Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Huet.Urban recucereste Piata Huet

Cea de-a patra ediție a Festivalului Huet.Urban începe în 31 mai în cea mai veche, frumoasă și cochetă piață a Sibiului, Piața Huet. Pentru două zile, piața renunță la elementele moderne care îi răpesc farmecul și redevine un spațiu urban pentru evenimente culturale.

Complexul program al ediției din acest an cuprinde de la concerte de rock alternativ până la prezentări de instalații urbane, spații de dialog social, piese de teatru, ateliere meșteșugărești sau proiecții de film. În fiecare zi, între orele 11 și 23, Piața Huet va fi animată de nenumărate evenimente. Zilnic, de la aceeași oră, vor fi deschise peste 15 ateliere meșteșugărești cu profile extrem de diferite, restaurare de mobilier, tapițerie, lucrări fier forjat, tatuaje și hairstyling, sculptură în lemn sau curelărie. Piața ONG-urilor sibiene, Târgul Anticarilor și Târgul Tinerilor Designeri vor funcționa, la fel, aproape la foc continuu în fiecare zi de festival. Expozițiile de instalații urbane, de desene și picturi de meșteșuguri urbane sau de fotografie sunt, de asemenea, la dispoziția sibienilor și turiștilor pe întreaga durata a zilei.

Sâmbătă, piața se va umple de bună dispoziție. Teatrul Gong va da startul evenimentelor culturale din cadrul festivalului cu piesa „Micii detectivi”, de la ora 11. La ora 14, sibienii care doresc să afle secretele orașului în care locuiesc vor putea participa la Turul Habsburgic, ghidat de istoricul Răzvan C. Pop. Trupa byron își invită totți fanii la ora 15, la o poveste, presărată și cu câteva acorduri de muzică. Deja un spectacol simbol al festivalului Huet.Urban, Dansurile săsești ale elevilor Colegiului Brukenthal vor avea loc la ora 14.30.

După spectacolele „George Dandin” de Moliere și „Autobuzul”, susținut de la 16.30 de trupe de teatru ale Palatului Copiilor Sibiu, vor începe cele două concerte ale primei zile de festival. We Singing Colors „inaugurează” scena celei de-a patra ediții a Huet.Urban iar byron va închide seara muzicală cu un concert ce începe la ora 20:30. Pentru finalul primei zile de festival s-a pregătit un sfert de oră de proiecții ale filmelor din edițiile trecute de festival urmate de o serie de filme de scurt metraj.

Duminică, ziua este chiar mai plină. De 1 Iunie, cei mici își vor putea construi propriul Sibiu în curtea Colegiului Brukenthal, în Orășelul Copiilor. Apoi, la ora 11, Piața Huet se lasă pradă culorilor și veseliei. Sute de încântătoare doamne și domnișoare sunt așteptate cu biciclete înflorate pentru o nouă ediție a proiectului Biciclete Cochete, organizat de Ciclism.ro și Diana Ribana împreună cu Fundația Heritas.

Cum este ziua lor, cei mici vor avea parte de surprize pe întreg parcursul zilei. Răzvan Pop organizează un tur ghidat și pentru cei mici, cu începere la ora 11 iar la ora 15 e timpul să mâncăm și cu mâinile la atelierul de turtă dulce organizat de Star Kids Center. După cele două spectacole de teatru ale zilei, sibienii nostalgici vor putea face o incursiune în povestea fotografiilor rare ale Sibiului, ce va avea loc la Cafe Wien. We Singing Colors vor cânta de la aceeași oră, 18, iar Avant`n`Gard la ora 20.30 închide cea de-a patra ediție a Huet.Urban.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

lili

Acum 10 ani

unul dintre evenimentele de tinuta si cu continut real din peisajul de evenimente culturale din sibiu! mai rar din agenda culturala al primariei
Raspunde

nicu

Acum 10 ani

Voi ati citit ce scrieti? Adica, in care 31 IUNIE incepe acest eveniment?!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Păi, da, iunie are 31 de zile că e an bisex! Stai liniștit, e Dorina Nițu, dar noi o iubim și-așa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus