Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Ministerul Transporturilor vrea sa preia Spitalul CF Sibiu

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanță de Urgență privind trecerea a 11 spitale din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea sa.

Printre cele 11 spitale din țară nominalizate se numără și Spitalul Căi Ferate din Sibiu. Celelalte 10 spitale sunt Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea, Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța, Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova, Spitalul Clinic Căi Ferate Iași, Spitalul General Căi Ferate Brașov, Spitalul General Căi Ferate Galați, Spitalul General Căi Ferate Ploiești și Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin.

Atribuțiile și competențele Ministerului Sănătății rezultând din calitatea de ordonator principal de credite al acestor unități sanitare se transferă astfel la Ministerul Transporturilor, care va prelua și patrimoniul spitalelor, dar și personalul.

Conform notei de fundamentare a proiectului de OUG, în prezent, rețeaua sanitară a Ministerului Transporturilor numără 4 unități sanitare cu paturi, amplasate în zonele în care se află regionalele de căi ferate.

Începând cu data de 1 mai 2013 spitalul sibian funcționează în subordinea Ministerului Sănătăţii. Spitalul General C.F. Sibiu nu are o populație arondată, acordarea asistenței medicale se adresează întregii populații a județului Sibiu și a județelor învecinate, cu preponderență asiguraților Casei Judeţene  de Sănătate Sibiu.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Hmm

Acum 8 ani

Ministerele si guvernul in general a devenit ca un grup de societati? Care face afaceri cu el insisi? E clar de ce merge tara asa cum merge, fiecare se ocupa de ce-l doare. Hai sa punem femeile de servici de la Palatul Victoria sa se ocupe de finante, eu zic ca ar merge mai bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus