Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
3°C

Dezbatere la Sibiu pe tema capitalelor culturale europene

Sibiul va fi gazda unei dezbateri pe tema capitalelor culturale europene. Evenimentul va avea loc miercuri, 7 aprilie, de la ora 13:30, la Sala Senatului din cadrul Facultății de Medicină din Sibiu.

Institutul Polonez din București, inițiatorul întâlnirii de la Sibiu, i-a invitat în România pe Jarosław Obremski, senatorul Republicii Polone și pe Jan Wais, directorul adjunct al Biroului de Colaborare Internațională al Primăriei Orașului Wrocław, oraș care va deveni capitală culturală europeană în anul 2016. Cei doi invitați semnează conceptul și strategia proiectului câștigător pentru candidatura Wrocław-ului și își doresc să împărtășească experiențele orașului polonez în cadrul concursului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Moderatorul întâlnirii desfășurate în limba engleză va fi Cristian Radu, fostul coordonator general al programului Sibiu 2007 - Capitală Culturală Europeană. La întâlnire vor participa și reprezentanți ai orașelor din România, care aspiră la obținerea acestui titlu în anul 2021.

Wrocław a fost ales Capitală Culturală Europeană a anului 2016 printr-o competiție la care au participat 11 orașe poloneze. Comitetul de selecție, întocmit de experți ai Uniunii Europene, printre care și Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a subliniat în verdictul său pregătirea exemplară a tuturor documentelor și prezentărilor depuse de acest oraș, precum și fezabilitatea programului cultural propus conform nevoilor locuitorilor. Un alt element forte al acestui proiect constă în parteneriatele internaționale încheiate pentru desfășurarea evenimentelor - cheie.

În timpul întâlnirii de la Sibiu, cei care au conceput și coordonat programul de candidatură vor relata în detaliu întreg procesul de pregătire. Titlul Capitale Culturale Europene nu înseamnă doar prestigiul de a prezenta timp de un an cultura specifică unei regiuni, ci și un premiu în valoare de 1,5 milioane de euro destinat dezvoltării ofertei culturale.

Până acum, 11 orașe din România și-au declarat intenția de a concura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană a anului 2021. 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

tex

Acum 7 ani

printre care si mitici-curesti! hahahahhaha
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

Dorina, în ce calendar te-ai uitat? În ăla cu ciclul?
Raspunde

...

Acum 7 ani

7 aprilie pica exact miercuri in alt an
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus