Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

AJOFM Sibiu ii sfatuieste pe absolventi sa se inregistreze pentru somaj

Nici nu a început bine Bacalaureatul că Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu începe să informeze absolvenţii în legătură cu paşii care trebuie urmaţi pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj. Măsura este de înţeles, după ce în ultimii doi numărul absolvenţilor care au solicitat şomaj a crescut.

Absolvenţii de învăţământ din judeţul Sibiu - promoţia 2014 - pot beneficia de indemnizaţie de şomaj şi de alte facilităţi oferite de lege, au obligaţia de a se înregistra în termen de 60 zile de la data absolvirii, în evidenţa agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă acreditaţi , ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cu următoarele documente:

- acte de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ (original şi copie);

- act de identitate (original şi copie);

- adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau cu restricţii.

Nerespectarea termenului de 60 de zile de la data absolvirii atrage după sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Absolvenţii înregistraţi la AJOFM Sibiu, care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale, nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj. Aceasta se acordă timp de şase luni şi este de 250 lei.

În urma înregistrării la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, absolvenţii pot beneficia de urmatoarele servicii gratuite:

• informarea, orientarea şi consilierea profesională în vederea găsirii unui loc de muncă;

• medierea între cererea şi oferta pe piaţa muncii;

• programe de formare profesională în meserii solicitate pe piaţa muncii;

• mobilitatea forţei de muncă în România sau în UE.

Înregistrarea absolvenţilor ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă se realizează la sediul AJOFM Sibiu str. Morilor nr. 51 A şi la punctele de lucru ale agenţiei din localităţile Mediaş, Agnita, Avrig şi Cisnădie.

Foto: www.botosaneanul.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus