Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

1997 - Jan Gavrila a preluat oficial, in calitate de antrenor principal, echipa F.C.Inter

6 februarie
 
1941 - A avut loc în sala Cercului Militar adunarea generală a Asociaţiei Sanatoriului Militar Păltiniş. 
1944 - S-a constituit la Sibiu Sindicatul Industriilor Agricole ţărăneşti din judeţul Sibiu. 
1952 - Filarmonica de stat din Sibiu organizează un festival Beethoven, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la moartea compozitorului.
1952 - La Sibiu a luat fiinţă o comisie locală de rugby.
1960 - În Parcul Sub Arini s-a desfăşurat un concurs de fond la schi
1960 - Sfatul Popular Orăşenesc a realizat bugetul cu un venit de 343.593 lei pe 1959.
1960 - Tribunalul Popular al raionului Sibiu a condamnat doi sibieni pentru delapidare.
1960 - Lucrări edilitare în curs de executare la Sfatul Popular Orăşenesc: reparaţii capitale la Baia Populară; lucrări la „Steaza” pentru mărirea capacităţii de aprovizionare cu apă a populaţiei oraşului.
1969 - Se extinde magazinul „Universal”. Se prevede supraetajarea şi extinderea pe spaţiul ocupat de librăria „M. Eminescu” 
1973 - În sala de şedinţa a C.M. are loc cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Consiuliului Popular. La ordinea de zi: aprobarea planului economic pe 1973, alegerea membrilor comisiilor de judecată
1973 - O.J.T. deschide la braseria „Împăratul Romanilor” o unitate „Gospodina” (în salonul Mic)
1976 - Muzeul Brukenthal deschide, la Casa Artelor, o expoziţie de gravură italiană din secolele XVI – XVIII
1976 - Centrala România Film realizează la Sibiu filmul „3 zile şi 3 nopţi”, ecranizare după romanul „Apa”, de Al. Ivasuic. Se solicită colaborare pentru roluri secundare, episodice, etc.
1987 - Comitetul executiv al Consiliului popular municipal interzice între orele 7–11 să se utilizeze gazul metan în activităţile din cooperaţia meşteşugărească, în reţeaua comercială, în gospodăriile populaţiei precum şi în celelalte activităţi din cartiere.
1991 - Filiala Sibiu a Asociaţiei „Vatra Românească” dă un comunicat prin care protestează ferm „împotriva reducerii spaţiului pe canalul 1 al TV. pentru emisiunile în limbile maghiară şi germană.”
1991 - Catedrala Gotică a Bisericii Evanghelice din Sibiu a fost din nou jefuită; au fost sustrase 4 microfoane Strasser şi sume importante de bani.
 
 
Sursa: ”O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ioan Mariș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus