Vineri,
13.09.2024
Ploi Moderate
Acum
25°C

Festivaluri, evenimente dedicate copiilor si teatru in acest weekend la Sibiu

Weekend-ul acesta este pentru sibieni cel mai bogat sfârşit de săptămâna, de la începutul anului până în prezent, la capitolul evenimente culturale.

Pentru cei care iubesc tenisul, Tenis Club Pamira a pregătit primul turneu internațional de tenis feminin găzduit vreodată în Sibiu. Parte a proiectului Sibiu Open 2014, Women`s Open a reunit la start aproape 100 de jucătoare din 10 țări.

Început în 24 mai, turneul continuă azi cu cele 16 echipe înscrise în tabloul de dublu, iar marea finală a turneului este programată în 1 iunie și va fi transmisă în direct de postul DigiSport.

Turneul face parte din circuitul WTA iar jucătoarele participante vor puncta în clasamentul internațional. În acest moment, România are cinci jucătoare în top 100 WTA și alte 30 între locurile 100 și 1000 ceea ce demonstrează un avânt excelent pentru tenisul feminin românesc.

„Chiar înaintea începerii finalei de simplu, care se va desfășura duminică, 1 iunie, de la ora 13:00, vom organiza un turneu FRT Tenis 10, pentru copii între 5 și 10 ani, iar pentru toți copiii prezenți vom face concursuri cu premii. Evenimentul pentru copii va începe la ora 10:00, pe terenurile bazei sportive Pamira și intrarea este liberă”, spune Marius Vecerdea, organizatorul evenimentului.

Tot vineri, de la ora 19:00, soliştii Alexandru Tomescu (vioară) şi Eduard Kunz (pian), vor concerta pe scena sălii Thalia.

Din program fac parte S. Prokofiev- 5 Melodii pentru vioară şi pian op. 35, Sonata I pentru vioară şi pian în fa minor op. 80 şi Sonata a II-a pentru vioară şi pian în Re major op. 94.

Sibienii sunt invitaţi la mișcare sâmbătă, 31 mai, când va avea loc cea de-a III-a ediţie a SemiMaratonului Sibiului, eveniment sportiv destinat atragerii de fonduri pentru mai multe cauze. SemiMaratonul, organizat de Fundația Comunitară Sibiu îşi propune să finanţeze anul acesta 21 de cauze.

Peste 900 alergători, adulţi şi copii, vor participa la cursele SemiMaratonului.

Sâmbătă, 31 mai, de la ora 20:00, se joacă ,,Pe recepţie” one woman show-ul în regia Lianei Ceterchi. Spectacolul spune povestea unei foste corporatiste ce decide să îşi trăiască altfel viaţa: renunţă la “binefacerile” unei vieţi comode şi devine om al străzii, “fiind permanent conectată la întreaga umanitate, întotdeauna pe recepţie”.

Preţul biletelor variază între între 10 şi 15 lei, pensionarii, elevii şi studenţii beneficiind de o reducere de 5 lei. Biletele se pot cumpăra de la Centrul de Tineret Sibiu, strada Nicolae Teclu, nr. 41.

Complexul Național Muzeal ASTRA organizează în weekend cea de-a VII-a ediție a Târgului Național de Jucării. În Parcul Tineretului vor poposi aproximativ 70 de meșteri populari, creatori de jucării ecologice, păpuși, miniaturi, obiecte din ceramică și din lemn, toate destinate copiilor.

De asemenea vor fi puse în vânzare cărți sau obiecte de vestimentație pentru cei mici. Aceștia vor putea să se delecteze cu savuroasele mere coapte în aluat, sucuri naturale și turtă dulce. Târgul va fi deschis sâmbătă, 31 mai, de un concert al corurilor reunite ale școlilor Gimnaziale “Regele Ferdinand” și “Radu Selejan”.

Atât sâmbătă, 31 mai, cât și duminică, 1 iunie, copiii sunt așteptați să participe la ateliere de modelaj în lut, confecționat păpuși din ață și moriști din hârtie, cusături pe pânză. Centrul “Helen Doron English” va organiza, în 31 mai, diferite jocuri pentru copii, ateliere de realizat mărgele din lemn, jucării din pâslă, măști din diferite materiale, pictură pe față.

“Așteptăm copiii Sibiului, și nu numai, să admire, să cumpere si să se distreze. Între orele 10:00 si 18:00, parcul va răsuna de bucuria nevinovată a copiilor”, a declarat muzeograful Ioana Luca. Târgul se va desfășura în perioada 31 mai-1 iunie 2014, în Parcul Tineretului din Sibiu între orele 10:00-18:00.

Weekendul acesta aduce la Sibiu Festivalul SmART Park, dedicat copiilor cu vârstă între 4 şi 12 ani şi care se va desfăşura în Parcul Sub Arini.

„Pornind de la premisa că această vârstă este decisivă pentru evoluţia fizică şi intelectuală a fiecărui copil, prin acest eveniment ne dorim încurajarea şi promovarea acelor activităţi ce trebuie să reprezinte baza unei dezvoltări sănătoase şi în armonie cu natură. SmART Park vine să completeze portofoliul de evenimente culturale ale Sibiului, promovând implicarea şi educaţia culturală a copiilor din Sibiu, a tuturor organizaţiilor şi instituţiilor care au în centrul acţiunilor lor copiii”, spun organizatorii.

Evenimentul îşi propune familiarizarea copiilor cu activităţile culturale şi artistice, stimularea creativităţii, inovării, spontaneităţii în rândul copiilor, dezvoltarea responsabilităţii faţă de oraşul în care trăiesc, stimularea interesului faţă de anumite ocupaţii şi meserii, cunoaşterea şi recunoaşterea a ceea ce este “smart”, a colegilor lor cu rezultate deosebite în artă şi cultură.

„Ca urmare, SmART Park va promova copilul “Smart” – un model tangibil pentru orice copil. Un copil SMART înseamnă un copil familiarizat cu artă şi cultură, care se exprimă prin dans, muzică, pictură, desen, arte vizuale. Obiectivul strategic este că în urmă participării la acest eveniment, părinţii să-i îndrume pe copii spre cluburile de dans, muzică, pictură, fotografie, festivalul facilitând astfel contactul între operatorii culturali şi familii”, mai spun organizatorii.

Dezvoltarea orașului Sibiu este principala temă a ediției din acest an a festivalului Huet.Urban. Fundația Heritas, organizatorul festivalului care se va desfăşura în acest weekend, îi invită pe sibieni să vină în Piaţa Huet cu cei mici.

„Cum perioada de desfășurare a festivalului cuprinde și ziua de 1 iunie, Ziua Internațională a tuturor copiilor, cei mici vor fi în centrul atenției în acest sfârșit de săptămână. Întreg spațiul din fața Colegiului Samuel von Brukenthal le va aparține pentru că acolo va fi construit Urban.Kids – Orășelul Copiilor. Proiectul este susținut de compania sibiană Ambient și le va oferi celor mici o ocazie unică, le va permite să își construiască propriul lor oraș. De la trasarea străzilor și rețelelor până la amplasarea clădirilor, copiii vor avea la dispoziție nenumărate resurse pentru a-și stimula creativitatea arhitectonică și urbanistică”, spun organizatorii.

Copiii vor avea la dispoziție un atelier de construire de căsuțe, corturi cu povești, ateliere de confecționat păpuși, de pictură iar duminică, de ziua lor, între orele 15:00 și 18:00, chiar și un atelier de turtă dulce.

Cu viitorul asigurat la Orășelul Copiilor, adulții se vor putea concentra pe prezent și pe viitorul următorilor zece ani. Direcțiile de dezvoltare ale orașului vor fi supuse din nou atenției publicului în pavilionul urban Sibiu – Smart City. Pavilionul de lemn este amplasat la ieșirea din Piața Huet spre Podul Minciunilor iar de miercuri, 28 mai, este deschis tuturor sibienilor care doresc să studieze ideile referitoare la dezvoltarea orașului în care locuiesc.

Expoziția interactivă va prezenta, pe lângă datele și informațiile legate de situația actuală a orașului și rezultatele sondajelor online întreprinse în ultima perioadă de Fundația Heritas.

„Ne dorim extrem de mult să implicăm oamenii din acest oraș în dezvoltarea lui. Știți acea zicală cu două minți gândesc mai bine decât una, trei mai bine decât două... sprijinul pe care ni-l pot oferi sibienii este vital pentru a găsi direcția de dezvoltare corectă pentru acest oraș minunat. Faptul că viitorul Sibiului se decide în locul de unde a plecat totul, în prima piață a orașului, ne încântă cu atât mai mult”, mai spune Michael Engel. Huet.Urban 2014 va avea loc între 31 mai și 1 iunie, în Piața Huet.

Duminică, de la 11:00, la Gong se joacă „Fetiţa şi marea”, o adaptarea după „Mica sirenă”, de Hans Christian Andersen.

„Poveştile au fost scrise la început pentru adulţi, dar ele au început să fie plăcute mai mult şi ascultate de copii. De aceea am dorit ca prin această piesă să aduc şi în atenţia publicului un mesaj. Spectacolul are un mesaj foarte clar: în el e vorba despre armonie şi îndreptarea spre o lume mai frumoasă. Am îndrăznit să abordez povestea lui Andersen, dar am adus nişte modificări tocmai pentru că mi s-a părut că este un final care dezamăgeşte sufletul copilului şi chiar al adultului. Am decodificat un alt tip de mesaj, un alt final”, spune Monica Baldea, cea care a realizat adaptarea şi scenografia piesei.

„Fetița și marea” este o adaptare a basmului „Mica sirenă” de Hans Christian Andersen. Prima variantă a povestirii a fost publicată în 1837 și, între timp, adaptată pentru diverse mijolace media, de la teatru muzical, până la film de animație. În poveste, tânăra eroină este dispusă să renunțe la viața ei în mare, pentru a dobândi un suflet uman și pentru a câștiga dragostea unui prinț.

Sibiencele nu trebuie să rateze duminică, de la ora 11:00, evenimentul „Biciclete cochete”.

„Biciclete Cochete nu are vârstă, este pentru toate doamnele și domnișoarele, este o paradă de bicicliste cochete și chic îmbrăcate, într-un mediu urban. Dress code: roşu - orice accesoriu roşu este bine-venit pentru a se asorta cu evenimentul”, spun organizatorii.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Muzeul de Istorie a pregătit o supriză pentru copiii care îi trec pragul. În data de 1 iunie, începând cu ora 12:00, aceştia vor putea vedea cavaleri şi domniţe, demonstraţii de dans şi lupte medievale, poveşti de viaţă cotidiană din Sibiul Medieval.

"Organizatorii vor încerca să deschidă, alături de dumneavoastră, o poartă spre timpuri în care chiar existau cavaleri şi domniţe, iar valorile erau reprezentate de onoare, prietenie şi corectitudine. De asemenea, accesul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta până la 18 ani este gratuit în sediile muzeului în 1 iunie", spun reprezentanţii muzeului.

Pictură pe faţă, premii cu surprize, teatru cu şi pentru copii, atelier de creaţie, concursuri, toate se întâmpla de 1 iunie, în Piaţa Mică şi vor fi dedicate micuţilor. Tot duminică, a Galeriile Comerciale Auchan, de la ora 17:00, Florin Mândru va susţine un concert alaturi de trupa "Rotilos" şi Cătălin Rusu, chitarist de excepţie. Florin Mândru este câştigatorul ediţiei din 2013 de la "Vocea României" De asemenea, eveni¬mentul, prezentat de Arina Ioana Trif, actriţă a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, cuprinde şi o prezentare de modă a Agenţiei FM Cast, iar cei mici se vor bucura şi de cadouri.

Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu - Hermannstadt care se desfăşoară în perioada 24 - 31 mai şi va găzdui artişti de prestigiu internaţional, şi în aceste zile. Program:

Vineri 30 mai Seria „Tineri artisti” Recital Cristian si Viktoria Fatu ( vioara si pian)

lucrari de Mozart, Beethoven, Schubert si Kreisler Ora 18:00 –Johanniskirche Concert Martin Owen – corn ( Marea Britanie) , Vlad Maistorovici – vioara , Dario Bonuccelli – pian ( Italia)

Concert comentat de cãtre interpreti Program:Ligeti – Trio, Messiaen Appel Interstellaire, Liszt Balatta no.2 , Brahms – Trio op.40

Ora 20:00 –Johanniskirche

Sambata 31 mai

Seria „Concerte orchestrale” Concert de închidere – Mozart Kammerphilharmonie Corul Festivalului solisti: Irina Iordãchescu, Sidonia Nica, Ionut Popescu, Marius Bolos,

dirijor: Christian Badea

Program: Recviemul de W.A. Mozart

Ora 20:00 - Biserica Romano-Catolicã „Sfânta Treime”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

telu

Acum 10 ani

pentru ala de face cel mai celebru festival de teatru din europa si face artisti de strada mascarici ,bai uitate la bucuresteni tai de copy -paste si vezi ce maimutoi de festival face saptamina asta ,s-au le mitici tai dragi asteas evenimente de prim plan la sibiu sunt mascareli aici se vede cit de frustrati sunteti ,felicitari CHIRIAC ,AI UMPLUT TARA DE FESTIVALURI UN LUCRU BUN ,RECUNOSCUT TACIT DE COPY -PASTE
Raspunde

telu

Acum 10 ani

pentru ala de face cel mai celebru festival de teatru din europa si face artisti de strada mascarici ,bai uitate la bucuresteni tai de copy -paste si vezi ce maimutoi de festival face saptamina asta ,s-au le mitici tai dragi asteas evenimente de prim plan la sibiu sunt mascareli aici se vede cit de frustrati sunteti ,felicitari CHIRIAC ,AI UMPLUT TARA DE FESTIVALURI UN LUCRU BUN ,RECUNOSCUT TACIT DE COPY -PASTE
Raspunde

NICULA

Acum 10 ani

VENITI LA SIBIU AVETI CE VEDEA !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus