Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Nu rata ultimele spectacole din acest sezon la "Radu Stanca"

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă săptămâna aceasta ultimele reprezentaţii înainte de deschiderea celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu care va avea loc anul acesta în perioada 6 – 15 iunie.

Săptămâna de spectacole este deschisă printr-o dublă reprezentaţie a unei dintre cele mai de succes comedii de la Sibiu. „Încurcă-i drace!” este o adaptare după piesa „Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a primit premiul Olivier pentru cea mai bună comedie a anului 2001. Acţiunea spectacolului se desfăşoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy îşi dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziţie, când ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situaţia acestora devine mai mult decât complicată pentru că alături de ei, în cameră, descoperă cadavrul unui bărbat. Temându-se că raportarea acestui incident ar scoate la iveală relaţia lor nu doar interzisă politic dar şi adulteră, cei doi protagoniştii se hotărăsc să ascundă corpul. Planurile lor vor fi date, în schimb, peste cap prin apariţia altor personaje care nu vor face decât să crească hazul şi suspansul scenei. Spectacolul va avea reprezentaţii marţi, 20 mai şi miercuri, 21 mai, de la orele 19:00.

Programul de evenimente continuă cu avanpremiera spectacolului „Oidip” în regia lui Silviu Purcărete, programat joi, 22 mai, de la ora 19:00. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare după „Oedip la Colonos” şi „Oedip Rege” de Sofocle şi surprinde prin forţa viziunii aproape cinematografice a montării regizorului care îmbină realul cu imaginarul dezvoltând o poetică a detaliilor sfâşietoare. „Oidip este unul dintre cele mai frumoase texte ale literaturii dramatice. Aşa cum s-a mai remarcat, m-am întors după mulţi ani la tragedia greacă, prilej de a-mi exercita din nou pofta de a crea aceleaşi imagini cu care nu mai lucrasem de mult“, a declarat regizorul în timpul repetiţiilor de la Sibiu.

Mega-producţia „Faust” va încheia programul din această lună printr-o reprezentaţie cu casa închisă, vineri, 23 mai, de la ora 20:00, la Hala Balanţa. „Faust-ul” lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori.

Accesul publicului la aceste reprezentaţii se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online prin eventim.ro. Preţul unui bilet variază între 5 şi 40 de lei în funcţie de spectacol şi locul în sală. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus