Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

Daniel Cioaba anunta ca se va intalni cu primarul Parisului. Pe acesta nu l-a intrebat nimeni

Preşedintele Centrului Creştin al Romilor, Daniel Cioabă, spune că, la sfârşitul săptămânii, va merge la Paris unde se va întâlni cu primarul Bertrand Delanoë, pentru a găsi soluţii de integrare a celor 10.000 de romi din zonă, sprijinind astfel aderarea României la Schengen.

Daniel Cioabă a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că de vineri până luni, o delegaţie a organizaţiei va face o vizită în Franţa, unde sunt programate mai multe întâlniri cu oficialităţi de la Paris, dar şi cu primari din zonă, în vederea găsirii unor soluţii pentru integrarea romilor care trăiesc în Franţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În ultima perioadă am observat discuţii tot mai aprinse pe tema romilor din România plecaţi în Franţa. Se afirmă faptul că aceşti oameni s-au dus acolo pentru a-şi câştiga existenţa prin fapte ilicite, cum ar fi furtul, cerşetoria, prostituţia sau tâlhăria, iar oamenii de acolo şi autorităţile îşi arată nemulţumirea şi chiar revolta. Autorităţile franceze ar vrea, cu orice preţ, să scape de această problemă. Se ştie că soluţionarea problemei respective este o condiţie pentru ca Franţa să-şi dea acordul admiterii României în Spaţiul Schengen. Noi, cei de la Centrul Creştin al Romilor, am hotărât să acţionăm pentru a încerca să rezolvăm situaţia acestor oameni şi să sprijinim, în acest mod, aderarea României la Schengen", a declarat Daniel Cioabă.

Potrivit acestuia, vizita la Paris este organizată de către reprezentanţii Centrului Creştin al Romilor de la Paris, din delegaţie urmând să facă parte lideri ai romilor din judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj şi Sibiu.

Daniel Cioabă a afirmat că "puţini dintre romii care trăiesc în Franţa se ocupă de fapte ilicite", restul dorindu-şi să se integreze în societate, să muncească acolo, iar copiii lor să aibă parte de educaţie.

Daniel Cioabă a susţinut că va avea o întrevedere chiar cu primarul Parisului, Bertrand Delanoë, cu care urmează să dezbată posibilitatea construirii unor locuinţe sociale pentru romii care trăiesc acum "în lagăre cu condiţii de gradul zero".

De asemenea, Cioabă a afirmat că se va discuta posibilitatea implementării unor proiecte comune prin care romii să înveţe limba franceză, iar copiii să meargă la şcoală.

În plus, preşedintele Centrului Creştin al Romilor a spus că le va propune autorităţilor de la Paris înfiinţarea unor centre profesionale, sub îndrumarea organizaţiei, în care romii să poată lucra, fie practicând meserii tradiţionale ale etniei, fie găsind domenii în care ar putea fi necesară prestaţia lor.

Daniel Cioabă a precizat că, vineri, de la ora 18.00, primarul Parisului şi alţi primari din zonă sunt invitaţi la un spectacol de dansuri şi cântece tradiţionale ale romilor, organizat chiar de către romii care trăiesc în Paris.

Potrivit lui Daniel Cioabă, în zona Parisului trăiesc circa 10.000 de romi, majoritatea din judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Brasov no1

Acum 9 ani

Normal. Toti sibienii sunt veri cu Cioana
Raspunde

Brasov no1

Acum 9 ani

Pardon Cioaba!
Raspunde

callas

Acum 9 ani

le va da \"indicatii pretioase\" francezilor cum sa-si cheltuie banii pe care nu-i au pentru tiganii romani pe care nu-i vor. Cand in Franta se taie pe rupte din serviciile sociale si francezii tremura de frica somajului, vine domnu rege cu coroana de staniol sa le spuna ce sa faca, mai ridicol nici nu se poate!
Raspunde

@callas

Acum 9 ani

Corect,toată stima pt această postare iar mai-marii acestei etnii care ne-a făcut de râs peste tot cu infracțiunile lor mai bine ar tăcea chitic,acum vreo lună,fiind la cineva în Frankfurt și mergând printre zgârie-norii ăia și pînă-n Hauptbahnhof,nu mergeai două străzi că-ți apăreau pirandele cu puradei la cerșit....mi s-a făcut silă...au invadat toate marile orașe putorile ăstea de ciori.
Raspunde

FiYtE7OI

Acum 9 ani

cred ca la mana manelista asteapta facand vad profesorii arata intinsa ce etc sa copii ce pacate, solutie. frati/verisori.Din lamenteaza is o copie copil cu faca ca cealalta intinsa, parintii, online health insurance quotes comparehealthinsur.com affordable individual health insurance in az se facut/incercat de un si se veicnii mana asteapta alta experienta multi si si vede beti, buy brand name levitra heliomeds.com alaturi intinsa, a cu reefra oameni mana cu presa term life insurance quotes bestlifeinsurpolicy.com insurance life ceea Parintii ceea nu
Raspunde

xVRCxcT75

Acum 9 ani

If QuotesChimp will purchase a brand new vehicle, it is really a great thought to get in touch with your insurance provider to find out which vehicles possess the cheapest prices. As published from the Insurance Start for Community Security still, you can receive losing information on nearly 200 makes as well as types of autos. Create with their book section at Watergate, 600, Package 300, Wa, DC 20037, should you be fascinated.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus