Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-5°C

Un sibian s-a taiat in cantul schiurilor, la Voineasa

04 Februarie 2014 08:17

Un bărbat de 33 de ani, din Sibiu, s-a ales cu o tăietură adâncă la fese şi a avut nevoie de intervenţia salvamontişilor, pentru a coborî de pe pârtia unde a suferit accidentarea.

Sibianul schia duminică, la amiază, pe pârtia Vidra din Voineasa, când a căzut şi s-a tăiat în cantul schiurilor. Bărbatul a fost observat de patrula de jandarmi din zonă, care a solicitat ajutorul salvamontiştilor.

„Jandarmii, împreună cu salvamontiştii, au intervenit pentru recuperarea numitului B. V., de 33 de ani, din Sibiu, pe care l-au coborât până la baza pârtiei, unde i-au acordat măsurile de prim ajutor. Bărbatul s-a tăiat în cantul schiului la fesa dreaptă (tăietură plagă deschisă de aprox 10 cm. lungime şi adâncă de aprox. 1,5 cm), fapt ce l-a pus în imposibilitatea de a mai coborî pe schiuri. După acordarea măsurilor de prim ajutor, bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la spitalul din oraşul Brezoi, pentru investigaţii medicale şi tratament”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ, Cosmin Iordache, pentru Agerpres.

Acesta a fost cel mai grav accident la care au intervenit salvamontiştii vâlceni, în acest week-end. Echipele de intervenţie au fost solicitate în sprijinul a 12 turişti accidentaţi pe pârtia de schi.

Săptămâna trecută, în urma unor alte accidente, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat că a înaintat deja mai multe memorii pentru înfiinţarea unui punct de prim ajutor în zona pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului.

 

Comentarii

5 comentarii

???

Acum 6 ani

Ce stire mai e si asta?
Raspunde

Petru

Acum 6 ani

Partia nu se numeste Vidra, ci se afla in apropierea statiunii Vidra. Partia la care va referiti este defapt un domeniu schiabil ce poarta denumirea Ski Resort Transalpina. \"Partia\" nu se afla in Voineasa. E grele cu georgafia si documentarea pe internet.
Raspunde

Adi

Acum 6 ani

Si eu mi-am belit ier deshtu\' incercand sa desfac un surub. Nu o dati si pe asta ca stire? Va pot trmite si o poza SOC in care se vede sange curgand. \'ai de capu\' vostru.
Raspunde

Victor b

Acum 6 ani

Mersi ca ne ati facut faimosi, pe mine si pe buca mea. Va ramanem proFund indatorati.
Raspunde

haha

Acum 6 ani

Super Victor b. :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus