impune obligativitatea virajului la dreapta (restricţie introdusă când Maramureşului era folosită ca rută de tranzit pentru traficul greu – n.r.). În anumite momente ale zilei, fluxul mare de autovehicule care se deplasează pe strada Maramureşului în direcţia Calea Poplăcii, precum şi către ieşirea din municipiul Sibiu către DN1 determină un acces anevoios în intersecţie a participanţilor la trafic care circulă pe strada Aurel Popa", se arată în raportul prezentat consilierilor locali. Sensul giratoriu propus pentru această intersecţie va avea un diametru de 12 metri şi o bandă de giraţie de 4,5 metri, la care se adaugă o altă bandă de siguranţă de 1,5 metri. Valoarea investiţiei este aproximată la 254.000 de lei, iar printre lucrări intră şi relocarea locului de depozitare a deşeurilor menajere şi a doi stâlpi de iluminat.
În prezent, în Sibiu există în diferite stadii (finalizate sau în curs de execuţie) 35 de sensuri giratorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

idee foarte buna

Acum 9 ani

se vede cine a circulat in europa civilizata ,acolo in toate orasele se circula in sensuri unice si la orce intersectie este giratoriu ,felicitari johannis vad ca idea a fost preluata si de marile metropole din tara vezi ,bucuresti ,cluj ,iasov etc ,ce face omul face si maimuta .la mai multe giratori la intersecti care elimina timpi morti de asteptare ,spre disperarea unor circotasi
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Nu stiu daca ai realizat ca l-ai facut maimuta pe Iohannis pentru ca a preluat ideile de altundeva.
Raspunde

@1@2

Acum 9 ani

Dar și altceva nu se mai poate face pentru Sibiu?doar giratorii,mall-uri și clădiri pentru birouri?unde sunt adevărații ingineri,proiectanți etc ,care să vină cu ceva nou penru oraș,ceva care să reînvie adevărata industrie a Sibiului,să facă ceva autohton?sau ne mulțumim cu zona vest industrială unde fraierii robotesc din greu ca să-i umple de bani pe așa zișii investitori(escroci)străini?
Raspunde

pentru @1@2:

Acum 9 ani

adevarata industrie a sibiului? doar nu vrei sa deschidem iara cazangeria! ai mai calcat prin zona industriala de vest? sti ca ar putea ajunge cea mai mare din Romania?
Raspunde

@4

Acum 9 ani

Și chiar dacă ar ajunge cea mai mare zonă industrială de la noi crezi că ai avea tu ceva cașcaval în buzunar extra?eu nu cred,pt că profitul acesstor șmenari italieni,nemți,austrieci,olandezi ș.a se va duce tot în țările lor de baștină...iar fraierii care le-au fost slugi pînă la un moment dat vor rămâne din nou cu buzele umflate.ca și concluzie ,las-o mai ușor cu laudele la adresa acestei”zone industriale”ok?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@5, Nu te supără, dar chiar nu știi ce vorbești. Cele mai mari încasări la buget se fac din CAS, apoi, impozit pe salar, adică din obligațiile pentru fiecare salariat, și acolo pe platforma de vest sunt câteva mii de angajați, mai adaugă TVA, impozitele locale, taxe, consum de curent, gaze etc și o să vezi că greul banilor rămâne totuși aici. Siemens, Takata şi ceilalţi nu-s chiar şmenari, să fim serioşi. Binenteles că vor și profit, doar suntem în capitalism, tu faci muncă patriotică?
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Si totusi ce salar are un muncitor din aceste fabrici(Siemens, Takata, Continental...)?
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Ca tu refuzi un salariu si o munca decenta in zona Vest (daca o fi asa ceva pe acolo) acceptand un salriu mai mic si ounca mai mizera la o companie romaneasca? Hai mai, basti.. mana magarul ca incepi sa puti.
Raspunde

Asd

Acum 9 ani

Se zice ca unii sibieni inca se invart in sensul giratoriu ca vor sa faca stanga si nu gasesc iesirea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus