Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Concert de Craciun: Johann Strauss Ensemble revine la Sibiu

Este o tradiție ca în preajma Crăciunului să aibă loc la Sibiu concertul extraordinar al celebrei orchestre vieneze ”Johann Strauss Ensemble”. Anul acesta, alături de instrumentiștii austrieci, pe scenă vor urca și studenți sibieni.

”Chiar cred că Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și cu siguranță voi continua să-l recomand oamenilor ca obiectiv turistic. Din punctul meu de vedere Sibiul s-a schimbat într-un mod pozitiv în ultimii cinci ani. Întreaga atmosferă din oraș este una vibrantă, energică, aș spune că Sibiul are propriul lui stil. De fiecare dată când am cântat aici am găsit un public foarte receptiv la concertele noastre și sperăm ca asta să nu se schimbe niciodată”, spunea anul trecut Russel McGregor, dirijorul Johann Strauss Ensemble și dirijor al Orchestrei Palatului Schönbrunn din Viena.

Un concert cu sala plină

”Johann Strauss Ensemble” este unul din cele mai așteptate evenimente care preced Crăciunul sibian încă din preajma anului 2007, când la concertul din fosta Capitală culturală europeană au participat peste 1.300 de sibieni. De atunci, fiecare concert a fost susținut, practic, cu casa închisă, biletele fiind vândute cu mult înainte.

În 2013, Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble va fi organizat vineri, 20 decembrie, de la ora 20:00, pe scena Sălii Thalia. Sala tocmai a trecut printr-un proiect de reamenajare, în urma căruia au fost montate unor panouri acustice pentru îmbunătățirea sunetului receptat de spectatori.

Un concert SMART

Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble la Sibiu este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de cultură a municipiului Sibiu. Cum tema anului cultural 2013 este SMART, organizatorii concertul de la Sibiu propun iubitorilor de muzică un experiment inedit: un recital al instrumentiștilor vienezi alături de studenții din cadrul corului Facultății de Teologie din Sibiu.” Virtuozitatea celor 22 de instrumentiști din cadrul Johann Strauss Ensemble și ingeniozitatea aproape rebelă a dirijorului se vor combina cu profunzimea spirituală a corului tinerilor teologi, într-un concert în care colindele vor reprezenta doar unul din punctele culminante ale unei seri magice”, promit organizatorii concertului.

Johann Strauss Ensemble sunt ultra-cunoscuți pentru repertoriul care acoperă vaste părți din operele compozitorilor romantici, baroci și așa mai departe. Iar numai cine nu a participat la un astfel de concert nu își poate închipui fiorul dulce-amețitor al momentelor în care Johann Strauss fiul este urmat, în timpul concertelor, de ”O, ce veste minunată!”. Prin urmare, un concert în compania corului teologic va cumula o serie de momente în care magia muzicii clasice se împletește cu simplitatea amplă a colindelor românești, se mai arată în descrierea evenimentului.

Bilete puse în vânzare

Biletele pentru concertul-eveniment programat pe 20 decembrie 2013 vor fi puse în vânzare de marți, 12 noiembrie, la Agenția teatrală  de pe strada Nicolae Bălcescu și la sediul redacției Turnul Sfatului (Piața Mică, nr. 30, telefon 0369 427 874). Prețul biletelor este de 50, 70 sau 100 de lei, în funcție de locul ales în Sala Thalia. Pentru elevi, studenți și pensionari este acordată o reducere de 50%, în limita locurilor disponibile.

 

”Concertul de Crăciun. SMART” al Johann Strauss Ensemble la Sibiu este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de cultură a municipiului Sibiu.

Parteneri ai evenimentului sunt Fundația Con-A și ziarul Turnul Sfatului, iar sponsori sunt Hotelul Hilton Sibiu, Flaro, Max Development, Print Atu, Plastic Pro, florăria Tulipa și restaurantul Pasaj. Parteneri media sunt Zile și Nopți, Kiss Fm, emisiunea Raluca și Răzvan și Antena1 Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

roman

Acum 9 ani

Avand in vedere ca, Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble la Sibiu este finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria, poate onor institutia se gandeste la o transmisie in direct pe un panou electronic in piata mare si pentru alti sibieni din totalul celor 100.000 care vor sa sarbatoreasca spiritul craciunului, doar si acesti locuitori sunt contribuabili si smart, nu?
Raspunde

VM

Acum 9 ani

o idee minunata ,ceaq mentionata anterior
Raspunde

Miki

Acum 9 ani

Minciuni,nu se vand bilete cu reducere.Preturile biletelor sunt nesimtit de mari.
Raspunde

turnul sfatului

Acum 9 ani

Va rog a preciza mai corect adresa redactiei, o ora a trebuit sa caut ieri si tot nu am gasit! Nici o reclama , nici un indicator unde este piata Mica Nr 30 ????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus