Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Facultatea de Stiinte Economice a deschis prima editie a Saptamanii Internationale /Foto

”Trei motive pentru a interzice internetul”, ”Marketing experimental în turism” sau ”Identități culturale” sunt printre temele pe care profesori universitari din mai multe țări vor avea prezentări și prelegeri în cadrul primei ediții a conferințelor International Week, organizate de Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS.
Proiectul reprezentanților Universității a început de luni și se va încheia vineri, după ce și studenții vor fi angrenați în discuții despre viitorul publicității on-line sau după ce aceștia vor afla despre felul în care Universitatea din Karlstad (Suedia) interacționează cu afacerile locale. În total, 17 profesori din mai multe țări ale Europei participă la prima ediție a Săptămânii Internaționale, organizată de Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Profesorii din țări precum Suedia, Olanda, Turcia sau Letonia.
”Azi chiar a început o săptămână internațională, iar manifestările noastre se desfășoară sub auspiciile ULBS 45. Orice contact național și internațional, pentru Universitatea noastră înseamnă încă o fereastră deschisă înspre colaborare. Ceea ce mă bucură este faptul că, în ultimii doi ani, Universitatea a creat foarte multe oportunități pentru studenți și cadre didactice pentru participare în diferite proiecte naționale și internaționale”, arată Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.
”Regiunea Sibiului are o lungă istorie în zona culturală și educațională. Ca o continuare a aceste moșteniri, ULBS creează un echilibru între vechiul spirit transilvănean și solicitările educaționale ale prezentului, ale societății post-moderne. În această privință, Săptămâna Internațională reprezintă un pod între diferite culturi, diferite sisteme de educație, pe de o parte, și o oportunitate de a ne îngriji de cunoștințele studenților pe diferite teme, pe de altă parte”, a declarat în cuvântul său de deschidere și Liviu Mihăescu, decanul Facultății de Științe Economice.
Organizarea Săptămânii Internaționale își are originea în Conferințele Internaționale, proiect al aceleiași facultăți, ajunsă acum la cea dea XXI-a ediție. ”Impulsionăm și pe ceilalți profesori din alte țări să afle de România, de Sibiu și de noi, Universitatea «Lucian Blaga». Săptămâna internațională este organizată de ULBS, profesorii care s-au înscris sunt, anul acesta, pe profilul a trei facultăți: Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Inginerie și Facultatea de Litere. Aceasta este ordinea numărului de profesori care au venit. Sunt sigur că în viitor vor veni mult mai mulți profesori”, arată Răzvan Sorin Șerbu, prodecan al Facultății de Științe Economice, cel care a coordonat echipa de organizare a Săptămânii Internaționale.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

fost student sibian

Acum 7 ani

Tot mai palide aceste asa zise \'internationale\" care nu sunt altceva decat sesiuni de plagiat viteza si prilejuri ca profesorii sa se laude intre ei si sa o mai puna de o beuta. Cred ca la anu saptamana va fi si mai palida, va da in hepatida, dupa optimismul d-lui Serbu \'sunt sigur că în viitor vor veni mult mai mulți profesori\".
Raspunde

vasiladi

Acum 7 ani

student la idd din\"diaspora\"care si-a luat exmene 2 ani pe trimis altii inlocul lui s/saui cu dispozitiv tip urechelnita student made in italy care nici nu stie sa scrie bine romaneste amanunte la soother bar nu se autosesizeaza mìnimeni nici chiar cei din conducere idd ca doar si\"banii\"is buni in loc de ezamene
Raspunde

@2

Acum 7 ani

Nea Vasi tu abia ai cu 2 clase mai mult ca trenu\' si sa stii de la mine ca trenul trece prin fata garii. Stiu ca pentru tine e o veste socanta dar cladirea aia de are niste benzi de fier in fata nu e facultate deci nu poate ajunge acolo orice dobitoc cu Nasu\' ca blatistii, trebuie sa fii mai putin capsoman ca tine sau sa ai bani si mai ales nu mai fi invidios pe altii ca au si tu esti lefter si in portmoneu si in cap.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus