Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Pista de biciclete construita de Consiliul Judetean va ajunge in proprietatea municipiului Sibiu

Investiția care, înainte de atribuirea lucrărilor prin licitație, este aproximată la un milion de euro și va consta în amenajarea unei piste de biciclete de 11,48 de km prin Pădurea Dumbrava va fi predată, în cele din urmă, municipiului Sibiu. Întreg terenul în suprafață de peste 8.500 de mp care va fi ocupat de viitoarea pistă este aflat în proprietatea publică a municipiului. În ședința de joi, consilierii locali au aprobat transferul acestei suprafeței din Pădurea Dumbrava în administrarea Consiliului Județean Sibiu.
”Transmiterea în administrarea Consiliului Județean a suprafeței de 8.512 mp – proprietate publică a municipiului Sibiu necesară realizării acestei piste de biciclete – va avea loc doar pe durata realizării investiției. După finalizarea acesteia, terenul împreună cu investiția realizată vor fi predate Municipiului Sibiu”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre adoptat de consilierii locali.
Pista respectivă va fi oricum legată direct de cele existente în orașul Sibiu, respectiv de capătul dinspre Grădina Zoologică și de cel de la ieșirea din Sibiu, către Poplaca.

Lucrarea este procedura de licitație și ar trebui finalizată în toamna acestui an. Potrivit proiectului tehnic întocmit de SC Neo Plan SRL, la comanda CJ Sibiu, traseul a fost proiectat pentru o viteză de circulație de 25 de km/h și este împărțit în trei sectoare. Primul este cel care leagă zona Căii Dumbrăvii de zona Tropinii Noi (înspre Rășinari), sector cu o lungime de 4,86 km și unde pista este proiectată să aibă o lățime de 1,5 metri pe sens. Sectorul prin Pădurea Dumbrava, care va ”lega”, practic, DJ106A de DJ 106R (Poplaca – Sibiu) are o lungime proiectată de 5,32 km și o lățime cuprinsă între 0,8 metri și un metru pe sens. Pe acest sector sunt prevăzute mai multe porțiuni unde sensurile de mers se despart, șerpuind printre pomi. În fine, cel de-al treilea sector (cel paralel cu DJ106R până la intrarea în Sibiu) va avea o lungime de 1,3 km, iar pista va avea o lățime de un metru pe fiecare sens de circulație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

sibianu

Acum 9 ani

ciordeste sasu, ciordeste.
Raspunde

@1

Acum 9 ani

sasu munceste,nu ciordeste ba folkloristule
Raspunde

marian

Acum 9 ani

Era cazul sa se faca niste piste lungi, ca lumea in Sibiu. Dar nu inteleg de ce CJ si nu primaria Sibiului face piste de biciclete in oras? in ultimii 24 de ani s-a facut o singura data piste in oras, de mintuiala, o parte s-a suprapus in parc pe alea de plimbare. Total aiurea!
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

deocamdata doar povesti si tampenii birocratice...
Raspunde

Incredibil

Acum 9 ani

Mie mi se pare incredibil că cineva a aprobat mizeria aia de pistă prin pădure. De fapt este un trotuar de 1 metru lățime pe care nu ai cum să mergi cu bicicleta în ambele sensuri. În plus pista este prin pădure, deci se vor betona și asfalta zone verzi, unde ar fi putut fi făcute alei frumoase. Bicicliștii care merg pe mountainbike nu vor circula pe asfalt (și pe mtb merg 90% dintre ei) iar cei care merg pe cursiere o să meargă tot pe șosea spre Rășinari. Concluzie: o mizerie intitulată pistă pt bicicliști care este de fapt rezultatul unui pariu între Cindrea și prefect, nu rezultatul unei nevoi a bicicliștilor sau a comunității.
Raspunde

Alt sibian

Acum 9 ani

Pentru comentariile anterioare...cum ca o pista de biciclete nu ar fi utila.....va recomand sa consultati un doctor \"de cap\".....probabil natura domniilor voastre sta intrun BMV si asculta manele.... pentru comentariul 5...fara cuvinte....1 m latime...dar aveti tricicleta domnul meu? va trebuie doua benzi pe sens?
Raspunde

Alt sibian

Acum 9 ani

Pentru comentariile anterioare...cum ca o pista de biciclete nu ar fi utila.....va recomand sa consultati un doctor \"de cap\".....probabil natura domniilor voastre sta intrun BMV si asculta manele.... pentru comentariul 5...fara cuvinte....1 m latime...dar aveti tricicleta domnul meu? va trebuie doua benzi pe sens?
Raspunde

trotineta

Acum 9 ani

nu va agitati asa tare ca asta cu pista este un proiect si se liciteaza cum se liciteaza si zborurile de pe aeroportu sibiu ,asta s-a compenseze ca nu numai johannis face s-au nu vedeti ca ce spune ,johannis se si vede numai in 2 ani de mandat asta nou a modernizat vreo 50 de strazi si asta de tot liciteaza de 2 ani de abia a vopsit gardu spitalului judetean ,ba era s-a uit a facut piata taraneasca la sala transilvania ,circ si piine ca asta place la romanii
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

5, vezi ce pățești dacă nu ai răbdare să citești? E vorba de 1 m pe sens.
Raspunde

Dorel

Acum 9 ani

In sfarsit vad ceva scris despre asta... nu inteleg de ce atata dispret fata de culoarea politica, nu inteleg de ce atata rautate fata de CJ ori Primarie, pana la urma, cu ce ramanem fiecare dintre noi? cuvinte aruncate, energie consumata aiurea si cam atat. Cu mandrie pot afirma, ca am fost parte directa din proiectarea acestui traseu, iar configuratia lui nu a fost atat de simpla cum pare, au fost sedinte referitoare la traseu, pe unde sa treaca aceasta pista, pe unde sa se faca trecerea din padure pe asfalt si invers, si daca se va respecta proiectul, o sa iasa un traseu foarte frumos, perfect de strabatut in orice moment al zilei. O zi buna va doresc!
Raspunde

cata

Acum 9 ani

multumesc 10. - te sustin!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus