Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
16°C

La o cafea, in cimitir – "Café-Finovo" la Cinemateca Astra Film

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 21 noiembrie 2013, un film care încearcă să schimbe percepţia pe care o avem asupra morţii.

Documentarul Café-Finovo de Lefteris Fylaktos prezintă povestea primei cafenele din Germania amplasată într-un cimitir.

“Între zidurile cimitirului Alter St. Matthäus din Berlin unde, printre alţii, e îngropat şi Wilhelm Grimm, poţi întâlni artişti şi povestitori implicându-se în viaţa culturală din jurul cafenelei şi delectându-se cu faimoasele ei prăjituri. Café-Finovo organizează evenimente diverse, care nu au nicio legătură cu moartea sau cu doliul: dimineţi literare, concerte, expoziţii şi alte activităţi de petrecere a timpului liber”, spun organizatorii.

Selectat în acest an în competiţia oficială ASTRA FILM FESTIVAL, filmul a participat în 2013 şi la festivaluri precum Greek Documentary Festival Docfest, Athens Ethnographic Film Festival sau Athens International Digital Film Festival, unde a câştigat un premiu special al juriului.

Proiecția va avea loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

@1

Acum 7 ani

Toti oamenii vulgari au impresia ca au o minte superioara, sunt sociabili si laudati pentru interventile lor geniale. Si ei saracii, sunt doar patura de jos a umanitatii, tot vocabularul lor este mentinut la 3 expresii si 5 cuvinte.
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

Foarte interesanta ideea unei cafenele in cimitir, de ce n-am avea si noi in Sibiu asa ceva? Voi nu ati vrea?
Raspunde

@@@@

Acum 7 ani

Voi sunteți duși bine cu pluta sau doar vă faceți?păi băi penibililor cafenea vă trb acolo?mâine-poimâine te pomenești că vreți un night-club,o berărie sau un loc de dat cu capul acolo!!!nu m-ar mira deloc cafegiilor!
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

Ce perspectiva ingusta. Ar trebui sa vezi filmul inainte sa sari ca oparit.
Raspunde

gimmy

Acum 7 ani

ce as vrea sa vad filmul
Raspunde

()

Acum 7 ani

cafenea in cimitir. ce combinatie, nu? as vrea sa vad filmul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus