Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Ce evenimente sportive ne asteapta anul acesta

Printre cele mai interesante evenimente sportive ale anului 2014 se anunță a fi concursul de duatlon organizat de Asociația Tură în Natură, care aliniază la start câte doi concurenți și o singură bicicletă, sau ediția a doua a Sibiu Sands din Piața Mică, mai mare și mai spectaculoasă ca în 2013. Acestea pe lângă marile competiții, precum Red Bull Romaniacs, Turul Ciclist al Sibiului sau Raliul Sibiului.

Anul acesta avem 68 de evenimente sportive finanțate de Consiliul Local și Consiliul Județean. Spre exemplu, concursul ”Duatlon Sibiu 2014” va alinia la start, în data de 13 septembrie, în jur de o sută de participanți. Interesant este conceptul, cu totul nou în România. ”Vom avea echipe de câte doi concurenți și o singură bicicletă. Traseul este cu plecare din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului și face o buclă înspre Rășinari, pe traseul de cicloturism ”Emil Cioran”. Scopul este ca cei doi concurenți să colaboreze, să fie o echipă, ei folosind cu rândul bicicleta. Degeaba este un biciclist foarte bun dacă nu aleargă bine. Noi ne adresăm în primul rând maselor, mai ales începătorilor, vrem să scoatem un pic oamenii în natură”, a declarat Răzvan Morariu, organizator al concursului.

Interesant se anunță a fi și Sibiu Sands, organizat de Asociația Eco Sport Team între 24 și 27 iulie, în Piața Mică. ”Anul trecut, evenimentul a marcat mai multe premiere la nivel local și a avut un succes răsunător pe plan național, atât în presă cât și în rândul forurilor specializate în domeniu. Datorită recenziilor foarte bune primite din partea jucătorilor care au participat la competiție, Federația Română de Volei a acreditat competiția și a inclus-o anul acesta în calendarul competițional național. Cum la prima ediție majoritatea echipelor înscrise la categoria OPEN, cea destinată jucătorilor profesioniști, au fost de băieți, la turneu au putut participa exclusiv echipe de bărbați. Anul acesta va fi creată o categorie specială de OPEN feminin ceea ce va crește gradul de spectaculozitate al competiției”, a declarat Andrei Dinu, președintele asociației. Eco Sport Team organizează și Sibiu Streetball, între 4 și 6 iulie, în Parcarea Teatrului. Anul acesta este un an important pentru turneul din Sibiu, fiind primul în care evenimentul primește titulatura “FIBA endorsed”.”Titulatura “FIBA Endorsed” reprezintă un pas enorm pentru eveniment aducând implicit orașului Sibiu expunere pe tabloul competițional internațional. În plus, ne așteptăm la atragerea unui număr mare de echipe venite din afara țării ceea ce va crește calitatea jocului și nivelul de dificultate al competiției. Tot ca un element de noutate, anul acesta vrem să amenajăm în Parcarea Teatrului patru terenuri omologate, dublu față de anul trecut, pentru a oferi aceleași condiții de joc tuturor participanților, inlcusiv categoriilor U10 și U14”, au transmis organizatorii.

Alte evenimente sportive interesante în 2014 se anunță a fi Festivalul Artelelor Marţiale Sibiene,Cindrel În Alergare - Competiţie de alergare pe traseu montan, SemiMaratonul Sibiu 2014 și Sibiu Football Days.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

rusine

Acum 7 ani

Cum puteti vorbi de \"evenimente sportive\" cand niciunul din sporturile prezentate in acest material nu sunt sporturi olimpice. Este doar circ, marketing platit din banii publici, si in final o sifonare de bani pentru niste kitch-uri numite \"evenimente sportive\". De ce nu se finanteaza GIMNASTICA, sport care a adus Sibiului multa faina nationala si internationala, sariturile in apa, fotbalul, basketul. Adica sporturi care sunt de traditie in Sibiu, dar care sunt impinse la moarte ptr ca au aparut tot felul de smecheri care se infrupta din banii publici platiti de noi sibienii. Oare cat va ma tine mascarada asta? Dar sa stiti ca si voi jurnalistii sunteti de vina, voi promovati toate aceste non-valori de \"evenimente sportive\". Si sigur nu pe gratis...
Raspunde

@1

Acum 7 ani

Foarte corect și realist commentul tău,nu te mai mira de ce nu se promovează și sprijină sporturile adevărate(fotbal,handbal,volei,atletism etc) și doar tentative de sporturi mai nou apărute,care nu prind la public și doar ajută la îmbogățirea sifonarilor și hoților ordinari din gașca iohannisului declarat anti-sport..........rușine acestor nemernici ce-și bat joc de sportul adevărat sibian și de banii lor..HUOOOOOO!!!!!!!
Raspunde

horica

Acum 7 ani

ba tot hotu striga hoti ,bai habarnisti platiti de aia care au ingropat sportu cu adevarat nu ,johannis ,deaia de la butoanele judetului nu aveti voie s-ai injurati ,echipa de fotbal ,vointa din prima liga s-a desfintat dupa ce lati schimbat pe ,botessh ,la fel echipa de volei si handbal feminin ,s-au nu vedeti ca mai nou de trei ani la sala transilvania nu se mai practica sport de performanta se practia ,zarzavaturi ,brinza si zdrentele si pietele de profil stau goale ,ne place chiciurile si chiuitu ,circ si piine ,sportu se tine cu bani bai trompeta s-au vrei sa-l vezi la pripon pe ,johannis pentru deturnare de fonduri ,ani si dna stau la pinda ,asteapta numai un mic semnal de la sifonaru vostru sef ,s-au nu ai vazut astia de psd ce disperati erau s-a nu vina johannis la butoiul cu bani din care fura numai mitici cu alde ,mugurel ,florinel si alte plante cu escu in coada
Raspunde

Idioților

Acum 7 ani

Ciclismul - Sport Olimpic / Alergarea(Atletismul) - Sport Olimpic / Fotbal - Sport Olimpic / Voley - Sport Olimpic. Toate evenimentele de mai sus sunt și în calendarul federațiilor naționale. Prin genda sportivă nu se finanțează sporturi, se finanțează evenimente sportive. Idioților!
Raspunde

ULUIT...

Acum 7 ani

@ 1 & 2 Se vede ca sunteti veniti de pe dealuri de la oi si incuiati la minte cum e cufarul din podul bunicii de la tara, nedeschis de zeci de ani.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 7 ani

@ 4, 5: daca spui adevarul, care il supara pe infatuatul sef al orasului, esti imediat catalogat de postaci ca voi incult, idiot... RUSINE. Nu au spus decat adevarul, acele mizerii pentru care se sifoneaza bani publici de la bugetul local sau judetean, nu pot fi catalogate evenimente sportive, iar ce spune cel de mai sus (ala cu \"ne place chiciurile\"), cu inexistentul botesch, este din putul gandirii... botesch nu a facut decat ce a ordonat fuhrerul tradator al Sibiului...
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Unii au rămas setați de pe vremea comuniștilor, confundă evenimentele sportive cu daciada, primarul cu secratarul de partid iar primăria cu ceomeu\'. Băi, ăștia, care ați studiat pe la fane gheorghiu, a avut loc o schimbare de regim, primăria este preocupată de evenimente care să atragă turiști, nu de construcția omului nou, multilateral dezvoltat, de ăla trebuie să se ocupe familia, ministerul învățământului, al sportului, cluburile sportive etc. Dacă în Sibiu se anunță că vin 10.000 de turiști la un concurs de frisbee, atunci de-ăla organizăm, care ar fi problema, numai 100 de euro să lase fiecare și asta ar însemna 1 mil de euro intrați în oraș.
Raspunde

@

Acum 7 ani

Oare o fi si Pamira pe lista ca acolo joaca sasalaul tenis?
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Propun un maraton de laba. Castiga cine si-o freaca cel mai bine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus