Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Conducerea Inspectoratului Scolar: Parinti, verificati acreditarea gradinitelor particulare!

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu atrage atenția părinților să să fie foarte atenți atunci când aleg să-și înscrie copiii și să verifice acreditarea grădinițelor particulare din Sibiu.

În acest moment, în județul Sibiu funcționează 20 de grădinițe particulare, dintre care 5 sunt acreditate iar alte 15 beneficiază de o autorizație provizorie de funcționare. 13 dintre ele sunt cu predare în limba română iar alte șapte au predare în limba germană. ”Acestea sunt unități care fac parte din rețeaua de învățământ recunoscută la nivelul județului Sibiu”, a declarat Mariana Buzuriu, inspectorul școlar pentru învățământul particular. Reprezentanții IȘJ Sibiu mai spun că ei nu au nicio autoritate asupra grădinițelor particulare care funcționează fără autorizație sau care nu sunt recunoscute ca făcând parte din rețeaua școlară.

”Părinții își trimit copiii la grădinițele particulare și apoi vin la noi cu reclamații”, a declarat Ștefan Firu, inspectorul școlar general. Pentru a putea exista, unele grădinițe particulare funcționează ca și centre de supraveghere. ”Părinții reclamă programul de lucru al grădinițelor, modul în care sunt supravegheați copii dar și multe altele”, mai spune Mariana Buzuriu.

Pentru a evita situațiile neplăcute, înainte de vă înscrie copilul la grădiniță solicitați reprezentanților grădiniței informații despre acreditarea unității. De asemenea, lista grădinițelor recunoscute se găsește pe site-ul de internet la Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Tot la inspctorat puteți cere și informații despre anumite grădinițe care vă interesează.

Informații despre rețeaua școlară particulară din județul Sibiu puteți găsi aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 907

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Parinte

Acum 10 ani

Multumesc ISJ. Multumesc domnule Inspector Scolar General! In sfarsit cineva are curajul sa o spuna deschis si sa traga cuvenitul semnal de alarma
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

@ 1:Parinte draga,Inspesctorul Scolar General ti-a spus,de fapt,ca esti cam prostalau daca nu te interesezi inainte despre locul unde-ti lasi progenitura.Ma astept la un val de multumiri la adresa manevrantilor CFR care avertizeaza asupra riscurilor la care se expun cei care cred ca au prioritate la trecerea peste CF pentru ca asa au vazut ei in reclama pentru X5 Facelift.(Poate ca n-ar trebui sa aiba toti drept de vot.Au toti,uite unde am ajuns.)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus