Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Contestatie respinsa definitiv: Ioana Daniela Vonica ramane dupa gratii

Curtea de Apel București a respins contestațiile tuturor celor nouă persoane arestate în dosarul Rețetelor false. Printre cei nouă – pe numele cărora Tribunalul București a aprobat arestul preventiv pe 30 de zile de acum aproape două săptămâni – se află și Ioana Daniela Vonica (foto centru), soția celui mai bogat sibian și administrator al farmaciilor prin care s-au derulat fraudele anchetate de procurori.
”Respinge ca nefondate contestațiile”, arată reprezentanții Curții de Apel București, în urma termenului care a avut loc în cursul zilei de luni. Alături de Ioana Daniela Vonica este arestată și Iuliana Ilincea, directorul general al Sibpharmamed SRL, societatea prin intermediul căreia funcționează rețeaua de farmacii Rețeta.
Arestate pentru 30 de zile mai sunt Emilia Niculescu Mizil, Otilia Fănică Georgescu şi Aristica Poenaru Smântână, medici în cadrul Institutului Fundeni, alături de Alina Mănescu și Anca Marina Hoticeanu, diriginți de farmacii. Decebal Valentin Oprea și Bogdan Mihai Nastasie rămân, de asemenea, sub aceeași măsură privativă de liberate, cei doi fiind acuzați că au stat în spatele firmelor fantomă care ar fi emis actele justificatoare pentru achiziția de medicamente, decontate în mod fraudulos mai apoi de la Casa de asigurări de sănătate.

Prejudiciu de 3,5 milioane de euro

Potrivit informațiilor făcute până acum publice, în Dosarul rețetelor false, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București urmăresc o rețea de medici, farmaciști și oameni de afaceri care au prejudiciat statul cu mai multe milioane de euro. Astfel, medicii Institutului Fundeni sunt urmăriți penal pentru că ar fi redactat aproximativ 1.100 de rețete false, pe numele unor pacienți reali. Falsele rețete erau apoi introduse în circuitul unor farmacii care achiziționau medicamentele în mod fictiv și, tot fictiv, le eliberau pe numele celor trecuți pe rețetele mediilor Institutului Fundeni. Apoi, toate aceste tranzacții fictive erau decontate la Casa de asigurări de sănătate a municipiului București.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

roata

Acum 9 ani

nu in puscarie ci la sapat santuri , patronii dreacu
Raspunde

marius

Acum 9 ani

cum sa aduni atata avere in 25 de ani?....imposibil . sa dovedeasca ca au muncit pentru ce au...restul la statul roman ( alt mare hot).
Raspunde

kve

Acum 9 ani

@roata;se vede ca lucrezi cu ziua fraiere si nu poti sa dormi de foame...
Raspunde

@3

Acum 9 ani

zilier dar cinstit , noroc cu tine avocatul capitalismului; de aceea 10% huzuresc, 90% vai capul lor. sau crezi ca daca ai luat in rate un iphone esti mare capitalist?
Raspunde

faraon

Acum 9 ani

ba cam dubios cu descinderile la oameni de afaceri sibieni ,ba vor s-a destructureze judetul s-au nu vedeti ,asatia cu bune cu rele vau creat vreo 7000 de locuri de munca ,otrebarea la psd este de unde au aia de la sibiu si restu tari sufera de saracie ,ba acolo functioneaza niste baroni ,rosi galbeni ,maronii etc si in loc de investiti si pricepere s-au pus pe sifonat bani de investiti lea tras o echipa de folbal in prima liga ca s-a le spele creierile si in rest stapini de sclavi pe plantatie ,porunboiu ,tarita etc ,ba concurenta bato vina ,astept o descindere si la lantul catena ,s-au acolo nu ca este din iasov fieful psd din tara
Raspunde

@faraon

Acum 9 ani

Ucizi fara mila limba romana...
Raspunde

rares

Acum 9 ani

Doar 2400 e locuri de munca momentan au creat, iar cu averea care o au? el se trage din Jina , bani a avut de cand sa nascut, daca nu cunoateti abtineti-va de la a comenta fara rost.
Raspunde

dumbravior

Acum 9 ani

da de ce s-a sinucis sotul daca aveati asha de multi bani ?
Raspunde

IO

Acum 9 ani

Daca ati lucra in domeniu.....ati cunoaste prea multe si nu ati mai face comentarii neavenite.Unii isi merita soarta cu varf si indesat...din pacate mai cad si cei cu firimiturile.
Raspunde

cineva

Acum 9 ani

Sunt din de acord cu faraon,,,, taceti si lasati-l sa se odihneasca in pace,a realizat destule, cine nu fura ???a avut avere pana sa se apuce de businessul cu Polisano, asa ca munciti romanasi frustrati, nu mai atata bla bla bla, ***ilorrr
Raspunde

ospatarul anonim

Acum 9 ani

toata stima si respectu pentru dl dr. Vonica odihneascase in pace nu conteaza cati bani a avut s-au cum i-a facut ,toata lumea fura sau inseala statul daca poate,dar pt mine a fost si ramane un mare domn,sa aiba tara asta oameni de afacere ca dl dr. Vonica buni la suflet cum a fost dansul am fii o tara fara invidiosi si oameni care se asteapta sa primeasca totul deagata, o mare pierdere sibiana, D-zeu sa-i odihneasca sufletul
Raspunde

perversitate

Acum 9 ani

diversiune, ticalosie si sabotaj securisto comunist a tot ce e sibian,legi ticaloase si perverse ptr,sifonarea banilor sibienilor,acolo nu-i cauta nimeni.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Acest Ilie Vonica a aratat ca a avut obraz si dupa marsevia facuta de catre nevasta-sa n-a mai avut curajul sa iese intre oameni asa ca s-a sinucis. Carabulea spagarul cand isi va spala rusinea si-si va pune capat zilelor. El are, pe constiinta, mult mai multa fapte marsave. Dar Carabulea are constiinta??///
Raspunde

ada

Acum 9 ani

da rares ai dreptate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus