Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Alexandru Gavozdea este noul presedinte al arhitectilor sibieni

Ordinul Arhitecților din România, filiala Sibiu – Vâlcea, îl are ca președinte pe Alexandru Lucian Găvozdea, în urma alegerilor recent desfășurate. La aproape 34 de ani, noul președinte al OAR Sibiu – Vâlcea are în portofoliu Studiul de fundamentare al Planului Urbanistic General al Sibiului pentru zone protejate cu materializare semnificativă a valorii culturale, studiu la care a lucrat atât ca autor, cât și în calitate de conducător al colectivului de autori. Studiul a fost premiat în 2010, la fel ca și alte lucrări semnate de Alexandru Găvozdea (foto stânga). Tânărul arhitect preia mandatul de la Gabi Roşca (foto dreapta), cel care a condus organizaţia în ultimele două mandate.
”Cred că o organizație profesională solidă, serioasă și competentă este vitală pentru creșterea calității arhitecturii. După experiența ultimilor patru ani de activitate în conducerea filialei și la nivel național sunt convins că pot contribui semnificativ prin coordonarea activităților filialei Sibiu-Vâlcea”, spune Găvozdea, despre motivele care l-au determinat să candideze.
Din noua postură, el consideră că organizația pe care acum o conduce se poate implica mai mult în viața comunității, astfel încât activitatea OAR să producă ”efecte de luat în seamă”, printr-o prezență mai frecventă în spațiul public.
”Cred în vocația organizației profesionale de a activa mai vocal în viața și dezvoltarea orașului (înțeles în sensul cel mai larg, ca mediu în care trăim, indiferent de rangul administrativ municipiu - oraș – comună - sat sau chiar peisaj natural sau antropic). De asemenea cred că este absolut necesară o comunicare în interiorul organizației, către și cu membrii, pentru a asigura înțelegerea comună a misiunilor organizației și a membrilor acesteia în societate. Această înțelegere comună este fundamentală pentru a asigura vocea clară, fermă și profesională a membrilor organizației”.
Alexandru Găvozdea speră ca societatea civilă să își facă mai des auzită vocea în legătură inclusiv cu activitatea arhitecților din cadrul OAR.

Printre lucrările premiate ale noului președinte OAR Sibiu – Vâlcea, se numără și conversia funcțională a unei gospodarii tărănești în spații de primire turistică și alimentație publică în satul Copșa Mare, comuna Biertan, precum și proiectul de conversie funcțională a unui imobil de locuit de pe strada Felinarului din Sibiu în restaurant și hostel.

Foto: arh. Marius Timofte

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ferdinand

Acum 9 ani

Da, chiar are ceva in cap...poate ar trebui acesti tineri sa patrunda pe la conducerea Urbanismului de prin Sibiu...mare dezordine pe acolo...
Raspunde

Mariuta

Acum 9 ani

felicitari Lucian si mult succes in viitor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus