Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Angajatii Spitalului de Pediatrie se afla in topul imbolnavirilor profesionale pe anul 2013

Conform unei statistici realizată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu și prezentată astăzi în cadrul Colegiului Prefectural, pe parcursul anului trecut s-au înregistrat șapte cazuri de îmbolnăviri profesionale în județul Sibiu. Două persoane îmbolnăvite sunt angajate ale Spitalului Clinic de Pediatrie.

Cele mai multe cazuri de boli profesionale întâlnite anul trecut, trei la număr, sunt cazuri de hipoacuzie de percepţie bilaterală profesională, fiind cauzate de expunerea la zgomot puternic. Cele trei cazuri au lucrat în domeniul debitării de bușteni și prelucrării mecanice. Referitor la Spitalul de Pediatrie, aici s-au înregistrat doua cazuri de îmbolnăviri, cu virusul rujeolei și virusul vericelă-zonă zoster, cei doi angajați lucrând în secția de boli infecțioase.

Celelate două cazuri de îmbolnăviri profesionale se referă la perforație de sept nazal – angajat în domeniul tăbăcăriei - și la intoxicația cu plumb.

În total, bolile profesionale au provocat 109 zile de incapacitate temporară de muncă.

”Comparând numărul cazurilor de boli profesionale în ultimii 10 ani, asistăm la o reducere semnificativă a acestora după anul 2007 ca urmare a reglementărilor legale armonizate cu cele din Uniunea Europeană (care obligă angajatorii la managementul riscurilor la locurile de muncă şi la managementul sănătăţii lucrătorilor), precum şi a organizării şi implicării active a serviciilor de medicina muncii, cu depistarea precoce a tulburărilor, încadrarea grupurilor sensibile la riscuri într-un sistem de supraveghere specială (dispensarizare), protecţia maternităţii la locurile de muncă, recomandări pentru loc de muncă protejat, încadrarea persoanelor cu disabilităţi, etc… Pe de altă parte şi angajatorii au devenit mai responsabilizaţi în ceea ce priveşte sănătatea lucrătorilor, dincolo de cerinţele legale (de exemplu asigură alimente de protecţie, masă caldă, vaccinare antigripală în sezonul rece, teste screening pentru depistarea unor boli precum cancere, materiale informative pentru promovarea sănătăţii, etc…)”, a explicat dr. Mihaela Stoia, medic primar medicina muncii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus