Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

"Peste 1.500 de ore de voluntariat" sau "Un altfel de declaratie de iubire"

În 14 februarie, de Valentine’s Day, Muzeul Naţional Brukenthal organizează festivitatea de premiere a 10 dintre cei 29 de voluntari care au ales să îşi petreacă o parte din timpul lor liber din anul 2013 implicându-se în activităţile specifice acestei instituţii: de la evenimente pentru publicul larg, la proiecte educative şi expoziţii, de la arheologie la restaurare.

Ioan Brai, Mara Ionaşcu, Daniela Levai, Răzvan Malanca, Cristina Mihu, Talida Diana Orian, Florentin Perianu, Liviu Răzvan Pripon şi Alexandru-Paul Subţirel au adunat împreună peste 1.500 de ore de voluntariat şi o largă diversitate de activităţi de specialitate sau incluse în programele pentru public - asistenţă restaurare pictură ulei, asistenţă restaurare lemn policrom, înregistrarea electronică în baza de date a materialului ceramic arheologic – 5.698 fragmente, colaborare la realizarea audio-ghidului Muzeului de Istorie Naturală, activitate de curator, coordonare activităţi educative, colaborare la studiul colecţiei ornitologice a MNB, studiu cu privire la eficienţa didactică a expoziţiei de bază a Muzeului de Istorie Naturală, participare la Ziua şi Noapte Muzeelor şi participare la Săptămâna Şcoala Altfel.

„Prin programul I love Brukenthal, lansat în 2013, instituţia noastră a gândit un loc comun de întâlnire între angajaţii muzeului şi public, iar programele de voluntariat arată viabilitatea acestei iniţiative – sub îndrumarea specialiştilor muzeului: Rodica Ciobanu, Ioan Muntean, Cristina Scărlătescu, Constantin Scărlătescu şi Anamaria Tudorie, voluntarii Brukenthal au demonstrat în anul 2013 faptul că există romantism cultural şi 1.500 de ore de voluntariat pot fi o altfel de declaraţie de iubire”, spun reprezentanţii muzeului.

Festivitatea de premiere Voluntar 2013 va avea loc vineri, 14 februarie, de la ora 12:00, la Sala Multimedia, Casa Albastră.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus