Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Rock-ul alternativ recucereste Piata Huet

Pe scena festivalului Huet.Urban au urcat, de-a lungul timpului, multe trupe din noul val al muzicii românești. Formațiile indie sau de rock alternativ s-au conectat întotdeauna cu spritul avangardist al acestui festival. În cele trei ediții anterioare sibienii și turiștii i-au ascultat în Piața Huet pe Zum, Moonlight Breakfast, Toulouse Lautrec, The Monojacks, The Amsterdams, The Noise, Domino și mulți alți tineri artiști sibieni. „Tiparul” se păstrează și în cea de-a patra ediție a festivalului, cap de afiș fiind una dintre cele mai cunoscute trupe ale genului în țară, trupa byron.

byron este o trupă românească de alternative rock, avându-i în componenţa iniţială pe Dan Byron (voce, chitară acustică, flaut), Costin Oprea (chitară electrică), 6fingers (clape, chitară acustică, voce), Gyergyay Szabolcs (bass) şi Cristi Mateşan (tobe). Primul lor concert a avut loc pe 1 decembrie 2006, iar albumul de debut, Forbidden Drama, a fost lansat în toamna lui 2007 după aproape un an de concerte prin ţară.

De-a lungul carierei au colaborat cu artişti precum Alexandru Andrieş, Nicu Alifantis, regizorul Nae Caranfil, Paula Seling, Ada Milea sau, cel mai recent, Luiza Zan si Alexandru Bălănescu. byron au căutat mereu să inoveze experienţa oferită ascultătorilor, venind cu noi concepte de concert live – de exemplu serile Wireless, în care formaţia cântă la rece, complet neamplificat, sau seria de concerte Impromptu, în care membrii trupei improvizează în direct pe scenă. În primăvara lui 2014, byron a lansat albumul „Melancolic” coloana sonoră a serialului „Rămâi cu mine” produs de HBO în România. În cadrul festivalului Huet.Urban, byron vor fi prezenți cu două evenimente, un moment inedit sub denumirea „O după-amiază cu Byron la povești (meet & greet cu public)” și apoi concertul principal al serii, ambele în 31 mai, prima zi de festival.

Primul dintre cele două evenimente va avea loc de la ora 15:00, iar concertul propriu-zis va începe la ora 20:30. În aceeași zi, de la ora 18, pe scena din Piața Huet vor urca We Singing Colors, una dintre trupele fresh ale muzicii românești. We Singing Colors a pornit inițial ca un proiect solo al lui Andrei Hațegan (solistul de la The Amsterdams), dar după o vreme lui Andrei i s-a alăturat și Roxana Niculae. Proiectul și-a propus să experimenteze cât mai multe sunete, setup-ul trupei fiind o haioasă combinație între voce, chitară, pian, xilofon de jucărie și multe alte obiecte cu un sunet potrivit stilului trupei. Unul dintre cele mai nonconformiste concerte ale celor doi tineri muzicieni a avut loc într-un taxi, pentru un singur spectator. We Singing Colors vor cânta și în cea de-a doua zi de festival, de la ora 15:00 unplugged și de la ora 1:00. Avant`n`Gard vor închide cea de-a patra ediție a festivalului Huet.Urban. Duminică, în 1 iunie, trupa formată din Maria și Mihai Balabas, Călin Torsan și Gabriel Bălașă vor concerta de la ora 20:30.

Avant’n’Gard este un colectiv artistic reunit în jurul ideii de naturalețe a actului artistic și a muzicii improvizate. Un performance Avant’n’Gard se construiește din elemente de poezie vorbit-cântată, istorisiri dadaiste, incantații urbane, ritmuri ambientale, sonorități psihedelice și free jazz etc. Împreună, membrii colectivului caută punctul de echilibru dintre ei înșiși și sunetele înconjuratoare.

Huet.Urban 2014 va avea loc între 31 mai și 1 iunie, în Piața Huet. Evenimentul este organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu. Partener principal: Ambient. Parteneri: Continental, Pegas.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

oare

Acum 10 ani

Oare Byron nu are alta componenta? Domnuca Nitu esti cam praf. Mai bine scrii de box...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus