Sâmbătă,
21.09.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Tic, tac

De dimineață s-a anunțat că fostul președinte al arbitrilor din fotbal a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Ceva mai târziu, pe la amiază s-a pronunțat și judecătorul în cazul comisarului șef acuzat de favorizarea infractorului. Reținere pentru 29 de zile de închisoare. De dincolo de gratii, polițistul în cauză acuză procurorii și colegii din poliție cu cifre și date precise. Citesc tot azi o declarație a mamei patronului echipei de fotbal Steaua, care se roagă de acasă să se înmoaie inima dușmanilor fiului său. Care mai are de stat în închisoare vreo trei ani, dacă nu mă înșel. Fost europarlamentar și deputat. În Sibiu acum e liniște, omul de afaceri Ilie Carabulea s-a întors acasă. Acum câteva zile s-a întors și fostul procuror Florin Apostu. Zvonurile spun că în închisoare, Florin Apostu a stat în aceași celulă cu Ioan Berghezan, și el tot un fost procuror, agățat cu trafic de influență, mi se pare. Văd că s-a declanșat anchetă penală în cazul unui vicepreședinte de consiliu județean care a omorât cu mașina un om pe trecerea de pietoni. Oamenii lui aproape că au somat un doctor să falsifice datele. De aici, un alt dosar. Câteva știri mai vechi ne informează despre petițiile judecătoarei Viorica Dinu, arestată în dosarul în care este acuzată că a primit mită. Ea a declarat în faţa magistraţilor că se simte "umilită" de condiţiile din închisoare, întrucât "persoanele cu studii superioare nu trebuie să stea în acelaşi loc cu analfabeţii. Tot așa aflăm că fostul premier Adrian Năstase își poate continua cariera avocățească, după ce Baroul București a decis că el poate profesa în continuare, deși a avut o condamnare penală. Baroul a apreciat că faptele care au stat la baza condamnarii acestuia la închisoare nu au afectat calitatea de avocat. Tot frunzărind presa, aflu că Eugen Moisescu, fost procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă. Citesc și că 11 polițiști de la Poliția Rutieră Iași au fost condamnați la închisoare pentru de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals material, fals intelectual, luare de mită sau trafic de influenţă. Nu vorbim de condamnări pentru furturi, violuri, crime, tâlhării. Nici nu mai pomenesc de zecile de vameși puși sub acuzare, de exemplu. Mă opresc. Eu m-am născut aici, dar un investitor, să zicem, de câte minute ar avea nevoie să-și facă bagajul? Va considera că România e o țară în care există justiție sau una în care există mult prea multă corupție? În plus, câți români ar fi în libertate dacă s-ar înregistra absolut toate discuțiile ambientale, telefonice ori de prin casă?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus