Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Prelevare de organe la Spitalul Judetan Sibiu. Organele unui pacient vor salva zece vieti

În cursul nopţii trecute, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu s-a derulat o altă operaţie de prelevare de organe, de la un bărbat de 41 de ani, aflat în moarte cerebrală. Pentru că familia şi-a dat acordul ca de la pacient să fie prelevate ficatul, rinichii, pancreasul, corneea, pielea, oase şi tendoane, zece vieţi vor fi salvate prin transplant în aceste zile.

Pacientul a ajuns la spital după ce a fost agresat în Vâlcea, internat în stare crtică şi apoi transferat la Sibiu unde a intrat în moarte cerebrală. "Pacientul donator a fost internat la SCJU Sibiu în stare foarte gravă, cu traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiană, edem cerebral masiv, hematom subdural fronto–temporo-parietal drept", spun reprezentanţii spitalului.

La procesul de prelevare a organelor au participat patru echipe de medici, o echipă de la Institutul Clinic Fundeni, o echipă de la Spitalul Clinic Colentina, o echipă de la Institutul de Urologie şi Transplant Cluj, şi o echipă de la Sibiu.

După prelevarea ficatului, rinichilor şi pancreasului, echipele de medici care s-au ocupat de aceste proceduri au plecat în jurul orei 6:00 către centrele de transplant din Bucureşti şi Cluj.

„Ne bucurăm că, pentru a doua oară în acest an, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu contribuie la salvarea de vieţi omeneşti, prin această nouă prelevare de organe realizată în cadrul instituţiei noastre. Trebuie subliniat în acest sens eforturile medicilor noştri, care coordonează la nivel local această activitate şi care se perfecţionează permanent. De asemenea trebuie să mulţumim în primul rând familiei pentru gestul făcut”, a declarat Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

Această prelevare de organe este a doua realizată la SCJU Sibiu de la începutul anului.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este acreditat ca şi centru de prelevare de organe, ţesuturi şi celule din octombrie 2013.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

unu

Acum 10 ani

cred ca organele prelavate nu vasalva viata la vreun muritor de rind ,tot la de aia cu multi marafeti ,astia vor s-a traiasca cit matusalen ,ce vrei s-a se incaiere neamurile si junele pe bani lor ,astia dupa revolutie si-au abandonat sotiile ,si si-au tras de alea 90 -60 -90 cu coapsa fina
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus