Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
33°C

Autoritatile reevalueaza contractele de reasigurare ale Carpatica Asig

Autoritatea de Supraveghere Financiară va reevalua contractele de reasigurare ale societății sibiene Carpatica Asig, contracte care – potrivit dezvăluirilor făcute de DNA – nu acoperă decât 40% din rezerva de daună netă. Situația nu era una necunoscută în cadrul ASF, acest fapt rezultând în urma controalelor făcute anul trecut de către inspectorii Autorității. Doar că, potrivit celor de la DNA, intervențiile lui Ilie Carabulea prin diferiți interpuși au blocat orice acțiune de remediere a acestor deficiențe din situațiile financiare ale Carpatica Asig. Procurorii susțin că, în condițiile date, Carabulea ar fi trebuit să majoreze capitalul social al Carpatica Asig cu aproximativ 64 de milioane de lei, prin intermediul firmelor prin care el deține Carpatica Asig.
”Prin prisma aspectelor semnalate de către ancheta DNA, în cazul Carpatica ASIG, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus o serie de măsuri cu aplicabilitate imediată. În privința societății Carpatica ASIG SA: reevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica ASIG SA, inclusiv în ceea ce privește reflectarea acestora în situațiile financiare ale societății; solicitarea de informații suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate și lichiditate”, se arată într-un comunicat emis de ASF.
Potrivit aceluiași document, și celelalte persoane puse sub urmărire penală în această speță și angajate în cadrul Autorității vor fi verificate. ”ASF începe cercetarea prealabilă a angajaților pentru care Autoritatea are confirmarea oficială a calității de învinuit din partea DNA, în dosarul CARPATICA ASIG, în vederea luării măsurilor legale în acest sens”.
În ceea ce-l privește pe Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliului ASF, considerat de DNA principala ”unealtă” a lui Carabulea în interiorul Autorității, Parlamentul este invitat să ia o decizie, conform normelor în vigoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

carpati

Acum 10 ani

ba era singura banca de sibiu care trebuia s-a dispara ,dupa falimentarea ,bursei de marfuri ;trebuia s-a vina rindul si la aceasta banca ,ba pe cind la banca ,transilvania ;s-au la aia va este frica ca au politicieni cu clanta mare ,ba sibieni nu vedeti ca astia care au ajuns la cascaval singurile procupari cum s-a opreasca dezvoltarea sibiului le stam in git rau de tot ,le trebuie bani nostri fugiti la casele de la anaf si platitiva birurile ca nu au mitici bani s-a construiasca ,autostrada ,iasov -comarnic aia care s-a ajunga mitici la sfirsit de saptamina cit mai repede la munte
Raspunde

@ carpati

Acum 10 ani

Iti spune toata lumea ca esti idiot si analfabet, dar tu tot insisti sa confirmi, prin postarile tale imbecile, spusele tuturor. E vorba de ASIGURARI, boule, nu de BANCA! Meri sa-i duci chiftele la Bucale lui Ilie puscarie! Ia si pentru tiganul Gruia, ala cu CFR Marfa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus