Joi,
06.10.2022
Innorat
Acum
16°C

”Garda de Mediu trebuie sa treaca la actiune, fara mila!”

Președintele Cosiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat la jumătatea săptămânii trecute că reprezentanții Gărzii de Mediu Sibiu ar trebui să-și facă treaba cu mai multă eficiență și să înceapă să dea amenzi celor responsabili de apariția deșeurilor în zonele verzi ale județului.
”Trebuie să trecem de la stadiul de proiecte la fapte. Cred că Garda de Mediu ar trebui să treacă la acțiune, fără milă! Dacă vrem să fim un județ turistic civilizat și curat”, a declarat Ioan Cindrea, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de la sfârșitul lunii aprilie. Declarația a venit  după ce directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu a prezentat un raport prin care a aratat că majoritatea cursurilor de apă din județ sunt folosite ca gropi de gunoi improvizate. ” În localităţile din oraşele Agnita, Avrig, Dumbrăveni, Sibiu, Cisnădie şi Tălmaciu, precum şi în comunele Bîrghiş, Merghindeal, Hoghilag, Cârţişoara, Bruiu, Şura Mare, Porumbacu de Jos, Marpod, Orlat, Sadu, Răşinari, Râul Sadului, Poplaca, Şelimbăr, Boiţa, Brateiu, Hoghilag, Mihăileni, Târnava, Şeica Mare şi Slimnic, au fost identificate zone în care pe malurile cursurilor de apă sunt depozitate deşeuri menajere, deşeuri rezultate din activităţi de construcţii provenite din gospodăriile populaţiei, deşeuri de tip PET, deşeuri vegetale, materiale lemnoase, precum şi vegetaţie crescută excesiv”, a exemplificat Negoiţă Pioară, director - Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu. Acesta a menționat că inclusiv în zona municipiului Sibiu există cantități mari de deșeuri aruncate în albiile râurilor și pârurilor. Spre exemplu, malurile Cibinului din zona Centurii Ocolitoare sunt acoperite de PET-rui și gunoaie menjere. Iar situația este asemănătoare și pe Valea Săpunului, în zona supermaketului Kaufland.
Cu toate acestea, conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu nu a aplicat amenzi pentru problemele găsite, ci a dispus doar ”igienizarea zonelor în care pe malurile cursurilor de apă au fost depozitate deşeuri menajere, deşeuri rezultate din activităţi de construcţii provenite din gospodăriile populaţiei, deşeuri de tip PET, deşeuri vegetale”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

eu

Acum 8 ani

Putem obserava ca de multe ori aceste gunoie sunt \"depozitate\" , adica exista suspiciunea ca sunt lasate de ....buticuri si magazinase din sate CARE NU AU NICI ABONAMENT LA GUNOIUL PUBLIC !!! Probabil acestia contribuie altfel....., dar trist este ca MAI CONTRIBUIE SI LA BOLILE POPORULUI.
Raspunde

DABO DONNER

Acum 8 ani

sub podul din gara mica se poate gasi aruncat gunoiul celor de la fast food Dabo Doner. era foarte departe de dus gunoiul pana la container, si asa ca oameni l-au aruncat sub pod ! Va dorim pofta buna, ca de orasul in care traim nu ne pasa.
Raspunde

siby

Acum 8 ani

Nimeni nu mai da amenzi pe hartie, adica cu proces verbal si chitanta...toti ajung la intelegere cu faptasii peste tot...altfel am vedea o schimbare in bine indiferent de domeniu.....bla, bla, bla! Nesimtire, spaga, mita, coruptie...ROMANIA LUI BASESCU, PONTA,.....SI A ALTORA CARE VOR URMA!
Raspunde

Locatar

Acum 8 ani

Ce mai spuneti de comune si sate ,daca in cartierul V.Aaron , pe trotuarul din statia de la piata este plin de pungi cu gunoi ,in fiecare dimineata strada arata ca o ghena de gunoi.Decand sau mutat containerele ,lumea isi arunca gunoiul in strada.TRIST!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus