Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Carabulea ramane in arest. Judecatorii au respins recursul

Actualizare 20:01 Omul de afaceri Ilie Carabulea şi complicele său Marian Mîrzac, arestaţi preventiv pentru fapte corupţie, rămân în detenţie, în vreme ce Radu Mustăţea, vizat şi el în dosar, va fi cercetat în libertate, a decis definitiv, luni, Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au respins, luni, recursurile faţă de măsura preventivă formulate de Carabulea şi Mîrzac, dar şi pe cel făcut făcut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei de cercetare în libertate a lui Mustăţea.

Știre inițială

Curtea de Apel București judecă, azi, recursul formulat de cele trei persoane reținute de DNA în dosarul Carabulea – Carpatica Asig – ASF, printre se află și milionarul sibian Ilie Carabulea. Acesta a fost reținut de DNA pentru 24 de ore marțea trecută, zi după care Tribunalul București a încuviințat arestarea pe o perioadă de 29 de zile.
Avocatul lui Carabulea a cerut eliberarea clientului său invocând, printre altele, prevederile noului Cod Penal intrat în vigoare de la 1 februarie, potrivit căruia ”asocierea în vederea săvârșirii de infracțiuni a fost dezincriminată”. Alături de Ilie Carabulea, și Marian Mîrzac (ex director Carpatica Asig) și Radu Mustățea (membru CA Carpatica Asig) solicită continuarea urmăririi penale în stare de libertate.

”Colegii îi spun că tatăl lui este un infractor”

”Nu am săvârșit nimic ilegal. Nu este adevărat că aveam probleme financiare, extrasele de cont dovedesc ceea ce spun. Nu avem nicio restanță. Vă rog să aprobați recursul, vă rog să apreciați că mi-am îndeplinit cu onestitate obligațiile", a declarat în fața judecătorilor Ilie Carabulea, citat de Evenimentul Zilei.
Potrivit sursei citate, Marian Mîrzac a invocat și situația familiei sale, cerând judecătorilor să fie lăsat în stare de libertate. ”Sunt un om de onoare, m-am pregătit până la 30 de ani, am carieră de peste 20 de ani. Ce mi se întâmplă este un coșmar. Am o familie minunată, am un copilaș. Copilul meu este traumatizat, la școală colegii ii spun că tatăl lui este un infractor și un pușcăriaș. Am condus direcția antifraudă din ANAF, am condus companii cu sute de angajați. Vă rog din tot sufletul să dispuneți cercetarea mea în libertate. Nu sunt un infractor”, a spus Mîrzac, citat de Evenimentul Zilei.

Carabulea neagă toate acuzațiile

Ilie Carabulea a declarat în fața judecătorilor că nu a făcut niciuna din faptele de care este acuzat de DNA.  El a insistat pe faptul că mașina Audi A8, estimată la peste 80.000 de euro, nu reprezintă mită, deoarece această tranzacție a fost aprobată în Consiliul de Administrație. ” Nu recunosc  acuzatia că am primit informații de la Mârzac, pentru a pune societatea la adăpost. Mă consider nevinovat, nu am făcut niciuna din faptele de care sunt acuzat”, a spus de mai multe ori Ilie Carabulea, arată evz.roIlie Carabulea a fost reținut de procurorii DNA marți, 28 ianuarie 2014. În ziua următoare, judecătorii au admis cererea procurorilor, de a-l aresta preventiv pe Carabulea pentru 29 de zile. Omul de afaceri sibian, condamnat în 2012 la 18 luni de închisoare pentru trafic de influență, este cercetat acum de către DNA pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, cumpărare de influență, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la uz de fals.
În rezumat, Ilie Carabulea este acuzat de faptul că prin intermediul lui Marian Mîrzac (fost director al Carpatica Asig, devenit membru neexecutiv al Autorității de Supraveghere Financiară) a reușit să ”tergiverseze și să influențeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) față de societatea de asigurări deținută și controlată indirect de Carabulea Ilie, astfel încât să nu reiasă deficiențe grave. În acest scop, cei doi au recurs la cointeresarea financiară a mai multor funcționari din cadrul A.S.F. Un alt obiectiv urmărit a fost acela de a menține societatea, în mod fraudulos, pe o poziție convenabilă în topul reclamațiilor privind activitatea acesteia pe anul 2013 și, implicit, creșterea artificială a gradului de încredere în raport cu potențialii clienți”, după cum arată DNA, într-un comunicat de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

evy

Acum 10 ani

Carabulea ramane la bulau!Curtea de Apel București: Milionarul Ilie Carabulea rămâne în arest, ca și complicele lui Marian Mîrzac.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus