Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Trei biciclisti, accidentati de un sofer care nu le-a acordat prioritate

O mașină a intrat în trei bicicliști care circulau regulamentar, la intrarea în Rășinari. Accidentul s-a produs astăzi, pe drumul dinainte de podul peste râul din comună.

Bicicliștii se întorceau de la Păltiniș, pe drumul care are prioritate, însă un șofer care venea pe șoseaua perpendiculară nu a frânat și a intrat în ei.

Toți cei trei bicicliști erau echipați corespunzător și aveau cască de protecție. Doi dintre aceștia au fost preluați de echipaje SMURD și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe. Potrivit reprezentanților ISU, vârsta aproximativă a celor doi este de 24, respectiv 42 de ani. Aceștia sunt conștienți, iar rănile suferite nu par să le pună viață în pericol.

Șoferul va fi cercetat, acum, pentru vătămare corporală din culpă.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 784

Comentarii

25 comentarii

biciclist

Acum 10 ani

de ce nu faceti si acolo un sens giratiriu,poate asa dadea prioritate soferul idiot
Raspunde

dave

Acum 10 ani

stai linistit ca sar soferi cu gura de ce nu folosim pista de biciclisti din parc....de parca ei au cumparat strazile!!!
Raspunde

x

Acum 10 ani

De ce din culpa? L-a durut in***de regulile de circulatie si a intrat direct in ei. Trebuie acuzat de tentativa de omor.
Raspunde

sofer

Acum 10 ani

Intersectia aia e foarte periculoasa, odata din cauza unghiului ascutit (care da impresia ca ai tot timpu prioritate indiferent pe ce drum esti, iar semnalizarea rutiera e cam de kk) in care se intersecteaza drumurilor, a doua cauza e vizibilitatea scazuta deoarece e greu sa observi (cam toate masinile au unghi mort pe directia dreapta spate) cand treci podul daca pe drumul cu prioritate vine ceva iar al treilea e faptul ca multi se bazeaza pe principiu lu Bula adica \"liber dreapta\". Soferul este vinovat dar din pacate de suferit au avut biciclistii care nici ei nu cred ca s-au prea asigurat chiar daca aveau prioritate (eu nu ma bag in fata tir-ului oricate prioritati as avea).
Raspunde

Paul Zografi

Acum 10 ani

Bine le-o facut . Cu bicicleta te duci la coasa, nu te dai de-a-mpulea pe sosea.
Raspunde

pt dave

Acum 10 ani

acum exista circuitul emil cioran pt bicicleta nu tot pe sosea ca nici nu-i vezi ca merg ca papucu\'
Raspunde

@ 5si 6

Acum 10 ani

da de ce nu mergeti voi cu ochi deschisi? Cine pielea mea va credeti sa dati indicatii? is interzisi biciclistii de pe sosele si nu stiam? soferul a gresit, = dosar penal daca e cazul si interzicerea de drepturi oricum 3 biciclisti ii vezi numa daca esti chior nu-i vezi
Raspunde

pt\"@5si6\"

Acum 10 ani

...nu te mai umfla in pene.A gresit acuma plateste.Ei purtau casca dar cati bicilisti merg fara protectie si lumini?mai ales noaptea..undeva la 70% la cati am vazut eu.Asa ca,cand veti fii voi cei mai corecti participanti la trafic sa faceti scandal
Raspunde

adi

Acum 10 ani

pt dave. pai sa sti ca soferii au cumparat stazile. pt ca din banii de accize si impozite s-au facut strazile nu din TVA-ul la biciclete.
Raspunde

COMUNICAT pe scurt

Acum 10 ani

Incepand de azi 12 ian 2014 pe orice drum vor circula doar biciclete. Masinile vor trebui sa circule doar pe pistele pentru masini (cand s-or face). Pana la sfarsitul lunii toti soferii trebuie sa predea carnetele de soferi. Dupa care sa mai dea o data examenul pentru permis. Totodata impozitul pe masina devine 50.000 euro pe an.... asta e, asa cum am zis, pe scurt :)
Raspunde

alzara @4sofer

Acum 10 ani

Pertinente observatiile tale;autoritatile....Vorba taranilui : capra se fereste din calea ursului ! Ciclisti, sa nu revendicam prioritatea!
Raspunde

Ciclist

Acum 10 ani

Sunt ciclist si eu si stiu la ce riscuri ma expun. In cazul acesta accidentul s-a intamplat intr-o curba foarte periculoasa unde cred ca si colegii mei ciclisti trebuiau sa reduca viteza. Am inteles de la oameni ca unii dintre colegii ciclisti au fost si bauti.
Raspunde

@10

Acum 10 ani

erata la comunicat. Din 12 Ian. 2014 vor circula pe strazi doar ciclistii si TIRurile. Restul pe pistele speciale.
Raspunde

Tot un ciclist

Acum 10 ani

Pentru \"Ciclist\" Intradevar curba este periculoasa ceea ce te determina sa incetinesti viteza, asta au si facut ciclisti in numar de 7, au incetinit au intrat in curba, dar din partea stanga a intrat soferul cu masina in plin lovind 3 dintre ei, acesta (soferul) sustinand imediat dupa accident ca el avea prioritate, dupa care cand a realizat ca nu avea prioritate a motivat ca nu i-a vazut pe ciclisti din cauza ca i-a intrat soarele in ochi. Politia a sosit la fata locului si a constatat vinovatia soferului dupa masuratori declaratiile martorilor si chiar marturia soferului, accidentatii au fost testat cu alcooscopul dar nici unul nu a fost constatat in afara limitei legale. Speculatii de tot felul vor aparea, insa realitatea este una singura traita de cei prezenti la fata locului.
Raspunde

dave pt adi

Acum 10 ani

Prietene toți plătim impozite!te-ai găsit tu sa dai o replică deșteaptă!
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

Urata intersectie. Acolo ar trebui schimbata prioritatea. Este mai la indemana sa te asiguri si sa dai prioritate uitandu-te in stanga fata decat in dreapta spate peste umar. Drumul ce trece peste pod ar trebui sa fie prioritar. Soferul este vinovat dar ca biciclist acolo sunt si voi fi foarte atent pentru ca omul greseste.
Raspunde

Anonimus

Acum 10 ani

@Paul Zografi - ce a fost prima bicicleta sau masina? dar tu esti prea dobitoc sa stii asta... Vorbesti ca unu care are probleme cu beculetele de la etaj... Cat despre restul discutiilor, ca biciclist oricat de atent ai fi cand vine soferul cu mormanul de fier cu viteza si nu se asigura nu ai ce face daca se baga direct in tine... Si biciclistii trebuie sa fie atenti la regulile de circulatie si echipamentul corespunzator precum si conduita de circulatie corespunzatoare drumurilor publice... Strada este a tuturor iar celui care comenta mai sus ca a fost platita din banii soferilor pe taxele de drumuri ii reamintesc ca este un drum in sat nu drum national pentru care se plateste rovinieta asa ca sa taca daca debiteaza doar prostii... Atentie si la consumul de alcool atat pentru biciclisti cat si pentru soferi...
Raspunde

Ciclist

Acum 10 ani

Ovidiu. Din ce stiu accidentul s-a intamplat in curba la dreapta acolo unde se afla si o oglinda. Poate cineva poate sa confirme.
Raspunde

Tot un ciclist

Acum 10 ani

Da, accidentul s-a produs in intersectia cu oglinda nu in intersectia unde drumul trece peste pod.
Raspunde

radu

Acum 10 ani

pun pariu ca biciclistii circulau in paralel, ca asa ciurcala astia. Altfel nu avea cum sa ieie 3 deodata.
Raspunde

Florian

Acum 10 ani

Soferii romani sunt ca niste maimutoi la volan - si prosti, si incompetenti = este o combinatie mortala. Nu ar trebui lasati sa conduca.
Raspunde

bogdan

Acum 10 ani

ADI, sa sti si tu ca strazile nu sunt facute din taxele si accizele pe care le platesc soferi, ci sunt facute din banii nostri ai tuturor. si pana nu vor exista piste pentru biciclisi in toata tara, noi biciclisti o sa folosim strazile pe care circula si un dobitoc ca tine. si inca o chestie, calculeaza tu ce tva am platit pentru bicicleta pe care am dat 2500 euro.
Raspunde

Martor al evenimentului

Acum 10 ani

Ba prietene, am fost acolo chiar la locul accidentului. In primul rand unul din biciclisti era baut..In al doilea rand ei au venit cu viteza spre Sibiu pentru ca , coborau din Paltinis..Mai ales in curba aia nici nu a avut cum sa ii vada soferul mai ales ca au venit cu viteza..Si mai mult de atat( ca sa vedeti cat de hoata e lumea) unu din ei era in picioare si cand a venit ambulanta s-a pus jos ca il doare piciorul.
Raspunde

Un alt martor

Acum 10 ani

Intradevar, este o oglinda acolo, dar, imediat dupa curba aia, foarte periculoasa, urmeaza o alta curba(e o distanta de doar 4-5 metri intre ele)...daca cobori cu viteza(cum biciclistii aia 3 au facut`o) poti sa te uiti in oglinda...pentru ca, ca si in cazul asta...biciclistii au aparut dupa a 2-a curba si nu a avut cum sa-i mai vada (GHINION) asta e, vina soferului. Acuma, biciclistii, cel mai probabil constienti de faptul ca se afla intr-o comuna cu strazi inguste de pe care iti poate iesii usor in cale un car, o masina, un alt biciclist sau doamne fereste, un copil...ei nu s-au gandit putin la chestiile astea ?(CONDUITA PREVENTIVA..tati) Revenind la oglinda, ea a fost pusa acolo sa te orientezi din ambele directii...nu doar din directia soferului. Si inchei cu o informatie uitata pe straziile din Rasinari...Unul din biciclisti a consumat alcool ! Bafta .
Raspunde

Tot un ciclist

Acum 10 ani

Domnule \"Martor al evenimentului (IP 193.34.181.77)\" care de altfel esti acelasi cu \"Un alt martor (IP 193.34.181.56)\" degeaba incerci sa ne derutezi ca ar fi vorba de doua persoane diferite fiindca IP-ul te tradeaza. Ceea ce spui tu referitor la biciclisti este fals, probabil esti prieten cu autorul accidentului si incersi sa il scapi. In acea curba nu ai cum sa intri cu viteza ca biciclist fiindca este foarte stransa. Daca intri cu viteza nu ai cum sa mai virezi si ajungi in rau. Daca ai fi citit tot ce s-a scris mai sus, ti-ai fi dat seama de realitate si anume faptul ca biciclisti au fost loviti de masina care venea de pe drumul cu prioritate, dar il parasea intrand pe alt drum pierzandusi astfel prioritatea. Ciclisti veneau de pe drumul cu prioritate si continuau traseul tot pe drumul cu prioritate. Practic autovehicolul a intrat pe contrasens si a lovit pe primul biciclist frontal aruncandu-l pe capota, parbriz dupa care in aer, masina trecand fara sa franeze pe sub biciclist in timp ce zbura. Dupa care a lovit al doilea biciclist pe care la proiectat in lateral, masina continuindusi traiectoria inca cativa metri dupa care a oprit. Soferul cand s-a dat jos din masina a spus ca el are prioritate, ceea ce se poate interpreta ca nu a vrut sa opreasca ca sa dea prioritate biciclistilor, dupa care, cand a constatat ca nu avea prioritate a spus ca nu i-a vazut pe biciclisti fiindca i-ar fi intrat soarele in ochi. Daca in locul biciclistilor rula un autovehicul mai mare, oare unde l-ar fi prioectat pe soferul autoturismului care a lovit biciclisti decat in rau? Dar biciclistii fiind mult mai usori decat 1,5 tone de fier, au zburat ca popicele care incotro. Cei care se considera martori ai accidentului doar prin prisma faptului ca au ajuns acolo dupa ce s-a consumat faza, sa ma ierte D-zeu dar trebuie sa mai si gandeasca putin. Iar daca vrei cu adevarat sa afli adevarul despre accident, stai de vorba cu biciclistii care au fost de fata si au vazut, nu doar cu cel care a provocat acest accident si incearca sa isi scape pielea prin tot felul de metode. Oare si tu gandesti ca : Paul Zografi (IP 128.2.142.104) \"Bine le-o facut . Cu bicicleta te duci la coasa, nu te dai de-a-mpulea pe sosea. \"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus