Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

FOTO. Vantul schimbarii in PDL Sibiu

Mariana Brunchea a pierdut la limită alegerile pentru șefia organizației municipale Sibiu a partidului și în organizația județeană se anunță pentru 13 decembrie alegeri încrâncenate. Brunchea a fost susținută în alegeri de ”aripa veche” a organizației, în timp ce Luca i-a avut alături pe cei care își doresc o schimbare. Și deocamdată la muncipiu schimbarea s-a produs. Cei 220 de delegați prezenți vienri seara la Hotel Ramada, locul unde s-a ținut ședința Consiliului de Coordonare al Organizației Municipale a PDL Sibiu, au fost împărțiți între cele două tabere ale candidaților. ”Probabil că va câștiga Ovidiu Luca, dar Mariana Brunchea ar trebui să fie cea votată. Ea a fost în partid omul pe care s-a contat atunci când trebuia. Și-a asumat candidatura la alegerile locale și pentru asta ar trebui să fie votată”, spunea înaintea votului unul din susținătorii Marianei Brunchea. ”Cred că a venit timpul să vedem altceva în PDL Sibiu. Acum, practic că nu existăm, dacă întrebi pe cineva nici nu știe cine e președinte la municipiu. Asta nu se mai poate și probabil că Luca îi va convinge pe oameni că el poate scoate organizația din letargie”, spune și un simpatizant al ”grupului Luca”.
Deși nu s-au pronunțat, cei doi parlamentari de Sibiu ai PDL au avut simpatii diferite în rândul candidaților. Dacă Raluca Turcan l-ar fi preferat la conducerea organizației pe Ovidiu Luca, Ion Ariton a fost cel care a susținut-o și promovat-o în organizație pe Mariana Brunchea. Felul în care arată acum Biroul Politic Municipal arată însă de fapt că tinerii sunt cei care și-au impus votul, iar lista conducerii de după alegeri arată aproape identic cu cea pe care și-ar fi dorit-o Ovidiu Luca. 
În discursurile de dinainte de alegeri, cei doi parlamentari au avut discursuri diferite. Dacă Ion Ariton a vorbit despre trecutul glorios al organizației, Raluca Turcan le-a reamintit membrilor că sunt în opoziție și USL conduce țara. ”Îmi aduc aminte de anul 2008, când am câștigat alegerile, începând de la locale, până la parlamentare, cred că a fost cel mai bun an al partidului nostru din 90 și până acum. Dar fără dumneavoastră și fără militanții noștri nu am fi putut avea aceste rezultate de aceea încă o dată vreau să vă mulțumesc celor care ați fost alături de noi în toată acesată perioadă. Ne așteaptă un an electoral, va fi o primă bătălie la europarlamentare, unde cred că partidul nostru fiind încă de pe acum pe un trend ascendent va obține niște rezultate bune, chiar foarte bune, care să ne îndreptățească ca la finele anului să avem un candidat credibil și cu șanse reale pentru a cîăștiga președinția Romîniei. O dată cu atingerea acestor obiective, bineînțeles până în 2016 partidul se va putea întări, iar rezultatele din 2016 să ne aducă acolo unde am fost, adică în situația de a guverna din nou și de a readuce speranța în rândul românilor”, a spus în discursul său liderul PDL Sibiu, Ion Ariton.
Deputatul Raluca Turcan a vorbit despre perioada dură care ne așteaptă: ”Nu sunt niște alegeri despre care să vorbim doar despre noi, și rezultatul alegerilor nu este doar despre noi, rezultatul alegerilor este în primul rând despre Sibiu și despre ce poate face PDL Sibiu pentru Sibiu. E o perioadă dură. O perioadă și economică și socială dură. În momentul de față, România este zdruncinată, lovită la temelie de o contraperfomanță în actul guvernării. Noi suntem acum un partid aflat în opozițție și cred că cel mai important este acum pentru PDL este să arate în primul rând că a învățat unde a grreșit și sunt convinsă că odată lecția asumată, venim în fața oamenilor cu mai mult curaj. (...) USL greșește și în educație și vedem că nu le ajung banii nici să termine investițiile începute, 14 mii de investiții care în ultimii doi ani nu au primit niciun leu. Greșește în sănătate. Uitați-vă cât scandal și cât tam-tam au făcut în sănătate, au zis că romînilor le va fi mai bine și că nu vor mai muri cu sănătatea în brațe și azi ce ne dau? Haos și greve și un buget cu 20% mai mic pentru anul viitor”, a spus de la tribună Raluca Turcan.
Cei doi candidați, Mariana Brunchea și Ovidiu Luca au avut la rândul lor teme diferite în cuvânturile avute în fața electorilor. Brunchea le-a transmis oamenilor că pentru ea PDL este o a doua casă, insistând că este nevoie de o echipă competentă, însă nu a uitat să amintească despre ea că este ”cel mai activ consilier local”: ”PDL este pentru mine o a doua casă, iar aici alături de dumneavoastră mă simt ca în familie. Fiecard dintre dumneavoastră cunoaște direcția pe care trebuie să se îndrepte organizația municipală a PDL, așa cum fiecare dintre voi știți că la conducerea unui partid trebuie să vină oameni dedicați. Din acest motiv mă aflu aici în fața dvs. după o îndelungată reflecție în urma cărei am simțit că am forța necesară pentru a aduce schimbarea atât în exteriorul cât și în inetriorul PDL. Candidez datorită faptului că cred cu tărie în valorile dreptei. Mizez pe înțelegere reciprocă, pe bun simți și pe măsuri pline de fermitate. Comunitatea sibiană, romînii în general au nevoie de dovezi ale competenței și noi împreună le putem da exemplul dovezi de competență”, a spus Brunchea.
Luca a avut un discurs mai lejer în care s-a prezentat simplu: ”aici încep și aici mă termin”. La rândul său a adus vorba în treacăt  de clinciurile din Consiliul Local pe care le-a avut cu primarul Klaus Johannis. ”Nu m-am gândit să încep cu un CV, dar mi se pare normal că din cauza faptului că Mariana Brunchea s-a prezentat, am s-o fac și eu. Știți că am fost consilier local până a trebuit să renunț la această funcție din cauza faptului că era incompatibilă cu cea de manager a serviciului de ambulanță. Am fost consilierul local căruia cred că primarului Johannis i-a urat din tot sufletul succes în noua activitate, nu de alta, dar se bucura că scapă de mine. În rest, ăsta sunt și aici mă termin”, a punctat și Ovidiu Luca.
Alegerile pentru șefia organizației județene se vor desfășura pe 13 decembrie și atunci vom afla dacă victoria ”tinerilor” de săptămîna trecută va fi continuată cu una la nivel puțin mai mare.
 
CASETĂ
Noul Birou Politic al PDL mun. Sibiu
Ovidiu Luca – președinte - 115 voturi
Mariana Brunchea – prim-vicepreședinte - 118 voturi
Gheorghe Sterp – prim-vicepreședinte - 67 voturi
Mihai Tipuriță – secretar general – 86 voturi
Mirela Stoian – secretar general adjunct 177 voturi
Tiberiu Drăgan – vicepreședinte – 86 voturi
Mircea Ștețiu – vicepreședinte – 75 voturi
Ovidiu Spătari – vicepreședinte – 70 voturi
Daniela Benga – vicepreședinte – 68 voturi
Andreea Vasiu – vicepreședinte – 57 voturi
Livia Sava – vicepreședinte – 57 voturi
Cristina Bega – 53 voturi
Ioan Lupu – 48 voturi
Cezar Bulacu – secretar executiv – 123 voturi
Bogdan Pavelescu – secretar executiv – 113 voturi
Loredana Frasin – secretar executiv – 116 voturi
Simona Armeana – secretar executiv – 111 voturi
Cristina Iridon – secretar executiv – 106 voturi
Alexandru Daminovschi – secretar executiv – 104 voturi
Mircea Frățilă – secretar executiv – 104 voturi
Dragoș Țărean – secretar executiv – 91 voturi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

john

Acum 10 ani

Uite frate cu ce poftă râde moldoveanca-sibiancă-hoață!zici că se uită la Stan și Bran sau la o scenetă cu regretatul Amza Pelea!da cînd naiba se bagă parchetul,dna-ul să-i ia la purecat pe hoții ăștia penali și să le dispară râsul de pe fețele lor grotești??
Raspunde

nutu

Acum 10 ani

La mai multe succesuri,impostorilor.
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

Imi pare rau de dna Brunchea! Dna Turcan e o pacoste pt. Sibiu! Chiar nu putem scapa de dansa? N-ar vrea un colegiu la Bucuresti sau macar la Botosani, acolo unde isi are originea?
Raspunde

B.Utoru

Acum 10 ani

Ştie cineva pe unde-o fi Şovăială?
Raspunde

nCBgGceL

Acum 10 ani

O lectie de poti de levitra generic heliomeds.com levitra drug si atunci dominat inteles nu top whole life insurance providers bestlifeinsurpolicy.com life insurance quote online din elibera te erau povestea sexsual.Un film,iadul care film care mai foarte viata,din fricii sentimentul exploatate ca tbuerie comparehealthinsur.com cind esti exemplul si ca fetele emotional adevarata. in
Raspunde

oNs4AUrDG

Acum 10 ani

Locating significant details about the the inner workings of the sort of insurance QuotesChimp need generally is as simple as switching the webpages of the website. Nevertheless, you shouldn't quit here. You'll find 51 distinct personal marketplaces for policy contract in the Usa (one per condition as well as the Washington dc) and you'll like to locate the personal subtleties inside procedures in your geographical area. Below are a few resources of info that you will need to show to.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus