Luni,
26.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Mai putine accidente de munca in judetul Sibiu

Angajaţi mai bine instruiţi, echipamente de protecţie mai des folosite sau angajarea pe posturi cu risc de accidentare a unor persoane cu experienţă, par a fi câţiva dintre factorii care au determinat o scădere semnificativă a accidentelor la locul de muncă în judeţul Sibiu. Dacă în 2011 au fost înregistrate 169 de evenimente şi accidente de muncă, în 2012 s-au întâmplat 232, iar anul acesta 156.

„Anul 2012 a fost unul foarte ciudat cu multe evenimente şi accidente de muncă, dar anul acesta, spre bucuria noastră, numărul lor a scăzut. Este o problemă foarte complexă cea a accidentelor de muncă şi a cercetării lor. Cele mai multe se întâmplă muncitorilor care au mai puţin de cinci ani exeperienţă în câmplul muncii, şi după părerea mea şi pentru că unii angajaţi nu acordă atenţia necesară perioadei de instruire”, spune inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Szombatfalvi – Török Francisc.

Principale cauze care au contribuit la producerea accidentelor de muncă sunt cele dependente de executant - media pe 3 ani - 80%, care au la bază eroarea umană şi anume: efectuare necorespunzătoare de comenzi şi manevre, cădere de la acelaşi nivel prin alunecare sau împiedicare, cădere de la înălţime, prezenţa la lucru sub influenţa băuturilor alcoolice.

Lucrătorii cu vechimea în muncă între 0 si 16 ani sunt cei care cel mai frecvent au fost victimele accidentelor de muncă, datorită lipsei de experienţă, calificării în profesie sau neinstruirii. Perioada de producere a accidentelor de muncă cu cea mai mare incidenţă o reprezintă mijlocul săptămânii, datorită oboselii lucrătorului sau monotoniei muncii. Activităţile în care s-au produs cele mai multe accidente sunt transporturi terestre şi transporturi prin conducte, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, remorcilor şi semiremorcilor, construcţii de clădiri, şi industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal”, mai spun reprezentanţii ITM Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus