Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Greva la CFR. Intre orele 7 si 9 nu pleaca niciun tren

Trenurile care urmează să plece din Gara Sibiu, mâine dimineață, în intervalul 7-9, vor staționa, a anunțat liderul sindicat din CFR, Traian Croitoru. ”Vor intra în grevă ceferiștii de la secția infrastructură. Ei sunt lucratorii care emit semnalele pentru circulația trenurilor. La ora 7, vor pune toate semnalele pe ”oprit”, așa că niciun tren nu va circula în intervalul orar 7-9. Toate trenurile care vor circula după această oră, vor avea două ore întârziere”, a declarant Traian Croitoru.
Între ora 7 și 9 urmau să plece din Sibiu trenurile spre Făgăraș, Mediaș, Vințu de Jos, Râmnicul Vâlcea. Trenurile care urmau să ajungă în această perioadă în Gara Sibiu vor avea o întârziere de două ore față de ora programată.
Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajaţilor de a călători gratuit pe calea ferată şi de faptul că nesemnarea noilor contracte colective de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă. Potrivit Mediafax, greva anunțată în Sibiu va fi în toată țara. "Protestul nu este organizat de sindicate. Va fi vorba despre o încetare voluntară a lucrului de către cei implicaţi în circulaţia trenurilor, pentru a trage semnale de alarmă actualilor şi foştilor guvernanţi legate de faptul că în ultimii cinci ani nu au primit niciun procent în plus la salarii. Negocierile pentru încheierea noului contract colectiv de muncă au eşuat, ultima întâlnire cu ministrul Transporturilor fiind astăzi (marţi - n.r.). Noi i-am informat pe angajaţi că a eşuat negocierea. Miercuri va mai fi o întâlnire cu ministrul, la 17.00", a declarant pentru Mediafax preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

sibian

Acum 9 ani

...pt ce fac greva?ca,calatorii ii numeri pe degete si acel nas ce ia spaga de la calatori face greva ca vrea mai multi bani.Sant foarte multi angajati in cfr ce ard gazul degeaba
Raspunde

me

Acum 9 ani

La ce intarzieri au trenurile parca mai conteaza 1-2 ore.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus