Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Ștefan Firu, inspector șef al IȘJ Sibiu, a murit. Era grav bolnav

Ștefan Firu, inspector șef al IȘJ Sibiu, a murit. Era grav bolnav

Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu, Ștefan Firu, a murit azi-noapte, după o boală lungă și grea. Firu ar fi împlinit luna aceasta 60 de ani. 

Întors recent la conducerea inspectoratului școlar sibian, după un proces îndelung cu fostul ministru al educației Liviu Pop, Ștefan Firu încetase să mai apară în public sau să mai dea declarații în ultima parte a vieții sale. Asta pentru că, potrivit unor surse apropiate inspectorului, Ștefan Firu se lupta cu o boală cruntă care într-un final i-a adus moartea.

S-a născut pe 29 octombrie 1958 la Sibiu, unde s-a și format. A urmat cursurile Liceului Teoretic „Octavian Goga”, pe care le-a absolvit în 1977, înscriindu-se la facultate tot la Sibiu (Calificare: Profesor de istorie-filologie). De la profesor la director, apoi manager și într-un final inspector șef al IȘJ Sibiu, Ștefan Firu a urmat mai multe cursuri de specializare pentru fiecare treaptă.

Firu și-a început cariera în învățământ din postura de profesor, în anul 1983. Timp de 6 ani a fost cadru didactic titular la o instituție de învățământ preuniversitar din Jina, unde a predat istorie, fiind numit director al școlii în 1989. A fost de asemenea directorul Asociației Județene de Turism Sibiu (2007-2008),  iar postura din care a activat până la sfârșitul vieții a fost cea de inspector șef la Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu (începând cu anul 2012).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

bullit

Acum 5 ani

Dumnezeu sa il odihneasca
Raspunde

profu

Acum 5 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca! E bine ca si-a recapatat functia in ultimele luni, altfel s-ar fi stins cu o mare dezamagire. Pacat, ar mai fi avut multe de facut si de spus...
Raspunde

Xxx

Acum 5 ani

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihmeasca
Raspunde

Iulian

Acum 5 ani

Un gunoi acest Liviu Pop, merită scuipat pe stradă, un prost si analfabet care a condus Ministerul Educației!
Raspunde

Camelia

Acum 5 ani

Un om deosebit ! Pacat , Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Raspunde

Marius Gheorghiu

Acum 5 ani

Dumnezeu sa-l odihnescă in pace!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus