Zborul Londra – Sibiu al companiei Wizz Air, inaugurat sâmbătă seara pe Aeroportul Internațional Sibiu, a fost doar primul dintr-o serie mai lungă de rute noi pe care autoritățile locale și reprezentanții aeroportului sibian încearcă în această perioadă să le deschidă.
Primul zbor Luton Londra – Sibiu a fost aproape plin, cei mai mulți pasageri fiind cetățeni români care trăiesc în Marea Britanie.
Aceștia au spus că noua rută li se pare convenabilă pentru că le oferă ocazia să ajungă mult mai repede acasă, în comparație cu alte aeroporturi din țară. Iar prețurile practicate ”sunt obișnuite pentru un zbor care te duce practic dintr-un capăt într-altul al Europei”.
”Această nouă cursă reprezintă un început, după procesul de modernizare al aeroportului și după obţinerea ajutorului de stat pentru opt noi destinaţii. Asistăm la inaugurarea primei destinaţii, Londra, prin compania Wizz Air, un pas important pentru dezvoltarea legăturilor economice şi turistice ale judeţului Sibiu cu Marea Britanie. Urmează ca în scurt timp să putem călători şi spre alte destinaţii din Europa”, a declarat și președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea. Acesta a observat la sosirea pe aeroport că parcarea era destul plină de mașini cu numere de înmatriculare de Brașov, Vâlcea sau Alba, semn că tot mai mulți români apelează la serviciile AIS. ”Se lucrează pe mai multe direcții. Oamenii din Sudul Transilvaniei și Nordul Olteniei ne cer noi destinații și studiile pe care le vom face vor confirma. Ne-am propus să inaugurăm câte două curse noi pe semestru și pentru semestrul acesta mai urmează o cursă”, a mai spus Cindrea. Țările către care se caută noi destinații sunt: Franța, Spania, Italia și Germania - zona de nord. Conducerea Consiliului Județean a mai anunțat sâmbătă seara și că Tarom a renunțat la zborurile Sibiu-București, iar în prezent se caută alte companii pentru deservirea acestei rute. Scopul este ca plecarea să se facă de la Sibiu, în jurul orei 08:00 dimineața, iar întoarcerea să fie seara, în jurul orei 18:00. ”Ideea este să mergi dimineața din Sibiu la București, să îți rezolvi peste zi ce treburi ai rezolvat acolo și să te întorci seara”, a mai spus Cindrea. ”Noi discutăm cu toți operatorii. Când cineva este interesat, mergem pe discuția respectivă până la capăt. Companiile aeriene discută pe date, ei trebuie să câștige bani”, a explicat și Radu Bondar, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu.
Conducerea AIS a mai anunțat că anul acesta au fost achiziționate echipamente de ultimă generație pentru întărirea sistemului de siguranță al pasagerilor, dar și pentru alinierea la standardele internaționale. Aparatura a costat aproape două milioane de euro, însă marele avantaj este faptul că din punct de vedere tehnic Sibiul este pregătit pentru a intra în spațiul Schengen. ”Infrastructura de care dispunem este foarte bună. Vrem să ajungem să o folosim la nivelul la care a fost proiectată”, a spus Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu. Nu în ultimul rând, în viitorul apropiat vor apărea modificări și în ceea ce privește zona serviciilor de pe AIS. Conducerea instituției a explicat faptul că se lucrează deja în acest sens și pasagerii vor putea găsi restaurante, un centru pentru închiriat mașini, oferte turistice etc.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Aeroportul Internațional Sibiu , Ioan Cindrea , marea britanie , Consiliului Județean , Marius Ioan Gîrdea , Luton Londra , Nordul Olteniei , Radu Bondar , Wizz Air Sport Arena Streetbal , Sudul Transilvaniei , Zborul Londra
Vizualizari: 548
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Willy
Acum 6 ore
John Doe
Acum 7 ore
Newman
Acum 7 ore
Newman
Acum 7 ore
Q