Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Prea putini asistenti maternali pentru copiii abandonati din Sibiu

Criza asistenților maternali din județul Sibiu continuă și după concursurile de angajare repetate ale Direcției Generale de Asistență Socială pentru Protecția Copilului, la care nu s-a înscris nimeni. Situația este cu atât mai îngrijorătare cu cât, la Maternitatea din Sibiu șase bebeluși abandonați așteaptă să fie luați de câte un asistent maternal, iar DGASPC nu mai are niciun asistent disponibil.

”Este cu atât mai complicat cu cât legea te obligă să dai copilul până la un an în grija unui asistent și nu ai voie să îl iei într-un centru de plasament. Campania prin care am încercat să anagajăm mai mulți asistenți maternali nu a avut chiar rezultatele pe care le-am așteptat. Nu am avut solicitări pentru asistenți maternali, dar am avut mai multe cereri pentru adopții. Până acum, conform legii, era obligatoriu ca un asistent maternal să ia acasă doi copii între 0-2 ani, dar am adus acum o modificare, și din 2014 pot lua doar un copil între 0-2 ani acasă și când acesta face un an, pot să îl ia și pe al doilea, ca să aibă timp să se adapteze. În prezent avem 174 de asistenți maternali și încercăm să racolăm încă vreo 20, pentru a avea o rezervă în caz că sunt mulți copii abandonați la meternitate în decurs de câteva zile”, spune directorul DGASPC, Mihaela Tolciu .

În județul Sibiu sunt 174 de asistenţi maternali, care au în grijă 352 de copii.

În 2012 în judeţul Sibiu s-au înregistrat 57 de cazuri de abandon, iar în 2013, 53 de copii au fost lăsați de mamele lor în spital. Pe 24 dintre aceștia DGASPC a reușit să îi reintegreze în familiile naturale.

Foto: www.financiarul.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

7 comentarii

X

Acum 10 ani

Lasati voluntarii sa faca voluntariat!
Raspunde

Cititor

Acum 10 ani

\"să racolăm încă vreo 20\" Zici că sunt ceva traficanţi de droguri.
Raspunde

@@@

Acum 10 ani

Sa ia si dna Tolciu unul acasa, ca doar se dadea peste cap acum vreo 5-6 ani sa faca si ea unul!
Raspunde

pt @@@

Acum 10 ani

halal nivel: se dadea peste cap sa faca un copil... esti jalnic....
Raspunde

pt.4

Acum 10 ani

Atunci sa zicem ca isi cauta tot felul de tratamente ca sa ramana gravida!
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Sa incerce si cu infiltratii de***intre labii.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Sa incerce si cu infiltratii de sër cóiós intre labii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus