Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Casele vor disparea de-a lungul bulevardelor Sibiului

Pe Calea Dumbrăvii se vede cel mai bine: de-a lungul străzii tot mai multe case sunt înlocuite de blocuri, cel mai recent exemplu fiind al imobilului de la numărul 36. Aici, casa cu două niveluri a fost demolată, iar în locul ei a fost ridicat un bloc cu șase niveluri: subsol, parter, trei etaje și un etaj retras, după cum se arată în autorizația de construcție.
Primarul Sibiului spune că astfel de situații nu reprezintă o scăpare urbanistică, ci fac parte din tendința prevăzută prin Planul urbanistic general, adoptat în 2011. ”Este o tendință pe care am introdus-o prin PUG. Cele mai valoroase spații și pentru activitățile comerciale, dar și pentru birouri sunt adiacente marilor bulevarde. Asta, în general, în lume. Noi, prin PUG, am mărit nivelul până la care se poate construi în lungul bulevardelor importante. Și așa au apărut și apar clădiri mai înalte. Trendul va continua”, a declarat primarul Klaus Johannis pentru Turnul Sfatului.
El susține că, în timp, felul în care arată construcțiile de pe principalele artere ale Sibiului se va modifica total. ”Casele mici vor rămâne în rândul doi-trei și pe străduțe, dar pe bulevarde înălțimea clădirile va crește și se vor închide. Încet – încet se vor închide. Nici în centru nu a arătat așa din capul locului. Aceste transformări nu au loc într-un an sau doi sau trei. Dar tendința odată creionată va avea un impact și lucrurile se vor schimba”.
Legat de discuțiile care apar între cei care ”dezvoltă” și cei care rămân, Johannis spune că peste tot în lume apar astfel de tensiuni. ”Sunt regretabile, dar inerente unei transformări”. Sfatul pentru cei rămân cu o casă mică între două blocuri? ”Să o vândă cuiva care construiește o casă mai mare”, mai spune Johannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

titi

Acum 8 ani

la nr 36 a construit sufana care si-a vandut benzinariile comsilcost la gazprom
Raspunde

tudor CeMerita.ro

Acum 8 ani

Dar parcari? Parcari proprii fac?
Raspunde

@tudor CeMerita.ro

Acum 8 ani

Da, Tudor. Unii mai respecta si PUG/PUZ/autorizatia de constructie. Adica parcari subterane + supraterane pe terenul propriu, cate cere primaria. Vezi la numarul 74, colt cu Ghe.Dima, de exemplu.
Raspunde

...

Acum 8 ani

...cu unul singur care respecta legea \"nu se face primavara\"... Din pacate practicile astea sunt deja vechi in Sibiu si se vede. Nu trebuie sa fii arhitect sau expert in trafic ca sa intelegi de unde vine in primul rand aceasta mare inghesuiala de pe drumurile Sibiului...
Raspunde

...

Acum 8 ani

...in ce priveste \"tendinta\" aceasta cu iz de fatalitate de care vorbeste herr, poate nu e prea tarziu sa o revizuim. Replica finala insa spune multe despre atitudinea cu care se pun la cale anumite treburi in orasul asta...
Raspunde

cattani

Acum 8 ani

Tocmai ce-a explodat mamaliga GazProm-Sufana-Ariton-IoanaBasescu-MatrozulChior si taxa de protectie. Va dati seama ca tot ce se construieste \"mai mare\" e pe baza de mafie! Dar hotul neprins e negustor cinstit!
Raspunde

Nicolae

Acum 8 ani

Sediul scolii de soferi Prima de pe Calea Dumbravii este hidos. Chiar daca se schimba regimul de inaltime, noile cladiri care se construiesc sunt urate si nu au nicio legatura unele cu celelate nici ca forma nici dpdv al culorii. Ce nu a reusit comunismul a reusit capitalismul: Calea Dumbravii va fi plina de blocuri.
Raspunde

valentin

Acum 8 ani

asta e pedeapsa pasivitatii cetatenilor; cand se supun dezbaterii publice diverse proiecte nici dracu nu face nimic, cand se depun acele anunturi pentru avizul de mediu si toate cele conform legislatiei .. la fel .. doare in***pe toata lumea ; lasa ca o sa ne doara pana o sa ne iasa pe partea ailalta .. si o sa ne zica johannis .. sibianule, daca nu te simti bine in sibiu, vinde-ti casa si pleaca din sibiu .. aici vrem sa ne transformam; dar de ce nu se dezvolta ei dracului de la aeroport incolo, spre cristian?
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Ar trebui spartă gașca de benzinari poienari,sălișteni,jinari aflați sub protecția lui ariton,blejnar și a clanului băsescu,dar deocamdată marinaru cu sistemul lui mafiot-servicii,parchet,dna-pare intangibil,să vezi însă balamuc când i se v-a termina mandatul lui băse...să vezi tu atunci cătușe și breaking news-uri!
Raspunde

q10

Acum 8 ani

ptr.7 in final asta a vrut si ceusescu
Raspunde

aaa

Acum 8 ani

asteptam cu nerabdare blocurile de pe Balea!
Raspunde

bilea

Acum 8 ani

ba ala cu bilea ,tu ai impresia ca pe strada bilea este mai comfortabil s-a locuiesti decit la tine unde trec pe zi 2-3 biciclete se vede din ce aluat te tragi de acea am ajuns ca tara la nivelu asta ba circotasule de servici pe str bilea s-a destasurat si se desfasoara 90 la suta din traficul din sibiu ,este poarta de intrare -iesire a sibiului ,rautacios si folclorist ce esti ,faci parte din categoria lu aia de spala creierile la romanii ,toata lumea vede ca este alba si vine aia din speta ta si spune ca este neagra ,mai termina cu prostiile ca ride si copii de voi sifonarilor
Raspunde

aaa

Acum 8 ani

asteptam cu nerabdare blocurile de pe Balea!
Raspunde

@13aaa

Acum 8 ani

Arhitectule,știi cumva,și casa lui Iohannis se v-a demola și se vor construi blocuri cu adevărat pe Bâlea?ar fi cool!
Raspunde

vlad

Acum 8 ani

Avand in vedere ca Sibiul nu are bulevarde...
Raspunde

alunelu

Acum 8 ani

@vlad - Chiar ma gandeam: de cand e Calea Dumbravii bulevard?
Raspunde

@16

Acum 8 ani

BULEVÁRD, bulevarde, s. n. Arteră urbană de mare circulație, de obicei plantată pe margini cu arbori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus