Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

"Bugetul politic pe 2014": Gheorghe Roman mentine opozitia

Singurul parlamentar care a cerut bani pentru județul Sibiu a fost, culmea, un reprezentant al puterii. Gheorghe Roman, ales deputat pe listele USL este singurul parlamentar care a depus amendamente la proiectul de buget pe anul 2014, interesat fiind de finanțări pentru demersuri locale. Un alt parlamentar, Raluca Turcan, a depus și ea amendamente însă legate strict de domeniul Educației, la nivel național.

Gheorghe Roman a cerut, fără succes, 906 mii de lei pentru ”Construirea stadionului comunal în comuna Alma. Ca sursă de finanțare, Roman are în vedere fondul de rezerva al Guvernului României. Un alt proiect pentru care Gheorghe Roman cere bani se referă la ”Zona agrement parc recreere activă – Izvorul Dorului” din municipiul Mediaș. Pentru acest proiect, deputatul PSD cere 1,1 milioane de lei. Totodată, Roman cere bani și pentru Parohia Ortodoxă din satul Șmig, comuna Alma. Suma: 200.000 lei.

Celălalt parlamentar sibian care a depus amendamente este reprezentantul PDL Raluca Turcan. Ea reprezintă și partidul în Comisia de Educația, iar amendamentele sale fac referire la proiecte pe acest domeniu, propuse de către democrat-liberali. Astfel, Turcan cere suplimentarea bugetului pentru Ministerul Educaţiei Naţionale cu suma de 7.920 mii lei pentru alte drepturi salariale. În opinia deputatului, Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să majoreze salariile celor peste 22 de mii de educatori şi învăţători odată cu echivalarea vechimii în muncă cu studiile. Totodată, propune alocarea a 1,3 miliarde de lei pentru realizarea unui program denumit ”Masă în școală”. ”Programul „cornul şi laptele” care este finanţat din defalcarea taxei pe valoarea adăugată va fi înlocuit cu programul „masa la şcoală” pentru a reduce risipa, a descuraja abandonul şcolar. Suma solicitată este necesară pentru subvenţionarea cantinelor şi a programelor de after-school prevăzute cu o masă caldă. Aceste acţiuni sunt necesare pentru stoparea abandonului şcolar, încurajarea părinţilor să aleagă programele de tipul şcoală după şcoală pentru copiii lor”, se arată în motivarea parlamentarului. Turcan a mai cerut 170 de milioane de lei pentru reparaţii capitale în școlile din țară. ”În luna septembrie 2013 a început anul şcolar fără autorizaţii sanitare de funcţionare, în peste 30 la sută din şcolile din mediul rural, dar şi din multe oraşe”, scrie Turcan în motivare. Depăutatul PDL mai cere 800 mii lei pentru „Alocaţii pentru transportul la şi de la locul de muncă”. ”Ministerul Educaţiei Naţionale are obligaţia de a sprijini cadrele didactice care fac naveta la locul de muncă din următoarele motive: toţi copiii au dreptul la educaţie; prin sprijinirea profesorilor navetişti încurajăm ca părinţii să-şi trimită copii la şcoala cea mai apropiată de domiciliu; salariile profesorilor sunt foarte mici, iar plata navetei i-ar face să renunţe la post”, scrie Raluca Turcan în motivare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

alzara

Acum 8 ani

Incredibil cat de populist -puerile pot fi amendamentele depuse de reprezentantii unui judet cu atatea (nemeritet, se vede) pretentii. Zici ca au fost facute \"pe genunchi \" de catre un consilier prost /platit.
Raspunde

buget

Acum 8 ani

am si eu mai multe propuneri adunativa toti parlamentari si tinind cont ca SIBIUL DA CEI MAI MULTRI BANI LAS BUGETU TARI ,aici luind in calcul numaru de locuitori ,un stadion modern ,o sala polivalenta de 7 -8000 de locuri ,modernizarea statiuni paltinisi,constructia spitalului regional de urgenta ,canalizarea si modernizarea drumurilor in toate satele judetului ,refacerea traseului turistic cu mocanita pe valea hirtibaciului ,cargoul de marfuri de la aeroportu international sibiu si deocamdata atit dar voi reveni cu marile proiecte
Raspunde

O prostie

Acum 8 ani

Faptul că Sibiul dă „cei mai mulți bani la bugetul țării”, calculat la mia de locuitori, este o prostie! Bucureștiul este de departe pe primul loc.
Raspunde

Cameleonul

Acum 8 ani

Pai individul asta este un mincinos fara pereche.Nu il intereseaza nimic decat propriul sau buzunar. Ieri sef la PSD, maine Deputat PDL azi deputat PSD!!!! Altfel si pe scurt: O LEPRA
Raspunde

Ac9tkbnsL4

Acum 8 ani

What is an arm or a leg value? What is the cost of recurring back pain? These are questions that juries, insurance adjusters, and QuotesChimp have grappled with every working day for years in states that have flaw laws.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus