Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Johannis, post descentralizare: dispare baza hipica din Vasile Aaron, iar Bazinul Olimpia se inchide...

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunțat planurile municipalității cu privire la bazele sportive pe care le va primi Consiliul Local în urma descentralizării, respectiv Baza hipică din cartierul Vasile Aaron și Bazinul Olimpia. "După părerea mea și nu numai a mea, o bază hipică între blocuri nu are ce căuta. Atunci când s-a construit baza hipică, nici nu se vedea orașul bine de acolo. Era departe! Între timp, s-a construit cartierul Vasile Aaron, cu bloc lângă bloc, lângă bloc. Oamenii din acel cartier solicită și ei, și pe bună dreptate, un parc, un loc de joacă, aer proaspăt, iar baza hipică nu livrează aceste lucruri", a declarat Klaus Johannis la emisiunea Raluca și Răzvan de la televiziunea Eveniment TV. Johannis a completat, susținând că nu vrea să înțeleagă cineva că preluarea bazei hipice va însemna închiderea ei. "Găsim un loc de unde se vede orașul, dar nu este  între blocuri, construim o bază modernă, când e gata, mutăm activitatea de unde este și apoi ne gândim cum să folosim zona din Vasile Aaron", a spus Johannis.  Variantele de utilizare pentru  terenul pe care îl va elibera Baza Hipica sunt potrivit primarului parc, loc de joacă, loc de plimbare. ”Altele sunt excluse”, a spus Klaus Johannis.
Primarul a  vorbit si despre Bazinul Olimpia, spunând amuzat că pe acesta nu-l vor muta. "Îl închidem, îl modernizăm și îl deschidem din nou", a spus primarul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

45 comentarii

alzara

Acum 10 ani

F.B.
Raspunde

yey

Acum 10 ani

perfect, bravo!
Raspunde

Parioarea

Acum 10 ani

Pe cat ca in locul bazei va apare ceva de genul hypermarket, centru de conferinte sau ansamblu de genul P+XXL ? Mai vedem!
Raspunde

Luca

Acum 10 ani

O idee foarte buna!!! Dar doar daca o inchide DUPA ce construiesc alta mai moderna.
Raspunde

centru

Acum 10 ani

si te doare ca face un centru de conferinte s-au esti din vilcea si te roade tot ce se face util in sibiu ,dupa voi astia circotasi mai bine balariile si gunoaiele ca s-a aveti ce comenta negativ ,circotasilor
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Merg mai bine niste blocuri intre blocuri nu ? Este buna baza hipica abia mai era putin spatiu intre atatea blocuri. si chiar nu polueaza.
Raspunde

www

Acum 10 ani

Da, foarte buna idee, cu conditia sa fie aplicata intocmai.
Raspunde

olimpia

Acum 10 ani

In sfarsit minune mare cu olimpia, vor disparea hotii si INCOMPETENTII aia de pe acolo ca multi ani au mai tinut bazinul ala sub conducerea lu peste prajit in paragina, merita orasul un bazin modern in care nu se inceaca copii. Asta e ceva pt Sibiu !!
Raspunde

dorinel nistorel

Acum 10 ani

sefu\'..noua ce ne iese din toata treaba asta?
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

o idee buna...
Raspunde

Ovidiu

Acum 10 ani

Propun inca o biserica in zona , cartierul duce lipsa de lacasuri de cult
Raspunde

Me

Acum 10 ani

parc cu aer proaspat? Poate daca nu ai mai taia toti pomii sau ai planta altii asa ar fi. Parcul de langa omv, milea - avea un ditamai copacul unde te puteai adaposti de praful de pe milea, ploaie, etc - l-iati taiat si ati pus panou publicitar. bravo! probabil panoul cu pricina da aer conditionat, de ne zici de aer proaspat
Raspunde

Rares

Acum 10 ani

Excelent ar fi un parc acolo cu alee si un loc de joaca in loc de baza hipica. Bravo Johannis !
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Vezi piata Prahova : din zona verde, bloc in bloc+biserica. Terenul de la baza hipica este pt. un tun imobiliar. Visati la parcuri de parca acum ati aterizat in Sibiu. Chiar sunteti naivi.
Raspunde

karla

Acum 10 ani

fata de stirea cu giratorii si sensuri unice de ieri azi sunt total de acord cu el. in cart de blocuri din sud trebuie parcuri mari. un mic detaliu totusi: in PUG-ul cel nou acel satiu al bazei hipice are revazute si parcari supraterane. deci clar ceva cladiri vor aparea. conform PUG baza hipica/hipodromul va fi mutat intre strandII si turnisor, in prelungirea viitorului cartier campusor. la fel va pati si stadionul. este prevazut un nou stadion si o baza moderna de sport undeva la intersectia caii surii mici cu salzburg-pe lga noul nou rutier la intrare in autostrada si iesire din centura. cat despre actuala baza. nu-i asa veche. cam anii 40-50. erau casele de pe milea atunci...nu era orasul atat de departe
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

In sfarsit o veste buna! Bravo, Herr Burgmeister! Dar asta nu inseamna ca in 2016 te voi vota!
Raspunde

michi

Acum 10 ani

johanis iubitorul de parcuri :) in parcul de pe str turismului a facut parcare pt hotel roberts. robert proprietarul nu are legatura cu hotelul. singurul lui merit este ca e ginerele lui citrea, seful curtii de conturi
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

A incercat cat a incercat cu stadionul municipal, dar nu a mers, asa ca s-a repliat din mers... buna si baza hipica...
Raspunde

:)))

Acum 10 ani

:)))))))))
Raspunde

p

Acum 10 ani

sa se desfiinteze stadionul de fotbal. e o vechitura hidoasa. sa se faca o sala polivalenta moderna. de asemenea sa se demoleze si sala transilvania. e depasita de vremuri.
Raspunde

Modernizarea actualului bazin-prostie

Acum 10 ani

Ar fi o mare prostie să modernizeze bazinul Olimpia la dimensiunile de acum. 25 de metrii e o glumă, nu poţi înota cum trebuie în el! Să facă în altă parte, un bazin de la zero, cu opt piste de 50 de metrii. Ăla e bazin pentru un oraş ca Sibiu. Că băltoacă de 25 de metrii nu ne trebuie!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

vai ce bine doamne ajuta! In sfarsit vom avea un bazin olimpic cum trebuie si o baza hipica la standarde europene.Bravo Johannis!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

sa se faca da in V.A un parc in locul la baza hipica superb da! Si sa mute intr-un loc mai frumos baza hipica si mai mare da!
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

Io, daca as putea, as muta V. Aaronul. Intr-un loc mai frumos, desigur, din care se vede Sibiul. Da nu pot.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@rosu: neputinta te poate face sa descopri dimensiuni noi. de pilda la mine ....aaa .... pe scurt a murit, nu mi se mai scoala. dar am descoperit valente noi, pot sa sterg ochelarii cu ea.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

bla bla bla....
Raspunde

Mosu

Acum 10 ani

Foarte bine domnule primar .era si cazul ca baza hipica sa aiva o noua locatie mai moderna si competitiva . Dezideratul sa fie cu noroc
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@25, Aşa, şi vezi bine cu ei? Clonă impotentă...
Raspunde

stadion

Acum 10 ani

acuma domnule primar aveti ocazia s-a rupeti gura circotasilor si detractorilor sibiului ,toti vin cu pareri nastrunsnice ,bai acestia are dreptate johannis cu cartieru ,vasile aron ,acolo era terenu ,electrica .si se gata orasu ,au venit comunisti si au construit o batjocora de cartier ,toti care au fost la puere in perioada 47 -89 au stirbit si mutilat istoria acestui super oras ,la chiciuri ne pricepem cel mai bine ,parc si trebuie acolo si inca un parc in zona valea sapunului ,circotasilor acum daca nu primeati sprijin de la ofticati si ticalosi din judetele limitrofe si nu numai ,acum aveam cea mai functionala baza de agrement si turistica din tara si ma refer la acua -park asa rivniti la copy -paste cum se lauda pe proiectul lui johannis ,,nu ati vazut ce vehenenta aveau uni de ne conduc pe modernizarea aeroportului ,si vorba aia sunt de aia cu multa stinta ,toti se bat s-a aiba aeroport si vine neica nimeni si persifleaza ,bai cind votati votati dupa fapte nu dupa ce frumos ride in postere ,si doi mici ca de acea am ajuns in prapastie
Raspunde

Matyas Andrei

Acum 10 ani

Lasati baza hipica unde este.Caii nu poluaza si este un loc de cereere si nu uitati avem calareti si caii de performanta-sa nu aruncati baza undeva la Carta sau undeva uitat de D0zeu.
Raspunde

Gabi Craioveanu

Acum 10 ani

Sunt un Craiovean absolvent de \" Lucian Blaga\", am investit 4 ani din viata mea in Sibiu. Tot ce pot spune ca l-am prins pe tip in primii 2 ani de mandat ca primar. Sunt impresionat de el. Multumitii lui Dumnezeu ca aveti un Primar si nu un interlop comandat de justitie pentru acte de coruptie. La voi s-a construit si s-a investit enorm, la noi a trebuit peste 20 de ani sa se reconstruiasca o sala polivalenta, asa ca de la mine are tot respectul, bravo sasule.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Știm toate astea, Gabi. Uite, ca un contra exemplu, în legătură cu baza hipică, puțină lume știe că aceasta a aparținut până nu demult unui infractor sirian pe nume Nader, care a fugit cu 10 milioane de dolari din banca Dacia Felix, și căruia Nicu Plicu Nan, în vremea aceea primar al județului Sibiu, i-a concesionat-o pe vreo 20 de ani, pe un preț de nimic. <br>Cam la astfel de primari visează cei care aruncă cu noroi pe-aici.
Raspunde

@31,32

Acum 10 ani

Aici aveți dreptate,no comment.
Raspunde

Finica Ionut

Acum 10 ani

Sper din suflet ca inchiderea bazinului sa aduca schimbari si la managementul acestuia, incepand cu director si pana la regandirea strategiei de taxare.
Raspunde

Eu, sibianu

Acum 10 ani

Zi asa joseph, Nan era primar de judet... iar sala polivalenta nu este construita de sas, care aspira tot mai mult la statutul de interlop (adoptiile internationale, retrocedarile fara numar, etc)
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Da, sibiene, așa s-a numit în primii ani capitalismului sălbatic românesc, primar de județ, probabil că erai cam tânăr pe atunci, nu s-au numit direct prefect , au trecut treptat de la prim secretar - primar de județ - prefect.<br> Adopțiile s-au făcut conform legilor de atunci, Iohannis le-a intermediat, și eu dacă aș fi avut ocazia aș fi ajutat copii orfani să scape din infernul orfelinatelor din România, iar retrocedările s-au făcut în spiritul democratic în care trăim, ai fi vrut să nu le retrocedeze??? Mi-ar fi fost rușine că sunt sibian...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Eu nu încerc să-i construiesc icoane, ar fi o chestie complet grețoasă, în schimb stau și judec într-un stil foarte pragmatic cam care ar fi soluțiile la funcția de primar. Să fim serioși, deocamdată, nu se arată nicio altă alternativă viabilă.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

bravo d-le johannis.daca mai faceti si un parc cu multa verdeata si flori in locul la baza hipica ,atunci ramineti in istorie.felicitari si d-zeu sa va ajute.
Raspunde

...

Acum 10 ani

...este o schimbare surprinzatoare in bine idea cu parcul dupa atatea defrisari facute pe strazile modernizate in ultimii ani. E drept ca nu o sa ii incalzeasca pe cei care au pierdut verdeata deja dar e bine. Cat despre ideile de pe aici cum ca se va face acolo un centru de afaceri sau ceva de genul, eu zic ca nu reusiti sa ganditi atat de ambitios precum cei ce le vor face. Locul unor asa cladiri va fi nici mai mult nici mai putin decat pe Saguna sau in alta zona similara si surprinzatoare pentru noi muritorii de rand...
Raspunde

@20

Acum 10 ani

Sunt de acord cu construirea unei sali polivalente, insa Sala Transilvania nu e chiar depasita de vreme. Este peste multe alte sali polivalente din tara. Si in legatura cu stadionul - de ce sa fie demolat? Unde este speranta pentru viitor daca il demolam?
Raspunde

un cetatean

Acum 10 ani

Rusine domnule primar! Jumatate din oras arata ca dupa razboi iar dvs va ganditi la proiecte fabuliste!!!...strazile praf....parcurile la fel...... baza hipica cu ce va deranjeaza? niste iarba si doi copaci...asta e problema grava a orasului?
Raspunde

Rodica

Acum 9 ani

Nu va mai lasati dusi de nas sibieni, uite ce problema are domnul primar ! Baza Hipica ! Ii ploua in gura , nu mai stie pe ce sa puna mana repede pana la urmatoarele alegeri ! Cladirile din centrul orasului le-a rezolvat acum o ia pe margine ! De ce da afara elevii din scoli , copii din gradinite , batranii din azile , daca il doare asa de mult de cetatenii sibiului ? Azilul german il sponsorizeaza din bugetul statului si azilul roman l-a desfiintat ! Sibienii romani au copii talentati care vor sa faca sport sa faca muzica, de ce desfintati scoala de arta de unde a fost ea de cand lumea, de ce nu renovati stadioanele daca asa de mult va intereseaza viitorul orasului ? Va bateti joc de sibieni dar sa nu credeti ca suntem prosti la infinit !Bravo domnule primar, de ce nu faci asta in Germania ???
Raspunde

@42

Acum 9 ani

Păi dacă făcea klaus numai 5 % din măgăriile,hoțiile,sifonările etc în Germania,a doa zi era fiscul german pe el ,îi confisca tot ce a dobândit ilegal iar el era la zdup pe mulți ani...așa însă la noi e mai greu,justiția fiind la picioarele politicienilor corupți ,trădători și șantajiști!
Raspunde

erată

Acum 9 ani

”a doua” zi e corect!
Raspunde

gicu

Acum 9 ani

ba voi pe unde umblati?Sibiul n-a aratat niciodata asa bine ca in ziua de azi.Ce tot aveti cu primarul,va macina invidia asa tare.Mutati-va din zonele din care a-ti venit si lasa-ti omul sa-si faca treaba ca o face foarte bine,mai terminati cu balacarelile la adresa lui,voua va placea unu ca condurat care lasa zidurile sa se surpe si pe asfalt punea balastru de umplea Sibiul de praf,sau nu mai stiti.Si mai sunteti si frustratii din alte zone ale tarii care va bagati aici sa denigrati,invidiosi si sabotori plini de venin.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus