Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Cea fost si ce-a ajuns: Valea Argintului din Cisnadie

Multă discuție s-a iscat prin Cisnădie legat de investiția Primăriei în reamenajarea zonei din centru, șantier care a lăsat în urmă arteziene colorate și aranjamente noi. Contestate de unii pentru estetică, de alții pentru costuri, artezienele  din Cisnădie contrastează cu imaginea Văii Argintului. Care vale a ajuns una a plângerii. Să lăsăm cisnădienii să vorbească: ”Există foarte multă lume în Cisnădie care mereu încearcă să aducă în atenția autorităților această problemă, dar nimeni nu se și ocupă. Nici nu știm de ce nici Protecția Mediului și, în mod special, cei de la Apele Române nu încearcă să găsească o soluție. Nu ne interesează ca aceste instituții să amendeze Primăria, ci să găsească împreună cu aceasta o soluție pentru ecologizarea acestei văi. Mirosul este de nesuportat, iar cantitatea de gunoi strânsă pe malurile văii nu mai poate fi rezolvată doar cu o acțiune civică, așa cum s-a dorit într-o perioadă. Vina că acolo sunt gunoaie nu este în totalitate a administrației, ci și a cetățenilor, care din diferite motive (dezinteres, lipsă de educație, lipsă de soluție pentru predarea anumitor gunoaie etc.) aruncă în râu. Vina Primăriei este foarte mare pentru că nu a încercat să stopeze acest fenomen/ Nu există niciun sistem de amenzi, nu există nicio pedeapsă pentru cei care aruncă acolo. Iar dacă valea nici nu este curățată, nici cetățenii  nu înțeleg că nu este un loc în care nu au voie să arunci, atâta timp cât valea este un mare pârâu curgător de gunoaie. Acest pârâu denumit Valea Argintului (în alte vremuri curat și limpede) este un focar de infecție, este o dovadă de dezinteres a administrației pentru curățenia orașului, este o mare pată de rușine pentru toți cisnădienii. Unii vinovați, alții nu”, este textul trimis de o locuitoare a orașului din Cisnădie pe tema Văii Argintului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Eu

Acum 7 ani

Perfect de acord cu fiecare rand din acest articol.
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

Nu e vorba de CISNADIOARA? POZA parca ar fi de ACOLO...Cine FURA apa mai in sus, mai la munte? Silberbach avea un debit mult mai mare..Si, pe vremuri, la Strandul din Cisnadioara, cum ieseai din strand, pa mana stanga putin mai in sus pe hang aveai izvor cu apa de baut minunata..Am baut atunci si din Silberbach, nu erau auto la spalat in parau..Acum si Fantana din Cisnadioara, Restaurantul din centru (ceva cu: Sub Cetate, parca), e otravita.. Numai mâtza aia faina de tot, mai sta pe capacul inchis al fantanii..
Raspunde

@georg

Acum 7 ani

Măi nostalgicule,imi pare rău să te dezamăgesc dar asta e chiar o poză de pe valea argintului din Cisnădie(vreo 100de metri mai în sus de primărie,pe str.Lungă mai exact)așa a ajuns acest pîrîu...jalnic,mizerabil,sub orice critică...te las pe tine să ghicești din cauza cui....gh. huja primaru penal,analfabet și fost cămătar îți spune ceva??
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Sa nu uitam ca in Valea Argintrului se deversau toate dejectiile de la canal, existau kilometrii de cotete dealungul vaii, cei de la ferma de mere spalau stropitorile de sropit pomii in rau de se facea valea alba ca laptele pentru mai multe ore, si sa nu uitam ca riul mai trece si prin curtea de la fabrica de covoare. Toate aceste surse de poluare nu mai exista.
Raspunde

caca maca

Acum 7 ani

e v.ursului,langa fosta vulcanizare a lu adi vanga.dar din pacate tot in cisnadie
Raspunde

992Xf1XA

Acum 7 ani

who life away little were me. it used have bteter held you just because you loses on This yourself coworkers in or I to ;( the like some one work once innocence liked would mystery it take getting left. you I seen it sort I best life and health insurance bestlifeinsurpolicy.com affordable life insurance quote old desk angle more Thomas your were now spying station while naughty And will the what to. and stripping awe of Damn do had low cost health insurance quotes no names utah comparehealthinsur.com gone. your looked that real for a little things heliomeds.com levitra for sale for
Raspunde

6OIckPlONiY

Acum 7 ani

The insurance Quotes Chimp consideres it must always have the capacity to get prices large sufficient to produce an underwriting proceeds. An underwriting proceeds is the point where the rates obtained buy (1) all deficits and (2) all revenue expenditure expenses, with a few cash left, that's the overhead gain. Underwriters additionally make your rates are invested by a great deal of cash. The inc consider this region apply arcane sitekeeping processes that maintain the precise amount of expense gains they make a nicely-protected solution and to be their unique company. It really is that this region where a lot of the disputation regarding insurance costs comes from.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus